Rakennuttaminen on alan ykköstapahtuma

Rakennuttaminen -tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa alan ammattilaisten kohtauspaikkana ja jälleen kerran se tarjosi kattavan ajankohtaiskatsauksen Suomen johtavien asiantuntijoiden johdolla.

Rakennuttaminen 2021 Yhdessä pureutui erityisesti yhteistoiminnallisuuden mahdollisuuksiin, toimistojen tulevaisuuteen ja tapahtumassa kuultiin myös lainsäädäntöhankkeiden viimeisimmät kuulumiset. Lisäksi tilaisuudessa julkistettiin Vuoden rakennuttaja 2021.

”Tapahtuma osoitti jälleen kerran, että alalla tapahtuu valtavasti nopealla syklillä ja tiedon päivittämiselle on tarvetta. Niin EU:n kuin kansalliset lainsäädäntöhankkeet vaikuttavat suoraan kiinteistö- ja rakentamisalaan ja tätä kautta rakennuttajien ja tilaajien arkeen. Tästä esimerkkinä käynnissä oleva kaavoitus ja rakentamislaki (ent. MRL). Eri hankkeet voivat kohdata myös hyvin samankaltaisia ongelmia ja siksi on hyvä päästä jakamaan kokemuksia ja löytämään tätä kautta ratkaisuja”, kertoi RAKLIn Jyrki Laurikainen.

Yhdessä2021_avaus

 

”Hukan poistaminen ja tätä kautta tuottavuuden parantaminen on yksi keskeisimmistä haasteista jatkossakin. Tämän lisäksi meidän tulee edelleen muistaa luoda asiakasarvoa ja huolehtia ihmisten kehittymisestä. Paljon näiden eteen on tehty, josta kiitos alan toimijoille. Työnsarkaa kuitenkin löytyy tulevillekin vuosille”, kannustaa Laurikainen.

Vuoden 2021 rakennuttajaksi valittiin pääkaupunkiseudun opiskelijoiden asumista ja asuinympäristöjä kehittävä Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas. Hoas on aktiivinen rakennuttamisen edelläkävijä, joka on rohkeasti tarttunut erityisesti perusparannusten laadun, tuottavuuden ja vastuullisuuden parantamiseen sekä haasteellisiin käyttötarkoitusmuutoshankkeisiin. Oppeja saaduista kokemuksista Hoas on jakanut laajasti rakentamisalan kanssa. 

***** 

Rakennuttaminen on RAKLIn ja Kiinkon järjestämä vuosittainen kiinteistö-, rakentamis- ja infra-alan johdon sekä asiantuntijoiden tapaamisfoorumi. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna kahteen otteeseen, joista ensimmäinen osa oli verkossa 14.1.2021 ja toinen Tampere-talolla 12.8.2021.

www.rakennuttaminen.net

Seuraa ja osallistu keskusteluun #rakennuttaminen2021

Seuraavan kerran kokoonnumme rakennuttamisen kysymysten äärelle 13.-14.1.2022, Rakennuttaminen 2022