Verkostoitumisen sietämätön keveys

20.03.2017, Aihe: Tapahtumat / Kirjoittaja Kaisa Saarela

Jälleen yksi Mipim takana aurinkoisessa Cannesissa Välimeren rannalla. Lähes 25000 osallistujaa kaikkialta maailmasta, yli 270 suomalaista. Loputtomasti mahdollisuuksia kohdata potentiaalisia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Ja kohtaamisien takia Mipimiin lähdetään vuosi toisensa jälkeen, verkostoitumaan. Se vaatii sitä, että on oikeasti kiinnostunut ihmisistä.

Kouluttaminen on luottamusbisnestä

Vaikka lähes kuka tahansa on nykyteknologialla tavoitettavissa puhelimella tai sähköpostilla, ei kasvokkain tapaamista tehokkaampaa tapaa ylläpitää suhteita ole vielä kehitetty, eikä tilaisuuksia rakentaa näitä suhteita ole varaa jättää käyttämättä. Kouluttaminen, samoin kuin kiinteistöliiketoiminta yleensäkin on edelleen ihmisbisnestä: ihmiset tulevat koulutuksiin, joissa he luottavat saavansa parhaan tiedon, kaupanteko ja muu liiketoiminta on aina ihmisten välistä, vaikka kohteena onkin kiinteistöt tai palvelut. Mitä suuremmasta projektista on kysymys, sen merkittävämmässä asemassa on henkilökohtaiset kontaktit ja luottamus, joka syntyy vain yhdessä. Parhaat ajankohtaisseminaarit eivät synny yksin työpöydän ääressä puurtamalla, vaan ne vaativat jatkuvaa tuntosarvien heiluttelua mahdollisten asiakkaiden kanssa.

Joskus on syytä mennä merta edemmäs

Olen usein kuullut argumentin, että mitä niitä suomalaisia lähteä toiselle puolelle Eurooppaa tapaamaan, kun lähempänäkin voi. Voi kyllä, ei vaan tule tavattua. Mipimissä kaikki ovat liikkeellä samalla moodilla ja vapaana arkisesta puurtamisesta. Tavoitteena on tavata mahdollisimman paljon uusia ja vanhoja kumppaneita, joita ei kotimaassa tule tavattua. Helpointa ihmisten bongaaminen on aloittaa Helsingin ständillä, jossa suuriin osa suomalaisista jossain vaiheessa messuja käväisee. Sieltä eteenpäin onkin sitten valinnan vaikeuksia päättää, kenen kutsuille suuntaa seuraavaksi.

Ideoita, ideoita, ideoita

Kiinkolaiselle Mipim on oiva ideoiden keräämismatka ja benchmarkkausta, siitä, miten kansainvälisen tason tapahtuma rakennetaan. Tarjolla on ideoita seminaariaiheista, puhujista, esitysten toteuttamistavoista ja terapeuttisia hetkiä, kun huomaa, että me osaamme omassa mittakaavassamme asiat aivan yhtä hyvin.

Jaa mikä niin on sietämätöntä? No kekkaloi itse korkkareissa kaksi päivää aamusta iltaan, alkaa mennä sietämättömän puolelle.

PS. Kirjallisena tehokeinona liioittelin, ettei Suomessa tule tavattua ketään. Toki tulee, ainakin Kiinteistöalan Vuosiseminaarissa Tampereella 9.-10.11. Ihan yhtä aurinkoista siellä ei ole, mutta fiilis on taatusti hyvä.

Kaisa Saarela

Kaisa Saarela on Kiinkon koulutuspäällikkö, jonka päätyönä on Kiinteistöalan Vuosiseminaarin suunnittelu ja toteutus. Vapaa-ajallaan Kaisa toimii nuoren alppihiihtäjän huoltajana ja laulaa aina, kun muilta kiireiltään ehtii.

Kirjoita kommentti