Asumisneuvoja auttaa

"Koulutuksista on kiistatonta etua. Uskon, että olemme saaneet häätöjäkin vähennettyä koulutusten ansiosta."

Asumisneuvoja auttaa - Sari Kangasmäki

Määräaikaisia vuokrasopimuksia, huomautus, varoitus, haastehakemus.
Kangasmäki kohtaa arjessaan monenlaisia asumiseen liittyviä tilanteita.
Kiinkon koulutukset ovat auttaneet katsomaan asioita monelta kantilta.

– Toimin välikätenä monessa tilanteessa, osapuolena voi olla esimerkiksi asukas ja kiinteistöstä vastaava taho, tai Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote). Selvittelen usein asumiseen liittyviä ongelmia, kuten häiriöitä tai siivottomuutta.
Kangasmäki on suorittanut vuokravalvonnan tutkinnon vuonna 2000, sitten ensimmäisten joukossa asumisneuvojan tutkinnon vuonna 2003, ja vielä isännöinnin perusteet 2012 sekä vuokratalonisännöinti -koulutuksen 2014.

– Koulutuksista on kiistatonta etua. Uskon, että olemme saaneet häätöjäkin vähennettyä koulutusten ansiosta.
Vuokratalon isännöinti -koulutus antoi laajasti hyödyllistä yleistietoa alalta, mutta en vielä menettänyt sydäntäni isännöinnille. Nautin omasta
ammatistani ainakin toistaiseksi.

– Olen sen luontoinen, että kaipaan vähän räväkkyyttä elämään ja nämä asunnot ovat lähellä sydäntä. Haasteita riittää ja minulla on intoa oppia uutta.

Kiinkon koulutusten ansiosta Kangasmäki on myös verkostoitunut muun muassa Mikkelissä ja Kuopiossa työskentelevien kollegoiden kanssa. Työn ohella kouluttautuminen on sujunut mainiosti, vaikka se vähän vapaa-aikaa syökin.

– Olen saanut aina apua Kiinkolta ihan kysymällä. Koulutukset toimivat erinomaisesti, luennoitsijat ovat hyviä ja meillä opiskelijoilla
on ollut kivaa. Osallistun usein myös Kiinkon muihin koulutuspäiviin ja seminaareihin pitääkseni tietotaitoni ajan tasalla.

Jo 22 vuotta Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:ssä työskennellyt Sari Kangasmäki on toiminut viimeiset 16 vuotta asumisneuvojana.