Rakennuttaminen ja suunnittelu

Rakennuttamisen ja suunnittelun koulutus

Rakennuttamisen ala on vahvassa kasvussa. Kehitys vie taloustilannetta positiiviseen suuntaan, mutta asettaa myös uusia vaatimuksia sekä rakennusalan ammattilaisille että yrityksille.

Kouluttautuminen on avain niin oman osaamisen vahvistamiseen kuin laajojenkin projektien onnistuneeseen läpivientiin. Ajantasaisella osaamisella tehostetaan työskentelyä – ja koko yrityksen kilpailukykyä sekä muista erottautumista. Koulutuksemme kattavat yhtä lailla uudis-, korjaus- ja infrarakentamisen kuin esimerkiksi talotekniikan ja kunnon arvioinnin osaamisalueet.

Rakennuttamisen ja suunnittelun osaamispolut

Rakennuttaminen_ja_suunnittelu1

Koodit osoittavat suositellun lähtötason ja osaamisen koulutukseen osallistumiseen.

Täydentäjä Opiskelija tulossa alalle tai hän on työskennellyt alalla vähän aikaa. Hän saattaa tuntea koulutuksen aihepiiriä jonkin verran.
Koulutus ei edellytä aikaisempia opintoja tai työkokemusta alalta.
Taitaja Opiskelija toimii alan tehtävissä ja tuntee koulutuksen aihepiiriä melko laajasti.
Koulutuksessa edellytetään alan peruskäsitteiden tuntemusta aikaisempien opintojen tai työkokemuksen kautta.
Expertti Opiskelija on alansa vahva asiantuntija ja toimii alan vaativissa tehtävissä.
Koulutus edellyttää alan koulutusta ja usean vuoden kokemusta alan tehtävissä.

  

Rakennuttamisen koulutusohjelmat

Ota johtamisesi tueksi digitaaliset työkalut ja viimeisin tietotaito. Koulutus laajentaa rakennetun ympäristön ammattilaisten näkemystä ja osaamista. Saat vahvan perustan johtaa, kehittää, suunnitella ja toteuttaa menestyksekkäästi yhdyskunta- ja infrahankkeita. Pääset yhdistämään omaan kokemuspohjaasi asiantuntijoiden antamat ajankohtaiset tiedot sekä hyödylliset case-esimerkit. Kehityt niin perinteisten työmuotojen kuin verkostojen johtajana ja hallitset muutostilanteet. Koulutuksen käytyäsi osaat hyödyntää digitaalisuuden tarjoamat mahdollisuudet.
Haluatko vahvistaa ammattiosaamistasi ja saada hyödyllisiä käytännön neuvoja hankkeiden johtamiseen? Valitse johtamisen koulutusohjelma, joka sopii kohdennetusti juuri sinun osaamistarpeisiisi. RAPS-koulutuksessa kehityt rakennuttamisen johtajana ja perehdyt kaikkiin keskeisiin rakennushankkeiden osa-alueisiin. Opit hallitsemaan vaativiakin projekteja sekä tilanteita. Ohjelmassa on kaikille yhteisiä osioita sekä uudis-, korjaus- ja infrarakennuttamisen rinnakkaisia osioita. RAKLI ry:n kanssa yhteistyössä toteutettava koulutus on FISEn hyväksymä vanhemman rakennuttajan (RAPS) pätevyyteen vaadittava täydennyskoulutus. Voit osallistua koulutukseen, vaikket hakisikaan pätevyyttä.
Haluatko vahvistaa osaamistasi ja ottaa infrahankkeen rakennuttamisen taidot tehokkaasti haltuun? Koulutusohjelma antaa hyvän tieto- ja taitopohjan infrastruktuurin rakennuttamisen hankkeisiin osallistuville. Perehdyt kokeneiden asiantuntijoidemme kanssa yksityiskohtaisesti infraprojektien tuottamiseen ja toteuttamiseen. Tutuksi tulevat monipuolisesti niin tilaajan, rakennuttajan ja asiakkaan kuin käyttäjänkin näkökulmat. Saat viimeisimmät tiedot keskeisestä lainsäädännöstä, osapuolten vastuualueista, tietomallipohjaisesta suunnittelusta ja toteutuksesta sekä sopimustekniikasta. Kehität johtamis- ja viestintätaitojasi ja perehdyt yhteistoiminnalliseen työtapaan. Koulutuksessa on yhteisosioita Rakennuttaminen (RAP) -koulutusohjelman kanssa. Saat kontaktiverkostoosi infrarakennuttamisen ammattilaisten lisäksi talonrakennuttamisen osaajia, joiden kesken on hyödyllistä pohtia niin käytännön ratkaisuja kuin ajankohtaisia asioita. RAKLI ry:n kanssa yhteistyössä toteutettava koulutus on FISEn hyväksymä rakennuttajan (RAP) pätevyyteen vaadittava täydennyskoulutus. Voit osallistua koulutukseen, vaikket hakisikaan pätevyyttä.
Tiedätkö, mitä lainsäädännön ajankohtaisia asioita rakennushankkeissa pitää ottaa huomioon? Tunnetko rakennushankkeen eri osapuolten vastuut ja suunnittelutyön vaiheet? Koulutus päivittää ammattitaitosi. Saat tarvittavat perustiedot rakennushankkeiden vetämiseen ja läpivientiin. Koulutuksessa käsitellään niin talonrakennuksen kuin infran rakennuttamista. Pääasiassa näkökulmana on toimitilarakennuttamisen uudisrakennuttaminen, mutta perehdymme myös teollisuus- ja asuntorakennuttamiseen. Asiantuntijoidemme johdolla syvennytään muun muassa uusiin toimintatapoihin, sopimustekniikkaan ja nykyaikaiseen talotekniikkaan. Tutustut tehokkaisiin kosteusvaurioiden ehkäisykeinoihin. Osa ohjelmasta toteutetaan yhdessä Infrahankkeen rakennuttaminen (RAP) -koulutusohjelman kanssa. Pääset verkostoitumaan muiden talonrakennuksen ammattilaisten lisäksi myös infrapuolen osaajien kanssa. RAKLI ry:n kanssa yhteistyössä toteutettava koulutus on FISEn hyväksymä rakennuttajan (RAP) pätevyyteen vaadittava täydennyskoulutus. Voit osallistua koulutukseen, vaikket hakisikaan pätevyyttä.


Kaikki alueen koulutukset: Rakennuttamisen ja suunnittelun koulutukset » 

  

Kysyttävää rakennuttamisen koulutuksista? Ota yhteyttä:
Anne Pitkänen

Koulutuspäällikkö
Anne Pitkänen

RAP, INFRA-RAP, KORRAP, RAPS, KUP, RAPE
040 737 0534
anne.pitkanen@kiinko.fi

anu_karvonen

Liiketoimintajohtaja
Anu Karvonen

KiRa EMBA, Rakennuttajapäivät

(09) 3509 2974, 040 8245 989
anu.karvonen@kiinko.fi

Leena Lampén

Koulutuskoordinaattori
Leena Lampén

KiRa EMBA, KiRa JOKO, YHJ, RAP, INFRA-RAP, RAPS

(09) 3509 2931 0400 127 306
leena.lampen@kiinko.fi

Tiia_Nurminen

Koulutuspäällikkö
Tiia Nurminen

PGP, KiRa JOKO, YHJ
(09) 3509 2930, 040 768 2009
tiia.nurminen@kiinko.fi

Minna Pelli

Koulutuskoordinaattori
Minna Pelli

KORRAP, KUP, RAPE

(09) 3509 2952, 0400 663 275
minna.pelli@kiinko.fi