PropTechOulu 2.4.2019

Jos haluat ymmärtää, mikä on kiinteistöliiketoiminnan potentiaali tai haluat ymmärtää, miten teknologia voi auttaa uusien ratkaisujen kehittämisessä, silloin kannattaa ehdottomasti tulla mukaan PropTech Ouluun.

Siellä sinulla on erinomainen mahdollisuus lähteä luomaan uutta liiketoimintaa yritykseesi, oli kyseessä sitten kiinteistöliiketoiminnan parissa toimiva tai teknologia-alan yritys.

Yksi Kiinkon tämän kevään uusista avauksista on yhteistyö BusinessOulun kanssa. Tapahtuma kokoaa kiinteistöjen omistajat, käyttäjät ja kehittäjät yhteen kiinteistö- ja rakennusalan lupaavimpien startupien kanssa Ouluun. Kysyimme Tapio Koivukankaalta BusinessOulusta mistä oikein on kysymys.

Tapio_koivukangas

Mikä on PropTech Oulu?

PropTech Oulu –tapahtumassa halutaan saada näkyviin kiinteistöliiketoiminnan haasteet ja mahdollisuudet mahdollisimman hyvin. Oulun kaupunki esimerkiksi hallinnoi kiinteistöjä, joiden arvo on n. 1mrd € ja Ouluun rakennettavan Tulevaisuuden sairaalan rakennus- ja laitehankinnat arvoltaan 1,6 mrd eur vuosina 2019-2030. Pelkästään nämä investoinnit kertovat kiinteistöteknologian todella isoista mahdollisuuksista niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.  Toisaalta kiinteistöjen hoito on tehty aika perinteisellä tavalla ja teknologiaa ei ole vielä hyödynnetty kovinkaan paljon. Yksi PropTech Oulu   -tapahtuman tavoitteista on verkostoituminen ja tiedon jakaminen teknologiayritysten ja kiinteistö- sekä rakennusliiketoiminnan parissa olevien yritysten välillä.

Mitä erityisesti odotat tapahtumalta?

Tulevaisuuden sairaala -hanke on todella mielenkiintoinen, koska siinä panostetaan sairaalan toimintojen kehittämiseen kokonaisuutena niin asiakkaan, toiminnallisuuden kuin teknologiankin näkökulmasta. Odotan mielenkiinnolla, miten näitä haasteita ollaan ratkaisemassa ja miten yritykset voivat olla rakentamassa tätä kokonaisuutta. Kaikki esitykset ovat monipuolisia ja kiinnostavia, koska aihetta lähestytään monipuolisesti eri näkökulmista. Odotan mielenkiinnolla minkälaisia keskusteluja ja kohtaamisia syntyy kahvi- ja lounaustauoilla sekä verkoistoitumisosuudesssa päivän päätteeksi.

Mikä on parasta tapahtuman tekemisessä? Mikä haasteellista?

Tapahtuman suunnittelussa ja rakentamisessa on ollut tosi mukavaa kontaktoida eri alojen ammattilaisia. Toisaalta, ihmiset ovat hyvin kiireisiä, joten heidän tavoittamisensa ei ole aina ollut niin helppoa. Meillä on mielestäni ollut todella hyvä työjako Kiinkon ja BusinessOulun välillä. Kiinko on erittäin kokenut tapahtumien järjestäjä, joka pystyy hyödyntämään laajoja verkostoja. BusinessOululla on erittäin hyvät kontaktit ja ymmärrys kiinteistöalan yrityksien tarpeista ja osaajista. Tapahtuma on erinomainen mahdollisuus eri tahoille lähteä rakentamaan yhteistyötä sekä saada uusia ideoita kiinteistö- ja rakennusliiketoiminnan kehittämiseksi.