Koulutuksissa pääsee pureutumaan alansa erityisasioihin ja syventämään osaamistaan

Yksikönpäällikkö Tero Vänninmaja arvostaa Kiinkon toimintaa: ”Koulutukset ovat hyvin järjestettyjä, kouluttajat ja luennoitsijat hyviä, sekä koulutuspaikat toimivia.”

Oiva Isännöinti Oy:n yksikönpäällikkö Tero Vänninmaja vastaa kahden toimiston asioista Pirkanmaalla.

– Työnkuvani on laaja: vastaan henkilöstöstä, asiakkuuksista, meidän sopimuksistamme ja lisäksi teen myös asiakashankintaa. Vaikka tekemistä riittää, se ei haittaa – päivät eivät ole koskaan samanlaisia, mikä onkin isännöintialalla tyypillistä.

Vänninmajalla on kokemusta isännöintialalta jo yli 10 vuotta. Hänen työhistoriaansa kuuluu myös aikoja paperiteollisuuden alalla ja rakennusalalta. Viimeiset nelisen vuotta hän toiminut yksikön johtotehtävissä.

Ammatinvaihto toi aikoinaan Vänninmajan isännöintitöihin. Hän hankki alalletulotutkinnon oppisopimuksella, ja on sittemmin opiskellut Kiinkolla Isännöitsijän jatkotutkinnon (ITS®) sekä Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon (KiRa JYEAT). Hänellä on parhaillaan meneillään Ylempi ammatti-isännöinnin tutkinto (AIT®), jonka ohessa valmistuu myös Isännöinnin erikoisammattitutkinto IEAT.

Vänninmajalla on siis kokemuksen syvä rintaääni, kun hän suosittelee Kiinkon koulutuksia.

– Varsinkin syventävät koulutukset ovat olleet antoisia, erityisesti kun pääsee pureutumaan isännöinnin erityisasioihin, kuten talouspuoleen ja juridiikkaan.

– Olen saanut paljon hyvää jokaisesta koulutuksesta, lisää osaamista ja ymmärrystä. Erittäin tärkeä anti on myös ollut mahdollisuus verkostoitua ja tutustua muihin alalla oleviin ihmisiin.

Vänninmajan mielestä isännöinnin alalla on hyötyä elämänkokemuksesta. Työ on niin monipuolista ja arkiset tilanteet niin vaihtelevia, että on suureksi avuksi, jos on ehtinyt näkemään ja kokemaan eri tilanteita.

– Lisäksi kaikki koulutukset ovat olleet hyödyllisiä. Suosittelen johtamisen opintoja ihan kaikille, jotka tekevät esihenkilötehtäviä. Ja Isännöitsijän jatkokoulutus on erittäin hyvä, jos työtä on jo hetken tehnyt. Siitä saa paljon eväitä arjen tekemiseen.