Energiatehokkuus, kiinteistövero ja digitalisaatio puhuttavat kiinteistöalaa

26.03.2021, Aihe: Tapahtumat / Kirjoittaja Tero Salmelin

Taloushallintofoorumi 2021 keskittyy kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaatioon, kiinteistöveron muutoksiin ja isännöitsijöiden taloushallinnon osaamisen kehittämiseen.  

Tunnen suurta innostuneisuutta, sillä olemme rakentaneet kiinteistöalan taloushallinnon ammattilaisille uuden yhteisen tapahtuman - Taloushallintofoorumin. Viime vuonna järjestimme tapahtuman ensimmäistä kertaa ja se kokosi ajankohtaisten aiheiden äärelle yli 80 taloushallinnon asiantuntijaa. Tapahtuma sai hyvän vastaanoton ja keräsi mahtavat palautteet. Yli 90 % osallistujista koki osallistumisen olevan erittäin hyödyllistä ja haluavat suositella tapahtumaa muille taloushallinnon ammattilaisille. 

Halusimme tehdä tämän vuoden tapahtumasta isomman ja laajemman. Taloushallintofoorumi järjestetään kaksipäiväisenä Tampereella 3.–4.11.2021, jolloin saamme lisää aikaa tärkeille sisällöille ja monipuoliseen verkostoitumiseen.

Olemme ottaneet Taloushallintofoorumin ohjelman suunnitteluun laajasti mukaan alan johtavat asiantuntijat. Suunnitteluryhmään kuuluvat mm. talous- ja veroasiantuntija Juho Järvinen Suomen Kiinteistöliitosta ja toimitusjohtaja Kaija Niemi Braleva Kiinteistöpalveluista. Ohjelma on rakennettu vastaamaan niin kirjanpitäjien, isännöitsijöiden kuin perintäalan ammattilaisten tarpeisiin. Seminaariosuudessa jatkamme rinnakkaisohjelmien rakenteella, eli jokainen valita itselleen sopivan kombinaation.  

Osallistujien pyyntönä oli muun muassa saada lisää asiaa digitalisaatiosta. Vastaamme toiveeseen ja olemme koonneet case-osuuden Senaatti-kiinteistöstä, jonka automatisaatiota johti Efima Oy. 

OlliAinasvuori2020_1200x628

Taloushallintofoorumissa 2020 MOST Digitalin toimitusjohtaja Olli Ainasvuori johdatteli kuulijat puheenvuorossaan robotiikkaan -kuinka robottityöntekijät konkretisoivat digitalisaation tietotyössä. 

Taloushallinnon ymmärrystä isännöitsijöille 

Isännöitsijöille kohdennetun rinnakkaisohjelman teemoina ovat niin taloushallinnon ABC isännöitsijöille kuin tilinpäätössuunnittelu. Suunnitteluryhmässä mukana ollut Kaija Niemi tähdentää sitä, että hallituksen kokouksissa ja yhtiökokouksissa isännöitsijöiden tulee pystyä vastaamaan taloushallintoon liittyviin kysymyksiin itsenäisesti. Heidän tulee olla hyvin perillä niin vuokranvalvonnan kuin kirjanpitoon liittyvistä asioista ja siitä syystä taloushallinnon koulutukset ja ajankohtaispäivät ovat tarpeellisia myös isännöitsijöille. Niemen mukaan osalla isännöitsijöillä on taloushallinnon osaamisessa kehitettävää, ja he joutuvat turvautumaan paljon taloushallinnon asiantuntijoihin.  

Mielestäni Kaija Niemi nostaa esille tärkeän huomion oman osaamisen laajentamisesta. Kiinkossa olemmekin viime vuosina keskittyneet erityisesti kiinteistöalan taloushallinnon koulutuksien rakentamiseen. Esimerkiksi isännöitsijöille erittäin hyödyllisiä lyhytkoulutuksia ovat kirjanpidon, tilinpäätöksen, verotuksen ja jälki- ja lainaosuuslaskennan perusteet. 

Uudistuksien huomiointi taloushallinnossa 

Kiinteistöliiton Juho Järvinen korostaa, että taloushallinnon ammattilaisten on tärkeää pysyä mukana kiinteistöalan uusissa käänteissä. Esimerkiksi energiatehokkuutta parantavat hankkeet ovat viime aikoina merkittävästi kasvattaneet suosiotaan kiinteistöalalla. Uudenlaisten hankkeiden ja toimintatapojen yhteydessä on tärkeää huomioida myös niiden vaikutukset talouden- ja kirjanpidon kannalta. Merkittävimmät huomiot kohdistuvat tällöin hankkeiden kulujen käsittelyyn sekä rahoitukseen. 

Mitä muuta haluaisit kuulla tapahtumassa?

Olemme saaneet koottua paljon juuri nyt esillä olevia teemoja Taloushallintofoorumin 2021 ohjelmaan. Tässä vaiheessa meillä on vielä muutama vahvistamaton osuus, johon sinulla on mahdollisuus vaikuttaa.

Otan mielelläni puheenvuoroehdotuksia vastaan sähköpostitse tero.salmelin@kiinko.fi.  

Tutustu syksyn huipputapahtumaamme Taloushallintofoorumiin 2021

****

Tero Salmelin toimii taloushallinnon koulutuspäällikkönä vastuullaan vuosittain alkavat 7 tutkintoa ja 20 seminaaria. Teron vahvuutena on näyttötutkintomaailma ja koulutusten kehittäminen varsinkin digitalisuuden suuntaan.

Kirjoita kommentti