Koulutussihteeri on opiskelijan tietopankki

Koulutussihteerin työ on mielenkiintoista, vaihtelevaa ja ihmisläheistä, sanoo Sari Pekanpalo, joka tuntee Isännöitsijän ammattitutkinnon läpikotaisin työskenneltyään sen parissa kolme vuotta. Raija Pääkkönen toimii koulutussihteerinä ajankohtaiskoulutusten ja Kiinkon sisäisten tutkintojen parissa.

Ajankohtaiskoulutukset ovat  kiinteistöalan eri kohderyhmille suunnattuja päivän tai parin seminaareja, jotka järjestetään yleensä hotellin kokous- ja koulutustiloissa. Näihin liittyy paljon käytännön järjestelyjä. Osa ajankohtaiskoulutuksista järjestetään Kiinkon tiloissa Helsingin Malmilla.

Molemmat koulutussihteerit kertovat päätyneensä koulutusalalle sattuman kautta. Sari Pekanpalo on koulutukseltaan yo-merkonomi ja hän on työskennellyt ennen Kiinkoa vastaavissa tehtävissä ammattikorkeakoulun ja avoimen yliopiston puolella.

koulutussihteerit_raija_ja_

 

 

Koulutussihteerit Raija Pääkkönen ja Sari pekanpalo tuntevat ajankohtais- ja tutkintokoulukset

− Kiinkossa opiskelijat ovat kypsempää porukkaa ja tulevat paremmin tutuiksi, kun Isännöitsijän ammattitutkinnon suorittaminen  kestää puolitoista vuotta, Pekanpalo kertoo.

Työnsä ohella Pekanpalo on suorittanut näyttötutkintomestarikoulutuksen Haaga-Heliassa. Koulutus on tarkoitettu tutkintotoiminnassa mukana oleville ja se perehdyttää muun muassa koulutusjärjestelmään ja arviointiin.

Raija Pääkkönen loikkasi koulutusalalle teatterimaailmasta kymmenen vuotta sitten. Hän teki alanvaihdon hoitovapaalta palattuaan.

− Ennen teatteria olin teknisenä kuvittajana ja mainosmaailman parissa ja toimistotöitäkin on tullut tehtyä useampi vuosi, Pääkkönen kertoo.

Pääkkönen pitää koulutussihteerin työssä antoisimpana sitä, että jokainen päivä on erilainen ja hän tapaa valtavasti ihmisiä.

− Byrokratia ja pakollinen raportointi on työn ikävämpi puoli.

Tiivistä yhteydenpitoa opiskelijoihin ja luennoitsijoihin

Koulutussihteerin päivittäiseen työhön kuuluvat koulutuspäivien käytännön järjestelyt, opiskelijoiden neuvonta ja tiedottaminen, opiskelumateriaalien kokoaminen ja kotitehtäviin liittyvä yhteistyö luennoitsijoiden kanssa. Koulutussihteeri on aina opiskelijoiden käytettävissä lähipäivillä. 

Sari Pekanpalolla parin päivän koulutusputkia voi viikossa olla useita.

−  Yleensä päivät menevät niin, että aamulla ajattelen tekeväni tiettyjä asioita päivän kuluessa ja iltaan mennessä olen tehnyt niistä yhden, kun päivä on kulunut akuutteja asioita hoitaessa ja kokouksissa, Pekanpalo kertoo.

Rästitöitä koulutussihteeri ehtii tehdä kahden kuukauden mittaisen kesätauon aikana, johon toki myös kesäloma mahdutetaan.

Koulutussihteeri on opiskelijan tietopankki kaikenlaisissa ajankohtaiskoulutuksiin ja tutkinnon suorittamiseen liittyvissä asioissa. Suuri osa työstä on tiivistä yhteydenpitoa opiskelijoiden kanssa puhelimitse ja sähköpostitse. Tänä syksynä Pekanpalo aikoo koota yleisimmin esiin tulevista asioista Pieni opas tutkinnonsuorittajille -kirjasen.

Kiinkossa työskentelee viitisentoista koulutussihteeriä. Uusimpana koulutussihteerinä Kiinkossa on elokuussa aloittanut Suna Pyykkö.