Kiinteistöalan Vuosiseminaarissa palkittiin Kiertotalousyhtiö Apila Group Teknologiasta Tuotteeksi -säätiön apurahalla

Luovia ratkaisuja ympäristöhaasteisiin kehittävä ja konsultoiva Apila Group palkittiin Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön tämänvuotisella 20 000 euron apurahalla Tampereella 12.11. järjestetyssä Kiinteistöalan Vuosiseminaarissa.

Apurahan myöntämisperusteissaan säätiön hallitus totesi, että Apila Group on monipuolinen ja digitaalisuutta hyödyntävä kiertotalouden asiantuntija, joka edistää hiilidioksidipäästöjen merkittävää vähentämistä rakennusalalla edistämällä kiertotalouden käytäntöjä. Yhtiön erityisvahvuus on kemian ja materiaalitieteen asiantuntemus yhdistettynä ympäristöteknologian ja -johtamisen osaamiseen. Apila Group edistää muun muassa betonia täydentävien geopolymeerien käyttöä rakennusteollisuudessa digitaaliteknologian avulla. Se kehittää parhaillaan myös helppokäyttöistä verkkopohjaista työkalua, jolla autetaan erilaisia toimijoita hyödyntämään kiertotalousmateriaaleja.

Yksi yhtiön käynnissä olevista hankealueista liittyy teollisen toiminnan ohessa syntyvien sivutuotteiden tai jätteiden, eli ns. sivuvirtojen, hyödyntämiseen. Nyt myönnetty säätiön apuraha tullaan käyttämään kolmen sivuvirtamateriaalin ominaisuuksiin liittyvän laskentamallin yhdistämiseen ja tästä syntyvän uuden mallin prototyypin rakentamiseen. Tavoitteena on vauhdittaa teollisuuden ja yhteiskunnan sivuvirtojen kustannustehokasta ja materiaaliviisasta hyötykäyttöä tulevaisuuden rakentamisen tuotteissa.

Kiinko_Vuosiseminaari2020-11

Palkinnon vastaanotti 12.11. tilaisuudessa Apila Groupin materiaaliasiantuntija Juha Timonen ja kehitysjohtaja Kirsi Mononen, ja sen luovutti Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön hallituksen puheenjohtaja Mika Halttunen.

Mukana palkittavan yrityksen valinnassa olivat Talotekninen teollisuus ja kauppa ry, Rakennusteollisuus RT ry ja RAKLI ry. Päätöksen palkinnonsaajasta teki säätiön hallitus.

Lisätietoja:

Mika Halttunen, Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön hallituksen puheenjohtaja
0400 711 299
mika.halttunen(at)halton.com

www.teknologiastatuotteiksi.fi

Juha Timonen, Apila Group Oy Ab:n Materiaaliasiantuntija
050 320 8450
juha.timonen(at)apilagroup.fi

Kirsi Mononen, Apila Group Oy Ab:n Kehitysjohtaja
050 514 0390
kirsi.mononen(at)apilagroup.fi

www.apilagroup.fi

Apila Group Oy Ab perustettiin vuonna 2006, tavoitteena luoda uudenlaista, innovatiivista ja menestyksellistä liiketoimintaa tekemättä myönnytyksiä tulevien sukupolvien kustannuksella. Yhtiön palveluksessa työskentelee 10 henkeä.

Teknologiasta Tuotteiksi –säätiö

Vuonna 1994 perustetun säätiön toiminta-ajatus on edistää terveellisiä, kestäviä ja tuottavia sisäympäristöjä tukemalla innovaatioiden tuotteistamista. Säätiö tukee toiminnallaan suomalaista osaamista, tuotekehitystä ja kansainvälistymistä kiinteistö- ja rakennusalalla palkitsemalla vuosittain 20 000 euron apurahalla yrityksiä, yhteisöjä tai yksityishenkilöitä, jotka kehittävät tuotteita, palvelukonsepteja ja –kokonaisuuksia myös digitaalisuutta hyödyntäen. Muita kriteerejä palkitsemiselle ovat energia- ja resurssitehokkuus, hyvän sisäympäristön kehittäminen, alan uudistaminen ja loppukäyttäjien tarpeiden ymmärrys. Erityisasemassa arvioinnissa apurahan saajiksi ovat pk-yritykset. Säätiön hallituksessa on edustus seuraavista organisaatioista: Business Finland, Finnvera, Työ- ja elinkeinoministeriö, Keksintösäätiö, Sitra, Ympäristöministeriö, Iitin kunta ja Halton Oy. Lisätietoa: www.teknologiastatuotteiksi.fi