Koulutus > Koulutusohjelmat ja pätevyydet > Rakennuttaminen ja suunnittelu

Koulutus

Rakennuttaminen ja suunnittelu

Rakennuttamisen ja suunnittelun alueella on pitkiä koulutusohjelmia ja ajankohtaiskoulutuksia niin rakennuttamista aloitteleville kuin jo kokeneemmillekin rakennuttajille. Rakennuttajapäivät on vuosittainen alan tapaamisfoorumi. Rakennuttajapäivät 2017 pidetään 26.-27.1.2017 Hämeenlinnan Aulangolla.

Koulutusalueella on uudis-, korjaus- ja infrarakennuttamisen pätevöittäviä koulutusohjelmia, jotka antavat teoreettisen pohjan rakennuttajan pätevyyteen (RAP) ja vanhemman rakennuttajan pätevyyteen (RAPS). Koulutusohjelmiin voi osallistua, vaikka ei aikoisikaan hakea RAP- tai RAPS-pätevyyttä tai kokemusvuodet eivät vielä riittäisi pätevyyden saamiseen. Lisätietoja pätevyyksistä FISEn sivuilta.

Rakennuttaminen (RAP) -koulutusohjelma painottuu talonrakennukseen. Korjaushankkeen rakennuttaminen (RAP) -koulutusohjelmassa perehdytään rakennuttamiseen korjausrakennuttamisen näkökulmasta. Infrahankkeen rakennuttaminen (RAP) -koulutusohjelma sopii infraprojektien rakennuttajille/tilaajille.

Rakennuttamisen johtaminen (RAPS) -koulutusohjelmassa on kaikille yhteisiä sekä uudis-, korjaus- ja infrarakennuttamisen valinnaisia osioita.

Koulutusalueella on myös Rakennuttamisen ja sopimustekniikan perusteet (RAPE) -koulutusohjelma, joka on suunnattu erityisesti uudis- ja korjausrakennuttamisen alueilla toimiville aloitteleville rakennuttajille. Infran ja yhdyskuntasuunnittelun aloilla toimiville tarjonnassa on lisäksi Infran kunnossapidon johtaminen (KUP) -koulutusohjelma sekä Yhdyskuntakehittämisen johtaja (YHJ) -valmennusohjelma.

Ajankohtaiskoulutukset on suunnattu uudis-, korjaus- ja infrarakennuttamisen alueilla työskenteleville rakennuttamisen ammattilaisille.

Rakennuttamisen ja suunnittelun pitkiä koulutusohjelmia, ajankohtaiskoulutuksia ja Rakennuttajapäiviä suunnitellaan yhteistyössä RAKLI ry:n kanssa.

Linkki: Rakennuttamisen ja suunnittelun tutkintokoulutus » 
Linkki: Rakennuttamisen ja suunnittelun ajankohtaiskoulutus »