Mitä odotettavissa Kiinteistöalan Vuosiseminaarissa?

Kiinteistöalan Vuosiseminaari kokoaa jälleen kerran alan huiput yhteisten kysymysten äärelle Tampere-taloon 14.-15.11. Mukana on lähes 700 osallistujaa ja Piazzalle, eli Vuosiseminaarin kumppaninäyttelyyn, on varattu 29 osastoa. Voi hyvällä syyllä sanoa jo nyt, että Tampereella tapahtuu!

Millaista ohjelmaa on luvassa? Tänä vuonna ohjelmassa on palattu olennaiseen, eli suoraan alaan liittyviin ilmiöihin ja keskeisiin kysymyksiin. Ohjelman suunnittelun taustaideana oli etsiä ja tarjota vastauksia kysymykseen: mitä meidän pitää tehdä nyt, että voimme menestyä tulevaisuudessakin?

Keskiviikko 14.11.

Koko tapahtuma käynnistetään keskiviikkona talouden realiteeteilla, jotka toimivat kaiken kiinteistöliiketoiminnan(kin) moottorina. Suomen Pankin johtokunnan jäsen Marja Nykänen nousee lavalle tuoreimman taloustiedon kanssa.

Katso videolta haastattelusta, miten hän näki taloustilanteen kesäkuun lopussa.

Aamupäivä jatkuu asumisen tulevaisuuden trendien parissa. Keynote-puhuja Oona Horx-Strathern alustaa aiheella Future living ja KTI:n toimitusjohtaja Hanna Kaleva kokoaa perään paneelin keskustelemaan miltä tilanne näyttää suomalaisin silmin. Paneelikeskustelu perustuu KTI:n Vuosiseminaaria varten tuottamaan tutkimusraporttiin. Panelistit julkaistaan syksyn kuluessa.

Vuosiseminaarin kohokohta on tänä vuonna Kevin Gaskell. Herra, joka on luotsannut Porchen, BMWn ja Lamborghinin brändit maailman luokan asiakaspalveluun ja taloudelliseen menestykseen. Vuosiseminaarissa Kevin puhuu busineksen uudistamisesta, siitä, millä tavoin voi tehdä vähän enemmän ja vähän paremmin ja mitä se vaatii.

Rinnakkaisseminaareissa puhutaan sijoittamisesta ja toimitiloista

Sijoittamisen rinnakkaisseminaari on Vuosiseminaarin vakio-osa. Tänä vuonna seminaarin lähtökohtana oli kysymys siitä, miten nykyisessä maailman tilanteessa voi kukaan osata ennakoida tulevaa ja sen myötä arvioida riskejä.

Craig Wrigth, Standard Life investmentistä  puhuu kiinteistösijoitusten roolista sijoitussalkussa riskien hajauttamisen välineinä. Daniel Bumpstead JLL:stä puhuu maantieteellisestä hajauttamisesta ottaen esiin kaupunkien roolin ja sen, miten Suomen ja Pohjoismaiden kaupungit asettuvat kuvaan. Ilkka Tomperi Varmasta kertoo, millaisia keinoja institutionaalisella sijoittajalla on portfolionsa riskienhallintaan.

Samaan aikaan toisessa rinnakkaisseminaarissa puhutaan hyvinvoinnista ja toimitiloista. Ympäristöstandardit ovat olleet esillä jo yli 10 vuotta ja ne alkavat pikkuhiljaa valtavirtaistua. Olisiko nyt aika kääntää katse ihmisiin toimistoissa ja siihen, millaisen ympäristön toimistot muodostavat siellä työskenteleville? Anne Marie Aguilar International WELL Building Institutesta sanoo, että on. Kansainvälisen WELL -standardin avulla on mahdollista sertifioida työympäristöjä. Kuten aina, tavoitteiden ja niiden saavuttamisen välillä saattaa olla matkaa, ja siitä matkasta kertoo Robbie McGrath Granlund Consultingilta.

Torstai 15.11.

Torstaiaamu alkaa scifin merkeissä. Teemu Arina, Speakersforumin vuoden 2017 puhuja, kertoo biohakkeroinnista ja siitä, mitä kaikkea rakennukset voidaan opettaa lukemaan meistä.  Biohakkeroivien rakennusten jälkeen kuullaan teköälystä, eli miten tietokoneet voidaan opettaa tulkitsemaan kaikkea kerättyä tietoa. Lavalle nousee Maria Ritola, joka perusti Iris.ai -startupin työskennellessään NASAn tutkimuskeskuksessa. Iris.ain tavoitteena on rakentaa tekoäly, joka rakentaa uusia hypoteeseja olemassa olevan tutkimuksen pohjalta.

Startupit olivat monta vuotta osa Vuosiseminaarin ohjelmaa. Tänä vuonna päätimme, että emme järjestä startupien kilpailua viime vuosien tapaan, vaan lähdemme tarkastelemaan teemaa vakiintuneiden yritysten näkökulmasta. Esittelemme toiminta malleja ja esimerkkejä siitä, miten vakiintuneet yritykset voivat hyödyntää startupmaista ketteryyttä ja miten yhteistyö startupien ja vakiintuneiden yritysten kannalta saadaan sujumaan parhaiten. Puhujina Marko Taipale Solitasta, Henry Salo Firasta ja Petri Vilén Industryhackista.

Loppuhuipennuksessa viedään Vuosiseminaari uusille urille: aiheena on hotellit sijoituskohteena. Aihe, jota ei ole ainakaan kymmeneen vuoteen kertaakaan käsitelty Vuosiseminaarissa. Lukas Hochedlinger, Christien Keski- ja Pohjois-Euroopan toimitusjohtaja avaa hotellisijoittamisen trendejä maailmalla, Jan-Erik Lagerström ottaa esityksessään pohjoismaisen näkökulman ja Pirjo Ojanperä Capmanista puhuu sijoittajan suulla.

Odotettavissa on siis paljon asiaa. Onneksi Vuosiseminaari ei kuitenkaan ole pelkkää asiaa, vaan mukaan mahtuu paljon tehokasta verkostoitumista ja rentoa menoa.

Katso koko ohjelma ja ilmoittaudu mukaan alan huipputapahtumaan www.vuosiseminaari.fi

Puhujat 1200x627
Nauhat1200x627