Kiinteistöalan Vuosiseminaari 2016 Aulangolla: Kohti digimurrosta - ja sen yli!

07.11.2016, Aihe: Tapahtumat / Kirjoittaja Heikki Kauranen

Aulanko oli taas tupaten täynnä kiinteistöalan vaikuttajia ja tunnelma oli katossa. Alalla on selvästi positiivinen vire päällä.

Hieno esimerkki uusista mahdollisuuksista on juuri alkamassa oleva KIRA-digi -hanke, jota hankkeen vetäjä Teemu Lehtinen esitteli. Se on yksi hallituksen kärkihankkeista ja  parin seuraavan vuoden aikana hankkeessa sijoitetaan noin 16 miljoonaa euroa digitaalisen liiketoimintaekosysteemin synnyttämiseen KIRA -alalle Suomeen.

Seminaareissa törmää usein mielenkiintoisiin uusiin juttuihin ja maailman ilmiöihin. Vuosiseminaarissa 2016 niitä olivat mm. --have I been pwned -palvelu, Stop Phubbing -liike ja tunnelmajohtaja.

Tiesithän, että jos olit vuonna 2012 rekisteröitynyt Linkedln -käyttäjä, niin käyttäjätunnuksesi ja salasanasi on kaapattu. Linkedln on pyytänyt osaa käyttäjiään muuttamaan salasanansa, mutta ilmeisesti kaikkia ei ole kontaktoitu. Hakkeroidut tiedot olivat piilossa neljä vuotta, mutta tänä vuonna niitä on alettu kaupitella verkossa.

Vuosiseminaarissa puhunut F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen suosittelee palvelua nimeltä " ';-- have I been pwned?". Kun sivustolle kertoo sähköpostiosoitteensa niin saa tietää, onko osoite ollut tunnuksena palveluissa, joiden käyttäjätietoja on hakkeroitu.

Meillä kaikilla on tuttavia, jotka ovat niin kiintyneitä älypuhelimeensa, että palavereissa ja sosiaalisissa tilanteissa heidän muutaman minuutin välein toistuva puhelimen hipelöintinsä alkaa olla todella ärsyttävää. Itse emme toki ole sellaisia!

Ajatushautomo Whetstonin perustaja Thimon De Jong totesi, että ns. diginatiiveista 30-40 prosentilla on ongelmaksi määriteltävä puhelinaddiktio ja sosiaalisissa taidoissa puutteita. Niinpä maailmalla on syntynyt Stop Phubbing -liike. Sivustolta voi mm. printata julisteita tai lähettää sähköpostia kaverille, jolle haluaa ystävällisesti huomauttaa liiallisesta puhelimen käytöstä.

Mikä on tunnelmajohtaja? Sellainen työ on paikassa nimeltä M.O.W. eli Mothership of Work, joka on Spondan jalostama kiinteistökohde Pieni Roobertinkadulla Helsingissä.

Kyseessä on luovien tekijöiden ja yritysten coworking hub, jossa " Ehkäpä maamme ainoa Tunnelmajohtaja-titteliä kantava henkilö MOWHost varmistaa, että talossa hommat toimivat ja MOWlaiset löytävät toisensa. Fiiliksen lisäksi MOWHost kehittää talon palveluita, vetää luovia sisältöjä, viestii, manageroi ja törmäyttää."

Kiinteistöalan Vuosiseminaari pidettiin jo  22. kerran  peräkkäin  Aulangolla Hämeenlinnassa. Ensi vuonna paikka vaihtuu, seuraava Vuosiseminaari on Tampere-talossa  9.-10.11.2017. Siellä nähdään!

Kirjoittaja: Heikki Kauranen

Heikki Kauranen toimii Kiinkossa kehityspäällikkönä. Työn alla on mm. toimeksianto Opetushallitukselta laatia uuden Isännöinnin erikoisammattitutkinnon perusteet yhdessä alan asiantuntijoiden kanssa.

Kirjoita kommentti