Kiinteistönvälitys on minulle unelmatyö

"Kiinteistönvälittäjän työ tarjoaa vaihtelevuutta sekä sopivasti haasteita", kertoo Sanna Nyman.

"Olen 31-vuotias nainen Forssasta. Olen toiminut kiinteistönvälittäjänä reilut kuusi vuotta ja toimialueeseeni kuuluu Forssan lisäksi lähikunnat. Rakastan työtäni, joten se on iso osa elämääni, mutta vapaa-aikaakin tarvitaan ja sitä vietän ystävien seurassa, joogatessa sekä 9-vuotiaan koirani kanssa lenkkeillessä. Tällä hetkellä remontoin uutta rivitalokotiani mieluisaksi.

Kiinteistönvälitystyö on itselleni edelleen unelmatyö. Työ tarjoaa vaihtelevuutta sekä sopivasti haasteita. Hyvä välittäjä on paljon muutakin kuin pelkkä myyjä. Varsinkin nykypäivänä välittäjältä vaaditaan laajaa asiantuntijuutta monelta eri osa-alueelta, mutta osaamisen lisäksi tarvitaan myös taitoa kohdata ja auttaa ihmisiä eri elämänvaiheissa.

Kiinteistönvälitysala kehittyy koko ajan ja se on mielestäni mahtavaa. Ala, sekä myös välittäjät, ovat nykyään tarkemmassa syynissä, minkä koen olevan hyvä asia. Myös asiakkaat kiinnittävät entistä enemmän huomiota välittäjän osaamiseen sekä ammattipätevyyteen. Kodin ostaminen ja myyminen ovat kuitenkin yksiä elämämme merkittävimpiä asioita, joten hyvän välittäjän valitseminen on tärkeää.

Jo pidemmän aikaa tiesin, että kun on mahdollista, niin haluan suorittaa YKV:n. Ylempi kiinteistönvälittäjän tutkinto tarjosi paljon ajankohtaista sekä uuttakin tietoa, mutta ennen kaikkea paras anti itselleni oli se, että pääsin syventämään osaamistani. Oman opiskeluni kannalta pidin tärkeänä, että pääsin osallistumaan koulutuspäiville mahdollisimman paljon paikan päällä ja vaihtamaan kollegoiden kanssa ajatuksia."