Rakennuttaminen 2022 keräsi ennätysyleisön

Rakennuttamisen ammattilaisille vuosittain järjestettävä Rakennuttaminen -tapahtuma keräsi tänä vuonna ennätyksellisen osallistujamäärän. Lähes 400 osallistujaa kokoontui kesäkuun puolessa välissä Tampere-taloon kuulemaan alan ajankohtaisista teemoista sekä verkostoitumaan.

Tänä vuonna keskustelua viriteltiin talousrikollisuuden torjunnasta, tilahankinnan malleista sekä uusista digiratkaisuista rakentamisessa. Tuttuun tapaan ääneen pääsivät myös juristit, sillä osallistujia kiinnostivat päivänpolttavat kysymykset juridiikan saralla.

Kaksipäiväinen tapahtuma käynnistyi Hans Thomas Holmin puheenvuorolla, joka kannusti osallistujia ottamaan lean-opit käyttöön rakennushankkeissa. Holmin mukaan tämä vaatii niin yksilöiden kuin koko organisaation ajattelunmuutosta. Tärkeää on, että jokainen hankkeessa ottaa vastuun omasta työstään ja hankkeen aikana osallisilla on ymmärrys siitä, mihin hänen työnsä vaikuttaa ja missä hankkeessa mennään. Holmilla on kokemusta useista isoista hankkeista, joista viimeisimpänä mittavasta koulutus-, tutkimus- ja lääketieteellisestä laitoksesta.

Holm

Raklin Jyrki Laurikainen toivotti keynotepuheenvuoron, norjalaisen Statsbyggin Hans Thomas Holmin lavalle kertomaan lean-projektien parhaista käytännöistä.

Stop talousrikollisuudelle

Vastuullisuus ilmenee alan toimissa laajalti ja tänä vuonna vastuullisuutta lähestyttiin Rakennuttaminen 2022 -tapahtumassa talousrikollisuuden torjunnan kautta. Puheenvuoroissa tuotiin esille, että vastuullinen rakennuttaja huolehtii omat prosessit kuntoon, reagoi nopeasti puutteisiin ja laiminlyönteihin, huolehtii osaamisesta, vastuuttamisesta ja perehdyttämisestä sekä valvoo, vaatii ja jalkauttaa. Lisäksi rakennuttajalle on tärkeää tietää, kuka työn tekee ja ketä työmaalla toimii.

PieniSali2

Tapahtuman osallistujat pääsivät myös kuulemaan Built to Suit – vuokramallista, jossa julkinen tai yksityinen toimija vuokralaisen roolissa tekee rakennuttajan tai kiinteistösijoittajan eli vuokranantajan kanssa sopimuksen joko kokonaan uuden tai peruskorjattavan kohteen rakentamisesta tai korjaamisesta vuokraamista varten. Toimikunnan valmistelemat Built to Suit -sopimusmallit ovat tulossa kesän aikana lausuttaviksi.

Tauko

Rakennuttaminen on myös verkostoitumista ja kohtaamisia, uusia ja vanhoja tuttavuuksia.

*****

Rakennuttaminen on Rakli Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat ry:n ja Kiinkon vuosittainen kiinteistö-, rakentamis- ja infra-alan johdon sekä asiantuntijoiden tapaamisfoorumi, joka järjestetään tänä vuonna Tampere-talolla 14.-15.6.2022.

www.rakennuttaminen.net

Seuraa ja osallistu keskusteluun #rakennuttaminen2022

Seuraavan kerran kokoonnumme rakennuttamisen kysymysten äärelle 19.-20.1.2023, Rakennuttaminen 2023