Hengähdyshetki arjen keskellä vai oikeita oppeja johtamiseen?

31.10.2018, Aihe: Vieraskynä / Kirjoittaja Juha Raitanen

Vuoden 2017 syksyllä olin kahden vaiheilla miettiessäni, lähdenkö mukaan Kiinkon ja Tampereen yliopiston Kiinteistö- ja rakennusalan JOKO 1 -koulutukseen. Olin juuri keväällä 2017 suorittanut kiinteistöjohtamisen PGP23 -koulutuksen ja tuo kurssi oli ollut aika työläs, mutta erittäin hyödyllinen. Toisaalta minua houkutteli myös uuden oppiminen, jota tiesin KiRa JOKO 1:sen tarjoavan ja erityisesti myös itse johtamisen opiskelu. Olen toki toiminut johtajana erilaisissa rooleissa yli 15 vuoden ajan ja saanut Kauppakorkeakoulussa perusjohtamisen koulutuksen, mutta puhtaasti johtamiseen keskittyvää koulutusta en ollut aikaisemmin käynyt. Myös koulutuspäällikkö Tiia Nurminen onnistui vakuuttamaan minut Kiinkon Vuosiseminaarissa, että tämä ei ole lähellekään yhtä työteliäs kurssi kuin PGP.

Näiden lisäksi tiesin toki myös, että meillä tulisi liiketoiminnassa tapahtumaan muutoksia yrityskaupan muodossa seuraavana vuonna. Olin koko alkusyksyn käynyt pitämässä esittelyjä Tampuuri-liiketoiminnasta kiinnostuneille ostajille ja mietin, että mitähän tulevaisuus tuo tullessaan. Näistä epävarmuustekijöistä huolimatta tai niistä johtuen päätin kuitenkin lähteä mukaan KiRa JOKO 1 -koulutukseen ja voin sanoa, että tämä oli erittäin hyvä päätös.

Aivan kurssin aluksi laadimme henkilökohtaisen opintosuunnitelman eli HOPSin, jonka johtolause kuului omalta osaltani näin juhlavasti ja kunniahimoisesti: ”Agenteq Solutions Oy:n ohjelmistoliiketoiminta toimimaan omana itsenäisenä yhtiönä. Kannattavuuden parantaminen sekä Tampuuri -järjestelmän liiketoiminnan kasvattaminen sekä kehitys myös uusille asiakassegmenteille.

Juha_some
"Niin ja se toinen mieleenpainuva asia ensimmäisellä jaksolla oli, kun minut valittiin vuosikurssin vanhimmaksi ja sain mukavia pieniä tehtäviä sekä velvollisuuksia koko kurssin ajan hoitaakseni."

Jo heti ensimmäinen lähijaksomme marraskuussa 2017 Långvikin kartanossa osoitti, että olin päässyt osallistumaan erittäin tasokkaaseen ja hyvään koulutukseen, jossa opiskelijoiden keskuudessa vallitsi hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki. Ensimmäisellä jaksolla kävimme läpi strategiatyötä, tarkastelimme megatrendejä sekä niiden vaikutuksia toimintaympäristöön, työntekemiseen sekä johtamiseen. Erityisen mielenpainuvaa oli niin sanottu legojen hyödyntäminen innovoinnissa sekä strategiatyössä opettajamme Marko Rillon vetämänä otsikolla: "Strategic Thinking and Innovating in a Changing World".

Oman osaamiseni kehittämisen kannalta tähän mennessä jaksoista paras on KiRa JOKO 1:sellä ollut mielestä toinen jakso Tampereella tammikuun lopussa 2018. Tuolla jaksolla paneuduimme erityisesti erilaisiin johtamisen sekä organisaation ongelmatilanteisiin sekä haasteisiin. Pekka Järvisen "Toimivan työyhteisön kantavat rakenteet" tulivat erittäin tutuiksi, samoin kuin erilaiset työmotivaatioon sekä -ilmapiiriin vaikuttavat asiat.  Myös omaan osaamiseen sain todella hyödyllisiä neuvoja, niin ammatillisen käytöksen kuin johtamisen tyypillisten puutteiden ja kehittämistarpeiden osalta.

JuhaRaitanen_alumni
"On aina mukava tavata henkilöitä, jotka ovat innostuneita ja omistautuneita omalle yritykselleen ja liiketoiminnalleen, kuten Jack Teeling. Toki pääsimme maistamaan myös loistavia paikallisia viskejä ja joillekin meistä taisi joku pullo lähteä mukaan myös tuliaisiksi ;)."

Neljännen opintojakson vietimme Dublinissa toukokuussa 2018. Matkan aikana opimme niin Irlannin taloustilanteesta kuin digitaalisesta markkinoinnista, hakukoneoptimoinnista sekä sosiaalisesta mediasta.

Vierailimme muun muassa Twitterin Dublinin konttorilla kuulemassa mielenkiintoista esitystä.

Tätä kirjoittaessa olemme siis KiRa JOKO 1:sen osalta viimeistä jaksoa vaille valmiita. Lämmöllä odotan kuitenkin jo kurssin päätösristeilyä, joka on sovittu helmikuulle 2019.

Kaiken kaikkiaan KiRa JOKO 1 koulutus on ollut erittäin hieno ja onnistunut koulutus, jota voin henkilökohtaisesti suositella kaikille kiinteistöalan johtajille, niin nykyisille kuin tulevillekin. Koulutus on paitsi tarjonnut pienen hengähdystauon kiireisen arjen keskelle, niin myös loistavan tavan oppia uutta sekä verkostoitua sosiaalisesti samojen asioiden parissa painivien henkilöiden kanssa.

Isot kiitokset Kiinkolle koulutuksen järjestämisestä ja erityinen kiitos kaikille kanssaopiskelijoille, olette huipputyyppejä kaikki!

Opiskeluterveisin

Juha Raitanen (KiRa JOKO 1:sen vuosikurssin vanhin)

toimitusjohtaja, Visma Tampuuri Oy

Ps. Kurssia aloittaessani toimin Talokeskuksella Kiinteistöjohtamisen palveluiden liiketoimintajohtajana.

Kirjoita kommentti