Kiinko 40 vuotta!

18.10.2018, Aihe: Tapahtumat / Kirjoittaja Jarno Tuimala

Nelikymppinen Kiinko on tänä syksynä juhlistanut pitkää taivaltaan kiinteistöalan kouluttajana. Menneisiin vuosiin on mahtunut paljon merkittäviä asioita, joita on ollut mukava muistella nykyisten ja entisten kiinkolaisten kanssa. Merkkipäivää vietettiin yhdessä henkilöstön, asiakkaiden ja sidosryhmiemme kanssa monissa tilaisuuksissa.

Aloitimme juhlavuoden kesällä perustassamme Kiinkon EMBA, JOKO, TUJO ja PGP -johtamiskoulutusten opiskelijoiden alumnin. Alumnilaisia listattiin yli 800, joten perustettu yhteisö on hyvin merkittävä joukko alan nykyisiä ja entisiä vaikuttajia. Alumnin ensimmäinen tapaaminen järjestettiin Suomenlinnassa, jossa 40-vuotisjuhlaseminaari huipentui illalliseen ja risteilyyn Helsingin edustalla kauniissa kesäillassa.

Alkusyksystä julkaisimme Kiinkon historiikin aivan uudella tavalla. Jokaisen viiden Kiinkoa luotsanneen toimitusjohtajan huippuhetket videoitiin jälkipolvien ihmeteltäväksi. Oli mahtavaa huomata, että Kiinko-henki ja kiinteästi asiakaslähtöinen toimintatapa on syntynyt jo 40 vuotta sitten.

Nelikymppisten juhliminen jatkui Annankadulla pidetyssä kahvitilaisuudessa, jonne kutsuimme 1500 asiakastamme ja yhteistyökumppania. Aikaisemmin kuvattu historiikki sai tilaisuudessa ensiesityksensä, mikä oli unohtamaton hetki. Tilaisuuden tunnelmasta vastasi UMO-orkesterista irrotettu Trio, jonka musisoinnin säestämänä juhlavieraat pääsivät tapaamaan toisiaan ja vaihtamaan kuulumisia vuosien varrella tapahtuneista asioista.

Nuorekas nelikymppinen vietti myös luonnollisesti nuorekkaan rokki-illan kulttuurikeskus Korjaamolla alkusyksystä. Juhliin saapui 150 vierasta kuuntelemaan kolmea eri bändiä, maistelemaan street foodia ja tärkeimpänä – nauttimaan vapaamuotoisesta kulttuuri-illasta. Aika hieno tapahtuma, vaikka itse sanonkin! Itselleni tämä oli silläkin tavalla ikimuistoinen tapahtuma, että pääsin nousemaan oman bändini kanssa lavalle. Muina esiintyjinä näimme mm. Elias Kaskisen, joka on tänä päivänä kovassa nousussa oleva laulajalahjakkuus. Juhlavuosi jatkuu vielä myöhemmin syksyllä Tampereella Kiinteistöalan Vuosiseminaarin yhteydessä ja vielä ennen joulua risteilemme luennoitsijoidemme kanssa juhlatunnelmissa Itämeren aalloilla.

Kiinko40v

Paljon on juhlittu, mutta kyllä on ollut syytäkin. Kiinkolla on ollut 40 vuoden varrella erittäin iso vaikutus kiinteistöalan ammattimaistumiseen, nykyisten ammatinkuvien syntymiseen, kehittymiseen ja alan ammattilaisten arvostuksen kasvamiseen. Tuhannet isännöitsijät, rakennuttajat, kiinteistönvälittäjät, kiinteistöliiketoiminnan ammattilaiset ja teknisen ylläpidon ammattilaiset kehittävät vuosittain osaamistaan koulutuksissamme. Historiansa aikana kymmeniä tuhansia kiinteistöalan ammattilaisia on kouluttautunut ja hankkinut pätevyytensä Kiinkossa.

Jo tässä vaiheessa haluan esittää ison kiitokseni kaikille nykyisille ja entisille kiinkolaisille, hallituksille ja omistajille – olette huipputyyppejä! Myös isot kiitokset taustallamme ja yhteistyötahoina oleville kiinteistöalan järjestöille. Edelleen iso kiitos asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneille. Jatketaan erinomaista yhteistyötä kiinteistöalan osaamisen kehittämiseksi myös tulevina vuosikymmeninä. 

Kiinko40v_kiinkolaiset

Jarno Tuimala on Kiinkon toimitusjohtaja, jonka vapaa-aikanaan löytää kuntoilemasta, kalasta tai soittokeikalta.

Kirjoita kommentti