Korkeatasoisesti järjestetyt koulutukset ja tasokas ohjelma

Jukka Latvalaa kiinnostaa opiskella lisää kiinteistörahoituksesta ja -sijoittamisesta. Koulutusta harkitsevia Latvala kannustaa lähtemään rohkeasti mukaan.

Maakuntien tilakeskus Oy:n toimitusjohtaja Jukka Latvala työskentelee ajankohtaisessa yrityksessä: hän johtaa organisaatiota, jonka tehtävänä on tukea uusia hyvinvointialueita niiden kiinteistö- ja toimitilaasioissa.

– Työni painottuu vahvasti asiakas- ja sidosryhmäyhteistyöhön sekä henkilöstöjohtamiseen. Asiakkaillemme on tärkeää, että ylläpidämme ja kehitämme jatkuvasti kiinteistö- ja toimitilajohtamiseen liittyvää asiantuntijuutta. Tässä Kiinkon koulutukset ovat todella hyvä apu, avaa Latvala.

Hänen kipinänsä kiinteistö- ja rakentamisalalle syttyi varhain.

– Isäni on rakennusinsinööri. Lapsuudessa rakensimme kaikenlaista, ja rakentamisesta tuli minulle toiveammatti. Opiskelin rakennusalan diplomi-insinööriksi ja kauppatieteiden maisteriksi. Olen työskennellyt kiinteistö- ja rakentamisalalla niin työmaa- ja kehitystehtävissä, liiketoimintajohdossa kuin talouspuolellakin, kertoo Latvala.

Kiinteistöalan johtotehtävissä Latvala kokee merkityksellisimmäksi laaja-alaisen osaamisen rahoituksesta, verotuksesta, HR-asioista, kiinteistöjohtamisesta, rakentamisesta ja esihenkilötaidoista. Suhdanneherkällä, projektiluontoiseen tekemiseen perustuvalla alalla tarvitaan paljon myös sopeutumiskykyä ja epävarmuuden sietoa.

– Vuorovaikutustaidot ovat tärkeitä, kun ollaan tekemisissä keskenään hyvin erilaisten, eri taustoista ja kulttuureista tulevien ihmisten kanssa. Lisäksi infrastruktuurissa ja rakennuksissa on kiinni merkittävästi yhteiskunnan rahaa, joten tehtäviini kuuluu myös paljon keskustelua päättäjien kanssa, kertoo Latvala.

Hän on ollut Kiinkon koulutuksissa uransa varrella useampaan kertaan.

– Suoritin aiemmin Rakennuttaja-asiamiehen koulutuksen sekä kiinteistönvälittäjän pätevyyteen (LKV) tähtäävän Kiinteistöedustajakoulutuksen (KED). Ne lisäsivät rakennuttamiseen ja asuntokauppaan liittyvää osaamista. Nyt viimeisimpänä suoritin Kiinteistöliiketoiminnan johtamisen koulutusohjelman (PGP) sekä Kiinteistö- ja rakentamisalan johtamiskoulutuksen (KiRa JOKO), listaa Latvala.

Opiskeluun kuului paljon ryhmätöitä, joissa osallistujat tulivat toisilleen tutuiksi.

– KiRa JOKO:ssa olivat mukana kaksi kollegaani. Meillä on pitkä historia esihenkilötehtävistä ja nyt päivitimme viitekehyksen ja terminologian tähän päivään. Sain paljon lisäeväitä käytännön tekemiseen.

Latvala kokee, että Kiinkon koulutukset ovat toimineet eräänlaisena muuntokoulutuksena alanvaihtajalle toimialan sisällä.

– Koulutukset on järjestetty korkeatasoisesti. Puhujat olivat sekä työelämän edustajia että yliopistojen tutkijoita. Olimme vahvasti kiinni käytännössä ja siinä, mistä alalla juuri nyt puhutaan, Latvala summaa.

– Opiskelu toi kivaa vastapainoa arkeen. Vaikka siihen meni aikaa, se antoi todella paljon. Vertaistuki oli tärkeää ja keskusteleminen helppoa, kun haasteet ja osaaminen olivat samankaltaisia työpaikasta riippumatta.