Kiinko on Green Office

Kiinko AnnaK 2022 2000px (24)

Vastuullisuus ja arvot näkyvät toiminnassamme

Meillä Kiinkossa ympäristövastuullisuus on osa toimintamme kehittämistä. Olemme olleet mukana WWF:n Green Office -ympäristöjärjestelmässä vuodesta 2021; Malmin toimistomme sertifioitiin 2021 ja Studiotila AnnaK 2022.  

Olemme sitoutuneet noudattamaan toimintaperiaatteita, joilla vaikutetaan tilojemme ja toimintamme ympäristökuormitukseen. Jatkossakin pienennämme tavoitteellisesti hiilijalanjälkeämme ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti vastuullisempaan suuntaan. Vastuullisuus näkyy meillä laaja-alaisesti koulutustoiminnassamme, hankinnoissamme ja toimitiloissamme erityisesti materiaalien kierrätyksessä. (Kiinkon Green Office -lupaus)

Käytämme Green Officen ilmastolaskuria ohjaavana tekijänä päästöjemme alentamisessa ja päästöjemme suunnan seuraamisessa. Vuosien 2021 ja 2022 välillä pystyimme alentamaan energian ja veden kulutuksestamme syntyviä hiilidioksidipäästöjä kolmasosalla. 

Kierrätys 

Lajittelemme ja kierrätämme toimistoistamme sekä koulutustiloissamme syntyvän jätteen. Kierrätämme työyhteisömme sisällä käyttökelpoisia tavaroita. Emme käytä kertakäyttöastioita toimistollamme tai koulutustiloissamme. 

Tarjoilut 

Koulutustemme ruokatarjoilut on valittu planetaarisen ruokavalion periaatteiden mukaisesti, eli ruoka pohjautuu kasviksiin sekä kalaan. Suosimme luomua sekä Reilun kaupan, UTZ-sertifioitua ja kotimaisia tuotteita ruokavalinnoissamme. Varmistamme, että tiloissamme tarjolla olevat välipalat ja virvoketarjoilut ovat tuotettu kestävästi ja planeetan rajoja kunnioittaen.  

Hankinnat 

Valitsemme ensisijaisesti ympäristömerkittyjä ja kierrätysmateriaaleista valmistettuja toimistotarvikkeita. Tärkeimpänä toimena olemme vähentäneet toimistotarvikkeiden määrää työn digitalisoituessa. Varmistamme myös, että käyttämämme näytöt sekä kannettavat tietokoneet ovat varustettu energiamerkinnällä. Olemme myös pidentäneet tietotekniikan leasing-aikoja, jotta pystymme käyttämään niitä mahdollisimman järkevästi. 

Yhteisö 

Kiinkon arvot, rohkeasti – yhdessä – innostaen, näyttävät meille suuntaa ja ohjaavat meitä tekemään kestäviä valintoja toiminnassamme.

Kiinkolaiset osallistuivat ammatillisen koulutuksen kestävän kehityksen ja vihreän siirtymän kehittämisohjelman Vaski-haasteeseen, jossa kerättiin konkreettisia kestävän kehityksen sekä vastuullisuuden lupauksia. Tässä ote lupauksistamme:

“Lisään entisestään kasvisruoan osuutta ruokavaliostani” 

“Ostan vain tarpeeseen” 

“Keskityn energiankäytön vähentämiseen kotitaloudessamme” 

“Käytän joukkoliikennettä” 

Yhdessä onnistumme!