Treffataanko kellon alla?

11.04.2019, Aihe: Tapahtumat / Kirjoittaja Mari Vuorela

Mikä on kasvokkain kohtaamisten merkitys kiinteistö- ja rakentamisalan tapahtumissa?

Mietittäessä osallistumista koulutukseen tai seminaariin, luonnollisesti ensimmäisenä katsotaan teemaa ja ohjelman kiinnostavuutta. Osallistumisen tavoitteena on saada uusinta tietoa, inspiraatiota ja tuoreita ajatuksia omaan työhön ja liiketoiminnan kehittämiseen.

Seminaarit ja tapahtumat antavat osallistujalle kuitenkin paljon enemmän. Kiinnostavan sisällön lisäksi, ne luovat erityisen sosiaalisen ympäristön. Näissä kohtaamisissa rakennetaan suhteita asiakkaisiin, yhteistyökumppaneihin ja kollegoihin. Tapaamisia odotetaan tai sovitaan etukäteen.

Vaikka sosiaalinen media täyttää työpäiviämme, se ei ole korvannut kasvotusten tapahtuvaa verkostoitumista. Saamamme palautteen perusteella muiden osallistujien tapaaminen on yksi tärkeimmistä syistä osallistua ammattilaistapahtumaan.  Kasvotusten kohtaaminen tuo konkreettisen kokemuksen, jonka jälkeen verkostoitumista on luontevaa jatkaa livenä tai somessa.

Piazza2018_1200x630

Etenkin isommissa seminaareissa ja tapahtumissa verkostoitumisella ja tapaamisilla on lähes ohjelman sisältöä vastaava merkitys. Seminaarin ohjelmasisältö yhdistää ja kokoaa paikalle samasta aihepiiristä kiinnostuneet ja samalla alalla toimivat ihmiset. Kokonaisvaltainen kokemus tapahtumasta, paikasta, esiintyjistä ja tunnelmasta jaetaan yhdessä. Merkityksellisen siitä tekee osallistujat läsnäolollaan ja aktiivisuudellaan.

Kohtaamisia Piazzalla

Hyvänä esimerkkinä on yksi huipputapahtumistamme, Kiinteistöalan Vuosiseminaari, jonne olemme seminaariohjelman lisäksi luoneet kohtaamisia varten Piazzan.

Piazza toimii tapahtuman sydämessä kahden päivän ajan avoimena tilana ja tapahtuman visuaalisena tehosteena. Lisäväriä Piazzalle tuo mukana olevien kumppaniyritysten omat ständit, jotka tarjoavat heille loistavan mahdollisuuden tavata oman kohderyhmänsä toimijat yhdessä paikassa. Palautteen perusteella voimme sanoa, että mukana olleet ovat tyytyväisiä; keskusteluja ja kontakteja riittää ja tunnelma on välitön.

Piazza2018a_1200x630

Piazzan visuaalinen tyyli rakennetaan tukemaan seminaarin ohjelmaa. Tulevan Vuosiseminaarin kestävän kehityksen teeman mukaisesti mm. osastojen rakenteet ja kalusteet valmistetaan mahdollisimman pitkälti kierrätettävistä materiaaleista. Väri- ja musiikkimaailma mukailevat tapahtuman ilmettä. Tarjoilut valitaan ja suunnitellaan kokonaisuuteen sopiviksi.

Ikuistimme vuoden 2018 Kiinteistöalan Vuosiseminaarin videolle, jossa tunnelma, tapahtuma ja kohtaamisten aitous välittyvät mielestämme joka sekunnissa.

Me Kiinkossa haluamme jatkuvasti kehittää ja luoda uutta. Tarjoamme puitteet inspiroiville kohtaamisille, mutta vasta osallistujat tekevät niistä merkityksellisen.

Tavataan tapahtumissa!

Kirjoituksen kuvat ja video ovat Kiinteistöalan Vuosiseminaarista marraskuussa 2018. Photocredit Pekka Rousi.

*****

Mari Vuorela on Kiinkon viestintäpäällikkö, jonka työssä yhdistyvät kiinteistö- ja rakentamisalan osaamisen kehittäminen, tapahtumat ja viestintä. Aina tilaisuuden tullen, hän haaveilee kaukomatkoista ja lämpöisistä kesäpäivistä mökkilaiturilla Etelä-Karjalan kauniissa maisemissa.

Kirjoita kommentti