Rakennuttajapäivät 26.–27.1.2017 Aulangolla: ajankohtaista asiaa mm. kaupungistumisesta ja uusista työkaluista

08.02.2017, Aihe: Tapahtumat / Kirjoittaja Anne Pitkänen

RAKLI ry:n ja Kiinkon yhteistyössä järjestämät Rakennuttajapäivät saivat jälleen kiitosta erinomaisista puhujista ja ajankohtaisista aiheista. Tapahtumaan osallistui yli 220 kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaista. Tarjolla oli sekä kaikille yhteisiä osioita että rinnakkaisseminaareja asunto-, toimitila- ja infrarakentamisen alueilta.

Rakennuttajapäivät päättyivät Dan Sobackin herättelevään esitykseen johtajuudesta. Käsitys hyvästä johtajuudesta on murroksessa: uudessa maailmassa johtamisesta on tullut palvelutehtävä. Yhteiskunta on murroksessa ja työntekemisen muutos haastaa meidät kaikki – kysymys kuuluu, miten muutokseen tulisi reagoida ja mikä on suuren murroksen taustalla? Jokaisessa organisaatiossa on vallalla samat huolenaiheet organisaation koosta riippumatta: miten saada ihmiset aktivoitumaan ja kantamaan vastuuta omasta työstään? Johtamisen tulee auttaa henkilöstö kukoistamaan – johtajien tulee oppia uusi taitomaailma, mikä voi tuntua haasteelliselta. Johtamiskulttuurin tulee vastata toimintakulttuurin haasteisiin.

Kilpailutilanne ei enää salli pitkiä päätöksentekoketjuja. Uuden ajan esimies on coach, joka auttaa henkilöstöä löytämään oman merkityksensä. Tämä perustuu ajatukseen siitä, että muilla on viisaus ja keinot. Dan Soback heitti kysymyksen, kuinka saada työntekijät miettimään itse ratkaisuja sen sijaan, että he koputtaisivat jatkuvasti esimiehensä ovea ja kysyisivät neuvoa. Soback kehotti, että kysyjää tulee pyytää itse miettimään paria ratkaisuvaihtoehtoa ja pyytää palaamaan asiaan, kun tämä on ne miettinyt. Lopulta tämä osaa itse tehdä ratkaisut oma-aloitteisesti, mikä vähentää päätösten tekemiseen kuluvaa aikaa.

Voit lukea lisää tapahtumasta RAKLI ry:n verkkosivuilta: Kaupungistuminen luo uusia tarpeita, Äly mullistaa rakennukset  sekä Ajankohtaista tietoa ja uusia työkaluja rakennuttajille.

Rakennuttajapäivillä palkittiin Vuoden rakennuttajana toimitusjohtaja Pirjo Honkaniemi, jolla on pitkä ura kiinteistö- ja rakennusalan kehittäjänä. Vuoden rakennuttajakonsulttina palkittiin Merja Tiivola, joka hallitsee erinomaisesti eri toteutusmuodot.

Rakennuttajapäivät 2018 pidetään 18.–19.1.2018 Tampere-talossa. Ilmoittautuminen on jo käynnissä.

Anne Pitkänen

Toimii Kiinkossa rakennuttamisen ja suunnittelun alueen koulutuspäällikkönä.

Kirjoita kommentti