(Kesä)työ tekijäänsä opettaa

01.08.2023, Aihe: Osaamisen kehittäminen / Kirjoittaja Heta Warto-Tillander

Kesätyöt ovat nuorille tärkeitä kokemuksia. Ei pelkästään ansainnan vuoksi, vaan erityisesti siksi, että kesätöissä tulee työelämä tutuksi ja nuori pääsee kurkistamaan ja kokeilemaan erilaisia työtehtäviä. Kesätöiden kautta voi syttyä kipinä sellaisellekin alalle, jota nuori ei aiemmin ole edes pitänyt vaihtoehtona. Kesätöissä ammatillisen osaamisen lisäksi vähintään yhtä tärkeää on oppia työyhteisötaitoja. Ja saattaapa näistä ensimmäisistä työpaikoista syntyä työtoveruuksia, jotka säilyvät vielä vuosienkin päähän.

Kiinkon kesätyöntekijä, Sisu Warto, 15, kertoo kokemuksistaan ja tunnelmistaan sekä listasi viisi vinkkiä, joiden avulla menestyä kesätöissä.

”Olen tykännyt Kiinkolla etenkin erilaisista työtehtävistä sekä etätyömahdollisuuksista. Työilmapiiri on ollut myös mukava, kahvihuoneen tarjoiluja unohtamatta. Kiinkolla olen päässyt tekemään avustavia toimistotöitä ja muita juoksevia asioita. Näiden parissa aika onkin mennyt nopeasti ja leppoisasti. Kiinko sopii kesätyöpaikkana kiinteistöalasta ja markkinoinnista kiinnostuneille sekä niille, jotka haluavat pysyä nykyajan menossa mukana, kouluttua ja kehittyä.”

Sisun viisi vinkkiä kesätöihin!

1. Ole oma itsesi

Mene hyvällä asenteella ja iloisella mielellä töihin. Muista, että kaikki tietävät sinun olevan ensimmäisiä päiviä töissä eivätkä oletakaan, että osaisit vielä aivan kaikkea. Kysy rohkeasti apua ja neuvoja, jos jokin on epäselvää.

2. Ole ajoissa paikalla

Ole ajoissa paikalla ja noudata muutenkin aikatauluja ja tee työt aina deadlineen mennessä.

3. Ole ahkera

Hoida annetut tehtävät huolellisesti. Keskity ja kuuntele saamasi ohjeet, niin vältyt turhilta virheiltä.

4. Verkostoidu

Moikkaa ja juttele rohkeasti ihmisten kanssa. Kysele paljon, niin opit enemmän.

5. Kerro ajatuksiasi ja ideoitasi eteenpäin

Mieti, mitä olet havainnut ja oppinut kesätyön aikana ja kerro ajatuksistasi eteenpäin. Tiedustele halutessasi myös mahdollisuutta työskennellä jatkossakin, vaikkapa seuraavana kesänä.

Nämä vinkit toivottavasti auttavat sinua onnistumaan kesätöissäsi!

*****

Heta Warto-Tillander työskentelee Kiinkossa koulutus- ja asiakaspäällikkönä. Hän on kiinnostunut ratkaisukeskeisyydestä sekä osaamisen kehittämisestä ja innostuu piilevien kyvykkyyksien löytämisestä.

Vapaa-ajalla kolmen aktiivisen pojan äidin löytää todennäköisesti kiekkokaukalon, salibandy- tai futiskentän laidoilta. Omiin harrastuksiin kuuluvat lukeminen, VPK sekä monipuolinen liikunta, kuten ryhmäliikuntatunnit, pyöräily ja jalkapallo.

1200x628_Liitutaulu_0622 Heta 01082023

Kirjoita kommentti