Rakennuttaminen 2020: Yksilöiden syyllistämisen sijaan isoja tekoja päästöjä aiheuttavilta aloilta

Kansainvälistä näkökulmaa vastuullisuuden teemaan Rakennuttaminen 2020 -tapahtumaan toi YIT:n Fredrik Sarvell.

Ruotsissa ilmastonmuutos herättää laajalti keskusteltua koko yhteiskunnassa, ja vallalla on tällä hetkellä ”individual shame” tyyppinen tapa löytää ratkaisuja. ”Henkilökohtaisesti ajattelen, että sen sijaan, että kiinnitämme huomiota yksittäisten ihmisten vastuullisiin tai vastuuttomiin ratkaisuihin, niin meidän tulisi katsoa isoa kuvaa ja toimenpiteitä esimerkiksi kiinteistö- ja rakentamisalalla. Kiertotaloudesta on hyvä aloittaa”, Sarvell totesi.

FredrickSarvell

Ruotsissa ilmastolaki on ollut voimassa vuodesta 2018 ja siihen liittyviä tavoitteita seurataan vuositasolla.

  • Ilmastopäästöt nollaan vuoteen 2040 mennessä
  • Kotimaan liikenteen päästöt vähentyneet 70 prosentilla vuoteen 2030 mennessä
  • Kokonaispäästöt vähentyneet 63 prosentilla vuoteen 2030 mennessä
  • Kokonaispäästöt vähentyneet 75 prosenttiin vuoteen 2040 mennessä

”Tavoitteiden saavuttaminen ei ole sujunut toivotulla tavalla, vaan olemme itse asiassa viime vuosien aikana vähentäneet päästöjä aiempaa huonommin. Rakentamisalalla on toki myös omat ilmastotavoitteensa, joihin ala pyrkii. Esimerkiksi hankkeissa meille on asetettu tilaajien toimesta kunnianhimoisia tavoitteita, jotka vaativat tarkkaa suunnittelua”, korosti Sarvell.

Rakennuttaminen 2020 järjestetään Tampere-talolla 23.-24.1.2010.

Seuraa ja osallistu keskusteluun #rakennuttaminen2020

*****

RAKENNUTTAMINEN 2020 on RAKLIn ja Kiinkon vuosittainen kiinteistö-, rakentamis- ja infra-alan johdon sekä asiantuntijoiden foorumi Tampere-talolla 23.-24.1.2020. Tapahtuma on noussut Suomen merkittävimmäksi rakennuttamisen seminaariksi tarjoten kohtaamispaikan alan johtaville asiantuntijoille niin Suomesta kuin kansainvälisesti.