Julkisyhteisön kiinteistökannan strateginen ja ylläpidon johtaminen

30.11.2023 - 1.2.2024
Tampere, Sokos Hotel Ilves / etäkoulutus

Kuvaus

Julkisyhteisöjen tarpeisiin räätälöity koulutusohjelma perehdyttää osallistujat kiinteistötoimen strategiseen johtamiseen käytännönläheisellä otteella. Koulutus etenee strategian sekä talous- ja toimintasuunnitelmien laatimisesta kohti rakennus- ja korjaushankkeen toteuttamista ja sen jälkeistä ylläpidon johtamista.

Koulutuksen ensimmäisellä jaksolla perehdymme kiinteistökannan nykytilan määrittelyyn, strategian laatimiseen sekä talous- ja toimintasuunnitteluun.
Hyvin laadittu strategia antaa suunnan sille, miten kiinteistöä kehitetään ja parannetaan niin teknisesti kuin taloudellisesti järkevällä tavalla. Ennen strategian laadintaa tulee määritellä olemassa oleva kiinteistökanta ja toimintaympäristö eli tilanne, missä parhaillaan toimitaan.

Toisella jaksolla tarkastelemme korjaushankkeen valmistelua ja toteuttamista strategiasta käsin laadittujen talous- ja toimintasuunnitelmien mukaisesti. Perehdymme kiinteistökannan kuntoa selvittäviin kuntoarvioihin ja -tutkimuksiin sekä niistä johdettuun tavoitteelliseen pitkän tähtäimen suunnitelmaan eli PTS:ään. Käsittelemme myös kulttuurihistoriallisesti tärkeiden korjaushankkeiden valmistelua museoviraston näkökulmasta.

Rakennus- tai korjaushankkeen valmistuttua korostuu ylläpidon merkitys, jotta säilytetään hankkeella saavutettu taso. Kolmannella jaksolla perehdymme tarpeenmukaisten ylläpitotoimien määrittämiseen, huollon suunnitteluun sekä riittävään resurssointiin. Pureudumme myös siihen, miten kannattaa jatkuvasti tallentaa, analysoida ja hyödyntää kiinteistöistä kerättäviä tietoja.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu seurakuntien, kaupunkien ja kuntien kiinteistö-, talous- ja kohdepäälliköille ja teknisille asiantuntijoille sekä julkisyhteisöjen korjaus-, lisä- ja muutosrakennuttamisen projekteissa mukana oleville.

Aikataulu:

30.11. 2023 klo 12-16

10.01.2024 klo 12-16

01.02.2024 klo 12-16

Aikataulu ja ohjelma

Jakson nimiAlkaaLoppuuSijainti
1. Kiinteistötoimen strateginen johtaminen sekä talous- ja toimintasuunnittelu30.11.202330.11.2023Tampere, Sokos Hotel Ilves / etäkoulutus
2. Korjaushankkeen valmistelu ja läpivienti10.01.202410.01.2024Tampere, Sokos Hotel Ilves / etäkoulutus
3. Ylläpidon johtaminen01.02.202401.02.2024Tampere, Sokos Hotel Ilves / etäkoulutus

Yhteyshenkilö

Suna Pyykkö
koulutuspäällikkö

Amanda Levelä
koulutuskoordinaattori

Hinta

Veroton hinta 850.00€
+ ALV alv. 24%

Peruutusehdot

Mahdollinen peruutus tulee tehdä viimeiseen peruutuspäivään mennessä sähköpostiviestillä koulutuksen yhteyshenkilölle. Osallistumismaksu laskutetaan heti kun toteutus on vahvistettu ja viimeinen veloitukseton peruutusajankohta on ohitettu. Esteen sattuessa tilalle voidaan kuluitta vaihtaa toinen henkilö samasta organisaatiosta. Viimeinen peruutuspäivä on 10.11.2023