Kiinkon vuosi 2022 - Kohtaamisia, onnistumisia, kehitystyötä

Kiinkon vuosi 2022 on ollut menestyksellinen. Suurimpia ilon aiheita on ollut se, että kahden koronavuoden jälkeen opiskeleminen on jälleen palannut luokkatiloihin, seminaarisaleihin ja tapahtumiin, etä- ja hybridikoulutusta unohtamatta.

Olemme panostaneet etäkouluttautumisen edellytyksiin voimakkaasti. Opiskelijamme voivat edelleen suurelta osin valita, tulevatko koulutuksiin paikan päälle vai suorittavatko opintoja etäyhteyksin. Kiinkon Studio AnnaK palkittiin Vuoden Työympäristöteko -kilpailussa kunniamaininnalla. Tämä huomionosoitus kannustaa meitä jatkamaan toimitilojemme kehittämistä yhtä asiakaslähtöisempään suuntaan.

Kiinko_AnnaK_2000px-15

Lanseerasimme kesällä 2022 KiinkoAkatemian, mikä tukee opiskelijoiden itsenäistä oppimista. KiinkoAkatemian tavoitteena on luoda koko kiinteistöalaa palveleva suoratoistopalvelu sisältäen verkkokoulutuksia alan perehdytyksestä aina kokonaisiin tutkintokoulutuksiin.

"Kehitämme KiinkoAkatemian tarjontaa tulevina vuosina voimakkaasti tarjoten tätä kautta koulutuksia kokonaisista tutkinnoista aina lyhyisiin tietoiskuihin."

Kiinkon huipputapahtumat vetivät tänä vuonna ennätysmäärän osallistujia. Kesäkuun Rakennuttaminen 2022 -tapahtuma keräsi yli 350 osallistujaa ja syksyn Kiinteistöalan Vuosiseminaari jopa 670 alan asiantuntijaa Tampere-taloon. Korona-ajan päättyminen ja vallitseva epävarmuus markkinoilla on tuonut tarvetta kokoontua yhteen.

Kiinko_Vuosiseminaari2022_WEB_2048px-40

Kiinteistöalan Vuosiseminaari 2022 järjestettiin 10.-11.11.2023 Tampere-talossa.

Kiinko teetti keväällä asiakastutkimuksen, jonka tulokset olivat huikeat. Kiinkon asiakkailtaan saama NPS oli 64, mistä olemme erittäin kiitollisia. Koulutuksemme tunnetaan laadukkaina ja järjestelyt toimivina. Olemme iloisia siitä, että saamme palvella asiakkaitamme uran alkupuolelta aina ylimpiin johdon koulutuksiin saakka.

Koronakriisin jälkeen Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ei juurikaan vielä vaikuttanut koulutusmääriin tai koulutuskustannusten tasoon. Kiinkon kokonaisliikevaihto päätyi lähelle koronavuosia edeltävää tasoa. Kiinkon talouslukemat ovat odotetunlaisia ja olemme päässeet budjettitavoitteisiin sekä säätiössä että osakeyhtiöpuolella. Olemme investoineet yli miljoona euroa tietojärjestelmiin ja opetustiloihin viimeisen kahden vuoden aikana. Uskomme näiden investointien tekevän oppimiskokemuksesta entistäkin laadukkaamman.

"Kiinkon säätiö on tukenut tänäkin vuonna alan tutkimusta ja kehittämistoimintaa. Näistä merkittävimmät teot ovat olleet panostuksemme Tampereen yliopiston kiinteistökehittämisen tutkimusryhmään, barometritutkimuksien rahoittaminen ja digitaalisten työkalujen kehitystyön edistäminen."

Kiinkon hallitus sai uuden puheenjohtajan kesäkuussa, kun DI Martti Suomela astui toimeen Kiinkon hallituksen pitkäaikaisen puheenjohtajan Olavi Merikannon jälkeen. Loppuvuonna 2022 Kiinkon rehtori Jaana Lehto ilmoitti siirtyvänsä uusiin haasteisiin. Kiinkon hyvän kehityksen ja organisaatioidemme laadukkaan toimivuuden varmistamiseksi yhdistimme toimitusjohtajuuden ja rehtorin työt. Allekirjoittanut nimettiin ammatillisen oppilaitoksemme rehtoriksi 1.2.2023. Tällä muutoksella pystymme jatkossa keskittymään entistä vahvemmin myös tutkintokoulutusten kasvaneeseen tarpeeseen.

Kaikkiaan vuosi 2022 oli menestyksekäs, mistä suuri kiitos Kiinkon henkilöstölle, luennoitsijoille sekä asiakkaillemme! Tästä on hyvä jatkaa.

Jarno Tuimala, toimitusjohtaja

Lue lisää vuosikertomuksestamme 

Kiinko_Vuosiseminaari2022_WEB_2048px-25