Caverion tuli nopeasti tutuksi

Heinäkuun alussa Suomen kiinteistöalalle tuli uusi tekijä: Caverion Oyj.

Tämä oli seurausta YIT:n rakennuskonsernin osittaisjakautumisesta, jossa kiinteistötekniset ja teollisuuspalvelut eriytettiin rakentamisesta. Nimi Caverion on peräisin Saksasta, josta YIT osti saman nimisen yhtymän vuonna 2010.

”Hieman opettelua eksoottinen nimi on vaatinut, mutta onneksi se taipuu mukavasti

suomalaiseen suuhun muodossa caveri on”, naurahtaa yksikönpäällikkö Richard Malm.

Asiakkaat ovat olleet erittäin kiinnostuneita Caverionin strategiasta. Uudessa tilanteessa yrityksessä on paljon intoa kehittää liiketoimintaa ja uusia palveluita. ”Keskitymme myönteisen asiakaskokemuksen ja lisäarvon synnyttämiseen. Taustaammekaan emme unohda ja talotekniikan projekteille vankka rakentamisosaamisemme antaa luonnollisesti hyvän pohjan”, Richard Malm kertoo. Hyvin valmisteltu muutos on edennyt jouhevasti ja kesälomatkin päästiin viettämään normaalisti.

Osaajille riittää töitä

Caverion panostaa voimakkaasti uusimman tekniikan hyödyntämiseen, asiakaspalvelun parantamiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen myös kansainvälisesti. Uusia palvelukonsepteja syntyy muun muassa kiinteistöjen teknisen ylläpidon johtamiseen, kun asiakkaiden tarpeet manageeraukselle lisääntyvät. ”Caverionissa on paljon erilaisia tehtäviä ja monipuolisuus vain kasvaa uusien toimintamallien myötä. Tämä lisää myös osaamishaasteita ja pätevien työntekijöiden tarvetta”, sanoo Richard Malm, joka on juuri itse syventänyt kiinteistöliiketoiminnan johtamisen osaamistaan PGP-18-kurssilla.

Innovaatioilla parannetaan tuottavuutta

”Suomessa kiinteistöala kohtaa runsaasti haasteita, kun yhteiskuntamme läpikäy rakennemuutosta. Meidänkin on parannettava tuottavuuttamme ja uudistuttava. Tähän pääsemme kehittämällä toimintamalleja ja innovaatioita yhdessä asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa”, visioi Richard Malm. Ala tarvitsee siis jatkossa yhä enemmän moniottelijoita, jotka hallitsevat liiketoiminnan lainalaisuuksien lisäksi myös uusimmat teknologiat. ”Omat kehittymissuunnitelmansa kannattaa laatia tältä pohjalta”, vinkkaa Richard Malm Caverionista.

 Haastattelu ja teksti Johanna Kaalikoski, RAKLI ry.