Pallot ilmaan KiraEMBAssa

30.11.2016, Aihe: Koulutus / Kirjoittaja Jaana Lehto

Kaikkien aikojen ensimmäisen KiraEMBAn kaikkien aikojen ensimmäinen päivä. Kiinkon ja Tampereen Yliopiston johtamiskorkeakoulun yhteistyöprojektin ensimmäinen jakso Tampereella. Esittelykierros - jännittävää – niin kuin aina kun kaikki on vielä ihan uutta. Mukana aivan mahtava kirjo ja edustus kiinteistö- ja rakennusalan toimijoita. Näiden ihmisten kanssa opiskelen seuraavat kolme vuotta. Jännittävää, mutta ennen kaikkea innostavaa.

Ylevästi lähdettiin liikkeelle korkealta ja kaukaa; maailmanluokan kysymyksistä ja tulevaisuuden visioista. Odotuksissamme näkyi myös maailmankokoinen tulokulma – toimialojen murrokset, digitalisaatio ja IOT, kotimaisina teemoina mm. SOTE ja valtiovallan päätökset ylipäätään – sekä kysymykset siitä, mitä tarvitsemme kehittääksemme, kehittyäksemme ja tehdäksemme oikeita liikkeitä ja hyviä päätöksiä.

Jo ensimmäisen päivän jälkeen oli sellainen olo, että olen vähän edellistä päivää pidempi ja katselen kauemmaksi. Tämä ”aikoinaan talousmaantieteilijä” nautti aluetaloudellisista tulokulmista kehitystrendien ja – näkymien selittäjänä. Ja ikuinen opiskelija siitä tiedosta, miltä tiedemaailma näyttää kiinteistöalan kannalta. Ohjelmajohtajamme Markku Sotarauta lupasi, että nyt heitellään paljon ajatuspalloja ilmaan ja otamme sitten niitä vastaan pitkin kurssia. Johon Ilkka Halavan ”No Walls Required”-teesi sopi erinomaisesti.

Ohjelma inspiroi, mutta ihmiset ovat tässäkin tapauksessa tämän keitoksen suola. Yksilöinä ja ryhmänä. Hyvältä tuntui, että keskustelu käynnistyi heti vilkkaana ja osallistujat olivat hyväntahtoisen kiinnostuneita toistensa ajatuksista. Tästä tulee hyvä. Tuntuu etuoikeutetulta saada olla mukana, ei vain Kiinkon edustajana vaan aitona opiskelijana, jolla on edessä ne samat oppimisen tuskat ja ilot kuin koko ryhmällä. Olo on myös utelias; mitä tämä opinpolku merkitsee kullekin yksilönä, meille ryhmänä, alalle ja tietysti – koko maailmalle - vähintään.

Näin tämän matkan alussa, kaikki vielä edessä. Varmasti vielä moneen kertaan myös kriittisyys ja väsymyskin iskevät, mutta nyt nautin näistä alun tunnelmista ja odotuksista. Sekä ajatuksesta siitä, että jonain päivänä voin allekirjoittaa:

Jaana Lehto, Kiinteistö- ja rakennusalan Executive MBA 1

Emba

Jaana Lehto

on Kiinteistöalan Koulutussäätiön rehtori sekä Kiinteistö- ja rakennusalan Executive MBA 1 –koulutusohjelman opiskelija

Kirjoita kommentti