Kiinteistöalan Vuosiseminaarissa julkistettiin Teknologiasta Tuotteiksi -palkinnon saajat

Pientalojen digitaalisen Bygge -huoltokirjan kehittänyt Kotisihuolto Oy palkittiin Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön apurahalla ja Granlund Oy:n AI-energiakartoitus sai säätiön hallituksen kunniamaininnan.

Pientaloasujille hyödyllisen ekosysteemin ja digitaalisen Bygge -huoltokirjan kehittänyt Kotisihuolto Oy palkittiin Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön tämänvuotisella 20 000 euron apurahalla. Lisäksi kunniamaininta annettiin Granlund Oy:n kehittämälle tekoälypohjaiselle kartoitustyökalulle, jota käytetään energiatehokkuuspotentiaalin ja taksonomiakelpoisuuden selvittämiseen. Palkinnot jaettiin Tampereella järjestetyssä Kiinteistöalan Vuosiseminaarissa 10.11.2022.

Kotisihuolto Oy:n kehittämä Bygge.fi-palvelu on pientaloasujille tarkoitettu ekosysteemi, jossa kaikki perustuu palvelun ytimenä olevaan digitaaliseen huoltokirjaan. Pientaloasuja syöttää palveluun tiedot kodistaan sekä tehdyistä remonteista, jonka jälkeen palvelu antaa käyttäjälle suosituksia, milloin ja mitä huoltotoimenpiteitä kodille tulisi tehdä. Suositukset perustuvat RT-kortiston huoltoväleihin sekä rakennusosien käyttöikiin. Tuotteella on merkittävä vaikutus suomalaisen rakennuskannan säilymiseen ja kunnossapitoon liittyen. Palvelukonsepti pyrkii pidentämään rakennusten elinkaarta helpottamalla omakotiasujien talon kunnossapitoon liittyviä haasteita. Apurahan avulla on tarkoitus markkinoida ja kehittää palvelua.

Apurahan myöntämisperusteissaan säätiön hallitus totesi, että suomalaiselle kiinteistökannalle Kotisihuolto Oy:n tarjoaman palvelun vaikuttavuus on suuri. Palvelu mahdollistaa rakennuskannan ennakoivan huollon ja ylläpidon, sekä tarjoaa jatkossa alustan kiinteistöalan palveluntarjoajille.

Granlund Oy:n kehittämä AI-Energiakartoitus on tekoälypohjainen kartoitustyökalu energiatehokkuuspotentiaalin ja taksonomian selvittämiseen. Energiainvestointien optimointi laajoihin kiinteistökokonaisuuksiin on palvelun avulla nopeampaa kuin koskaan. Palvelu auttaa kokonaisvaltaisessa rakennettuun ympäristöön liittyvässä vastuullisuusjohtamisessa ja auttaa kokonaisoptimaalisten toimenpiteiden valinnassa, kun pitää pystyä tekemään valintoja niin hiilen, taksonomian, energiankulutuksen kuin käytössä olevan investointibudjetinkin kesken.

Kiinko_Vuosiseminaari2022_WEB-25 pieni

Palkinnot vastaanottivat Kotisihuolto Oy:n hallituksen puheenjohtaja, Jesse Karlsson ja Granlund Oy:n ryhmäpäälliköt, Jussi From ja Timo Karvinen, 10.11. tilaisuudessa. Palkinnot luovuttivat Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön hallituksen puolesta Anna Gagneur.

Mukana palkittavan yrityksen valinnassa olivat Talotekninen teollisuus ja kauppa ry, Rakennusteollisuus RT ry ja RAKLI ry. Päätöksen palkinnonsaajasta teki säätiön hallitus.

Lisätietoja: www.teknologiastatuotteiksi.fi

Kiinteistöalan Vuosiseminaari järjestetään Tampere-talossa 10.–11.11.2022

Seuraa ja osallistu keskusteluun #vuosiseminaari2022

www.vuosiseminaari.fi

*****

Kiinteistöalan Vuosiseminaarin valokuvat: Pekka Rousi