Oppia ikä kaikki

"Tutkintojen eteen pitää nähdä vaivaa, mutta hyöty on kiistaton"

Toni Astala

Jo vuonna 2003 ensimmäisen Kiinkon tutkintonsa suorittanut Toni Astala sai vuonna 2019 todistuksen Rakennuttamisen johtamisen koulutuksesta (RAPS). Sitä ennen hän suoritti Kiinteistöliiketoiminnan johtamisen koulutuksen (PGP).

– Tuhannesta näiden koulusten suorittajasta vain 21 on suorittanut molemmat. Voi siis sanoa, että minulla on intoa ja kiinnostusta oppia koko ajan lisää sekä suorittaa tutkintoja, ja suosittelen Kiinkoa kaikille. Tähän mennessä kymmenen Kiinkon koulutusta ja seminaaria suorittanut Astala on saanut erinomaisesta opintomenestyksestään kaksi stipendiä. Kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkönä toimiessaan hän hyödyntää koulutusten antia arjessaan.

– Vastaamme koko Suomen terveydenhuollon verihuollosta ja meillä on paljon korjaushankkeita. Kun asiat ovat omissa käsissä, tarvitaan vähemmän konsultteja ja on helpompi kertoa esimerkiksi urakoitsijalle toiveet, Astala toteaa.

– Tällä hetkellä meillä on meneillään toimitilahanke, jossa toimin projektipäällikkönä. Koko pääkonttori ja noin 300 henkilöä suunnittelee muuttoa uudisrakennukseen Vantaan Vehkalaan. RAPSissa tein tutkielman rakennuttamisen haasteista toiminnassa olevassa, kriittisiä toimintoja omaavassa Veripalvelun kiinteistössä. Sen lisäksi, että eri tutkinnot ovat tukeneet meneillään olevia hankkeita, Astala kehuu mahdollisuutta verkostoitumiseen.

– Olen saanut Kiinkon koulutuksista paljon kontakteja, vaihdamme välillä viestejä, sparrailemme, tai pyydämme toisiltamme tarjouksia. Toki tutkintojen eteen pitää nähdä vaivaa, mutta hyöty on kiistaton.

Toni Astala on Suomen Punaisen Ristin
Veripalvelun kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö
– ja yksi Kiinkon ahkerimmista
opiskelijoista.