Parhaat eväät opiskeluun

07.10.2022, Aihe: Osaamisen kehittäminen / Kirjoittaja Heta Warto-Tillander

Jos edellisistä opinnoistasi on pitkä aika, uuden äärellä saattaa jännittää. Mutta ei hätää! Kiinkon koulutukset on tehty työn ohella suoritettavaksi. Ymmärrämme, että sinulla on muutakin elämää kuin opiskelu, ja niin pitääkin olla.

Koulutuksemme suunnitellaan siten, että jaksat, pystyt ja ehdit nauttia muustakin elämästä. Tasapainottelu arjessa on välillä haastavaa ja palautumista tarvitaan, jotta kehittyminen ja oppiminen on mahdollista.

Mikä tukee oppimista?

Oppimista edistää kokonaisvaltainen hyvinvoinnista huolehtiminen. Fyysistä ja mentaalista jaksamista edesauttavat fyysinen aktiivisuus, hyvälaatuinen ravinto ja riittävä yöuni. Hyvän unen merkitys oppimiselle on erittäin, ehkä jopa yllättävänkin, keskeinen.  Univaje vaikuttaa hippokampukseen ja estää uuden oppimista. Sen sijaan hyvin nukuttu yö auttaa tallettamaan muistiin edellisenä päivänä opittuja asioita. Riittävä ja laadukas yöuni onkin hyvinvoinnin kivijalka, jota kannattaa vaalia, vaikka kiireisiä aikoja elämmekin.

Monia tutkintoja voi suorittaa myös työssä

Tiesithän, että oppisopimusopinnot ovat mahdollisia myös työelämässä jo pidempäänkin toimineille? Kysy rohkeasti lisää näyttötutkinnoista ja oppisopimuksista. Tutkinto-opinnot henkilökohtaistetaan yhdessä keskustelemalla eli pääset itse vaikuttamaan siihen, millaisessa aikataulussa haluat opinnoissasi edetä ja milloin valmistua.

Miten yhdistää työ ja opiskelu?

Opiskelua työn ohessa helpottaa ajankäytön suunnittelu. Mieti, mitä asioita päivittäisessä tekemisessäsi priorisoit, millaista apua ja tukea voit saada opintoihisi lähipiiristä ja omista verkostoistasi. Mihin käytät aikaasi ja mihin haluaisit sitä käyttää?

Opiskeluun liittyviin asioihin löytyy aina ratkaisu, jos on aitoa halua ja motivaatiota edistää omaa oppimistaan. Myönteisellä asenteella ja sinnikkyydellä pääsee erinomaisesti eteenpäin.

Me kiinkolaiset autamme sinua opintojesi suunnittelussa ja olemme mukana oppimisen matkallasi koko opintojesi ajan. Pidä osaamisesi ajan tasalla ja kilpailukykysi työmarkkinoilla kondiksessa. Silloin on tiedossa kasvua! 

*****

Heta Warto-Tillander työskentelee Kiinkossa koulutus- ja asiakaspäällikkönä. Hän on kiinnostunut ratkaisukeskeisyydestä sekä osaamisen kehittämisestä ja innostuu piilevien kyvykkyyksien löytämisestä.

Vapaa-ajalla kolmen aktiivisen pojan äidin löytää todennäköisesti kiekkokaukalon, salibandy- tai futiskentän laidoilta. Omiin harrastuksiin kuuluvat lukeminen, VPK sekä monipuolinen liikunta, kuten ryhmäliikuntatunnit, pyöräily ja jalkapallo.

1200x628_Liitutaulu_0622 Heta

Kirjoita kommentti