Rakkaat lapset saivat uudet nimet

17.09.2021, Aihe: Koulutus / Kirjoittaja Katja Haarma

Kiinkon koulutustarjonnassa on useita isännöintikoulutuksia, joista tunnetuimmat, ITS® ja AIT®, ovat olleet tarjonnassa jo vuosikymmeniä. Isännöinnin lippulaiva AIT® täyttää pian 40 vuotta.

Ikä tuo arvokkuutta, mutta uusiutuminen on elinehto. Niinpä koulutusten nimet, ja varsinkin sisällöt, ovat muuttuneet vuosien varrella jo moneen kertaan. Kesäkuussa 2021 perustettiin työryhmä pohtimaan ITS®- ja AIT®-koulutusten asemointia, uusia nimiä ja pääsyvaatimuksia. Työ saatiin valmiiksi syyskuussa.

Keskeisenä tavoitteena oli päivittää koulutuksille selkeät nimet, jotka kertovat koulutuksen tasosta ja asemasta suhteessa valtakunnalliseen tutkintomaailmaan. 

Työryhmän esityksestä isännöintialan koulutusten uudet tutkintonimet ovat Ylempi ammatti-isännöinnin tutkinto (AIT®) ja Isännöinnin jatkotutkinto (ITS®).

Isännöinnin ammattitutkinto (IAT) ja Isännöinnin erikoisammattitutkinto (IEAT) säilyvät ennallaan, koska virallisten ammattitutkintojen nimiin oppilaitokset eivät voi vaikuttaa.

AIT® tunnus on merkki vahvasta osaamisesta ja vaativan tutkinnon läpäisemisestä. Tähän kokeneille ammattilaisille tarkoitettuun päästäkseen vaaditaan jatkossa soveltuvan koulutuksen lisäksi vähintään neljän vuoden isännöintikokemus, josta vähintään kaksi vuotta päätoimista. Koulutukseen on mahdollista hakeutua myös, jos on vähintään viisi vuotta muuta soveltuvaa kiinteistöalan kokemusta ja tämän lisäksi edellä mainittu kahden vuoden kokemus päätoimisesta isännöinnistä. Osallistujat vastaavat merkittävien, pääasiassa asuinkiinteistöomaisuuksien, hallinnoinnista, kehittämisestä ja johtamisesta yhteistyössä hallitusten kanssa.

Työryhmässä olivat Isännöintiliitosta toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva ja koulutuspäällikkö Satu Lindén, Isännöinnin Auktorisointi ISA:sta asiamies Antti Kumpulainen, Kiinteistöliitosta yhteysjohtaja Timo Tossavainen, sekä Kiinkosta toimitusjohtaja Jarno Tuimala ja liiketoimintajohtaja Katja Haarma.

Koulutusten sisältöjen kehittäminen jatkuu, ja tätä tärkeää työtä viedään eteenpäin yhdessä, alan toimijoita kuunnellen.

Uudet nimet ja pääsyvaatimukset ovat voimassa 1.10.2021 jälkeen alkavissa koulutuksissa.

Koulutustiedot pääsyvaatimuksineen löydät osoitteesta kiinko.fi/isannointi

Lisätietoja uudistuksista antaa liiketoimintajohtaja Katja Haarma.

Todistus1200x628

*****

Katja Haarma on Kiinkon liiketoimintajohtaja, joka vastaa yhdessä tiiminsä kanssa isännöinnin, palvelun, viestinnän sekä teknisen ylläpidon koulutusten toteutuksesta ja kehittämisestä. Kesäisin Katjan löytää vapaa-ajalla varmimmin viheriöiltä haastamassa itseään ja pientä valkeaa palloa.

Kirjoita kommentti