Rakennuttaminen 2019 käynnissä Tampereella

Tänään käynnistynyt kaksipäiväinen huipputapahtuma on kerännyt ennätykselliset 340 osallistujaa Tampere-taloon.

Tänä vuonna tapahtuman pääteemoina ovat haastavat rakennushankkeet, vastuullisuus ja kestävä kehitys.

OP4_4160

RAKLI ry:n puheenjohtaja Jyrki Laurikainen avasi seminaarin

Mikä tekee Rakennuttaminen 2019 -seminaarista kiinnostavan?

Päivän ensimmäinen puhuja oli yhdysvaltalainen tohtori Patricia D. Galloway, jolla on mittava kokemus useista kansainvälisistä miljarditason energia- ja infrahankkeista. Kantaa otetiin jättimäisten rakennusprojektien onnistuneeseen johtamiseen.

OP4_4177

Dr. Patricia D. Galloway, Chair of Pegasus Global Holdings, Inc & Precident of Galloway Arbitration LLC

Aamupäivän aikana käsittelyssä on ollut haastavia rakennushankkeita Suomesta ja maailmalta. Esillä ovat olleet niin Olkiluodon ydinvoimalan, Helsingin Olympiastadionin sekä Keski-Pasilan ja Triplan rakentamisen haasteet ja erityspiirteet.

OP4_4438

Projektinjohtaja Aulis Toivonen, Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rinnakkaisseminaareissa puhuttelevat kosteus- ja sisäilmaongelmat sekä Tampereen ratikkarakentaminen ja turvallisuus yhdistettynä sujuviin työnaikaisiin liikennejärjestelyihin aktiivisessa keskustassa. Ohjelmassa on puurakenteisen päiväkodin kokemuksia kosteudenhallinnasta sekä erilaisten hankkeiden onnistuneita toteutuksia.

Ajankohtaisia kiinteistöön ja energiaan liittyviä tutkimustuloksia

Tutkimusseminaarissa esiteltiin neljä parasta Kiinteistöalan Koulutussäätiön vuonna 2018 rahoittamaa tutkimusta. Tutkimusten aiheina ovat kiinteistö ja energia, joita tarkastellaan sääntelyn, kaukolämmön ja massiivipuurakentamisen näkökulmasta sekä autonomiset ja oppivat talotekniikan ohjausalgoritmit.

OP4_4594

Jaakko Sorri, Tampereen yliopisto

Ensimmäisen seminaaripäivän päätteeksi kokoontuu juristipaneeli; mitä ajankohtaista löytyy rakennusalan juristien pöydältä. Puhujat ovat asiantuntijoiden kovaa kärkeä.

Rakennuttamisen perjantaipäivän avaavat puheenvuorot vastuullisuudesta ja kestävästä kehityksestä sekä muista rakennuttamisen ajankohtaisista ja keskustelua herättävistä teemoista. Päivän päätteeksi syvennytään rakennuttajien käytännön työkaluihin.

RAKENNUTTAMINEN 2019 on RAKLIn ja Kiinkon järjestämä vuosittainen kiinteistö-, rakentamis- ja infra-alan johdon sekä asiantuntijoiden kahden päivän tapaamisfoorumi, joka järjestetään Tampere-talolla 17.-18.1.2019. Tapahtuma on noussut Suomen merkittävimmäksi rakennuttamisen tapahtumaksi tarjoten kohtaamispaikan alan johtaville asiantuntijoille niin Suomesta kuin kansainvälisesti.

Osallistu keskusteluun #rakennuttaminen2019

http://rakennuttaminen.kiinko.info/