Koulutus avaa ovia

A-Insinöörien rakennuttajapäällikkö Hannu-Pekka Seppänen arvostaa Kiinkon koulutuksia niin opiskelijana kuin esihenkilönäkin.

– Rakennuttajakonsultin työ on sekä hankkeitten että ihmisten johtamista.

A-insinöörien rakennuttajapäällikkö Hannu-Pekka Seppänen on jo vanha tekijä Kiinkon koulutusten parissa.

– Opiskelen tällä hetkellä rakennuttamisten johtamista, ja moni kollegani on ollut Kiinkon koulutuksissa.

Seppänen toimii vaativien rakennushankkeiden konsultointitehtävissä Kuopiossa. Seppäsen taustana on suunnittelijan koulutus, mutta työkokemus pitkälti rakennuttamistöistä.

– Rakennusinsinööriksi opiskelu on minulle vähän niin kuin sukurasite! Vaikkakin minulla on ollut kaiken aikaa tähtäin rakennuttamisen tehtävissä. Peruskoulutus ei anna siihen kovin hyviä eväitä, mutta olen aktiivisesti suuntautunut jatkokoulutuksiin. Nyt minulla on RAP- ja RAV-koulutukset käytynä ja olen RAPS-koulutuksessa.

Seppänen suunnittelee osallistuvansa jatkossa vielä kiinteistöjohtamisen koulutukseen.

– Kiinkon koulutukset tukevat työssäoppimista, mutta myös tarjoavat pätevyyksiä. Kiinkon koulutusten ehdoton ja tärkeä etu on se, että niiden kautta pätevyys ja osaaminen on osoitettavissa ja todistettavissa.

Rakennuttamisen tehtävään ei ole suoranaista koulutusta, joten nämä ovat erityisen tarpeellisia. Rakennusalalle mahtuu monenlaisia osaajia, ja kaikille on varmasti omanlaisia tehtäviä, Seppänen tuumii. Rakennuttamisen tehtävät vaativat ulospäinsuuntautuneita ihmisiä, jotka uskaltavat tarttua haasteisiin. Koska ala on ajoittain hektinen, joustamistakin kysytään.

Seppänen painottaa lisäksi sosiaalisten taitojen tärkeyttä, ja kehuu Kiinkon koulutuksia hyvinä verkostoitumistilaisuuksina.

– Ihmiset rakentavat rakennukset ja käyttävät niitä. Vaikka ala on tekninen, sosiaalisia taitoja vaaditaan.

Seppänen suosittelee lämpimästi RAP-koulutusta rakennuttamisen tehtävien pohjalle. Koulutuspolku on mielenkiintoinen ja sitä mahdollista käydä työn ohessa.

– RAP-koulutuspolku antaa hyvän pohjan, ja RAPS-vaiheessa erityisesti hyvät keskustelut muiden osallistujien kanssa ovat hedelmällisiä.

Koulutuspäiviltä ja kohtaamisista saa aina hyviä ideoita, ja oppii katsomaan asioita uudesta perspektiivistä. Luennoitsijoilta saa hyviä vinkkejä ihan perustehtäviin, joita arjessaan tekee. Lisäksi erityisesti lakimieskoulutukset ovat aina yhtä mielenkiintoisia ja hyödyllisiä.

– Suosittelen ehdottomasti RAP-koulutuspolkua. Olen itse sen käynyt, ja myös esihenkilönä näen sen toimivuuden. Koulutus avaa ovia, ja koulutuksen jälkeen tällä alalla voi hakea pätevyyksiä.