Koulutus > Koulutusohjelmat ja pätevyydet > Rakennuttaminen ja suunnittelu

Koulutus

Rakennuttaminen ja suunnittelu

rakunnuttaminen-ja-suunnittelu-2017

Rakennuttamisen ja suunnittelun alueella on pitkiä koulutusohjelmia ja ajankohtaiskoulutuksia niin rakennuttamista aloitteleville kuin jo kokeneemmillekin rakennuttajille. Rakennuttajapäivät on vuosittainen alan tapaamisfoorumi. Rakennuttajapäivät 2018 pidetään 18.-19.1.2018 Tampereella.

Koulutusalueella on uudis-, korjaus- ja infrarakennuttamisen pätevöittäviä koulutusohjelmia, jotka antavat teoreettisen pohjan rakennuttajan pätevyyteen (RAP) ja vanhemman rakennuttajan pätevyyteen (RAPS). Koulutusohjelmiin voi osallistua, vaikka ei aikoisikaan hakea RAP- tai RAPS-pätevyyttä tai kokemusvuodet eivät vielä riittäisi pätevyyden saamiseen. Lisätietoja pätevyyksistä FISEn sivuilta.

Rakennuttaminen (RAP) -koulutusohjelma painottuu talonrakennukseen. Korjaushankkeen rakennuttaminen (RAP) -koulutusohjelmassa perehdytään rakennuttamiseen korjausrakennuttamisen näkökulmasta. Infrahankkeen rakennuttaminen (RAP) -koulutusohjelma sopii infraprojektien rakennuttajille/tilaajille.

Rakennuttamisen johtaminen (RAPS) -koulutusohjelmassa on kaikille yhteisiä sekä uudis-, korjaus- ja infrarakennuttamisen valinnaisia osioita.

Koulutusalueella on myös Rakennuttamisen ja sopimustekniikan perusteet (RAPE) -koulutusohjelma, joka on suunnattu erityisesti uudis- ja korjausrakennuttamisen alueilla toimiville aloitteleville rakennuttajille. Infran ja yhdyskuntasuunnittelun aloilla toimiville tarjonnassa on lisäksi Infran kunnossapidon johtaminen (KUP) -koulutusohjelma sekä Yhdyskuntakehittämisen johtaja (YHJ) -valmennusohjelma.

Ajankohtaiskoulutukset on suunnattu uudis-, korjaus- ja infrarakennuttamisen alueilla työskenteleville rakennuttamisen ammattilaisille.

Rakennuttamisen ja suunnittelun pitkiä koulutusohjelmia, ajankohtaiskoulutuksia ja Rakennuttajapäiviä suunnitellaan yhteistyössä RAKLI ry:n kanssa.

Linkki: Rakennuttamisen ja suunnittelun tutkintokoulutus » 
Linkki: Rakennuttamisen ja suunnittelun ajankohtaiskoulutus »