Hyvästä parhaaksi

27.10.2021, Aihe: Osaamisen kehittäminen / Kirjoittaja Mari Vuorela

Jokaisella meistä on osaamista, jossa voimme todeta olevamme hyviä. Homma sujuu mukavasti ja tekemisestä voi nauttia. Useimmalle se riittää, mutta on myös mahdollista tavoitella jotain enemmän.

Miltä tuntuisi kehittyä maailman parhaaksi? Mitä vaadittaisiin, jotta tämä olisi mahdollista?

Kysymykseen tuskin löytyy yhtä yksinkertaista vastausta. Perustana ja lähtökohtana tarvitaan ainakin roppakaupalla merkityksellisyyttä ja tavoitteita. Sisäistä paloa, jonka eteen on valmis tekemään valtavasti töitä.

Intohimosta tekemiseen

Jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji. Sen pelaamiseen ja seuraamiseen suhtaudutaan suurella sydämellä jokaisella mantereella. Pelaajia on noussut maailman maineeseen taidoilla ja menestyksellä.

Kiinteistöalan Vuosiseminaarin 2021 lavalle nousee marraskuussa mies, joka ei jalkapalloa seuraaville esittelyjä kaipaa. Kun oma futistuntemus kohdistuu pääasiassa espoolaisen FC Kasiysin nuorisotoimintaan, Pierluigi Collina kaipasi hieman tarkempaa selvittelyä ja muutaman youtubevideon katsomisen.

Olin vaikuttunut. Pierluigi Collina on yksi maailman tunnetuimmista ja parhaimmista jalkapallotuomareista. Hän on ansainnut koko futismaailman arvostuksen työssä, jossa kunnioitukseen ei riitä pelkkä tuomaroinnin oikeudenmukaisuus. 

On oltava taitava, mutta korkeampien tavoitteiden saavuttaminen on mahdollista vasta, kun onnistuu muuttamaan oman osaamisensa menestykseksi. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta sitä se tuskin on. Vaaditaan uskottamattoman paljon sitoutumista, ehkä jopa jokin toisen elämänosa-alueen kustannuksella. Hyvällä tuurilla ja onnenkantamoisellakin saattaa olla osuutensa. 

Urallaan Pierluigi Collina on tuomaroinut useissa kansainvälisissä otteluissa kuten MM-kisojen, Mestareiden liigan ja Olympialaisten finaaleissa. Kiinteistöalan Vuosiseminaarissa hän kertoo oman tarinansa - miten tullaan maailman parhaaksi ja mitä vaaditaan, että saavutettu asema pidetään.

Odotan mielenkiinnolla kuulla, mitkä ovat Collinan opit tavoitteiden asettamiseen ja menestymiseen. Itse uskon, että harva pystyy onnistumaan yksin, ilman muiden tukea ja kannustusta. Tarvitaan ihmisiä ympärillä – läheisiä, työyhteisöä, harrastusjoukkoa. Laajat ja monipuoliset verkostot vahvistavat omaa osaamista, lisäävät tietoa ja taitoa.

Yhdessä toimimalla meillä kaikilla on parhaat mahdollisuudet onnistua.

HelsinkiCup2021

Helsinki Cup 2021

*****

Mari Vuorela on Kiinkon viestintäpäällikkö, jonka työssä yhdistyvät kiinteistö- ja rakentamisalan osaamisen kehittäminen, tapahtumat ja viestintä. Aina tilaisuuden tullen, hän haaveilee kaukomatkoista ja lämpöisistä kesäpäivistä mökkilaiturilla Etelä-Karjalan kauniissa maisemissa.

Kirjoita kommentti