Huoltomestarin koulutus ja tutkinto (HMT®)

29.10.2020 - 10.2.2021
Helsinki

Kuvaus

Tavoitteena on syventää osaamista vaativan työnjohdon työhön kuuluvissa keskeisissä tehtäväalueissa. Koulutus auttaa osallistujia kehittämään valmiuksiaan toimia kiinteistönhoidon ja -huollon vastuullisissa työnjohtotehtävissä. Tutkinnon suorittanut pystyy johtamaan myös vaativien liike-, toimisto- ja erikoiskiinteistöjen hoitoa.

Koulutusohjelmassa käsiteltävät aihealueet:

 • Esimiestaidot
 • Kiinteistöpalvelujen yleiset laatuvaatimukset ja kiinteistöpalvelualan yleiset sopimusehdot
 • Kiinteistötyön suunnittelu ja hallinta
 • Rakennusten ylläpito ja korjaaminen
 • Henkilöstön työsopimukset
 • Kiinteistö- ja yrityskohtainen ympäristöohjelma; jätehuollon järjestäminen
 • Taloteknisten laitteistojen ja järjestelmien kunnon selvittäminen
 • Kiinteistöautomaatio ja kaukovalvonta
 • Kokonaisvaltianen talotekniikan huolto
 • Korjaushankkeen valmistelu ja urakointi
 • Tietokantapohjainen kiinteistönhallinta

Koulutusohjelmassa on kolme lähiopetusjaksoa. Oppimista tehostavat koulutuksen aikana tehtävät oppimistehtävät sekä kehittämissuunnitelma. Koulutus päättyy lopputenttiin.

Voit suorittaa samalla lähiesimiestyön ammattitutkinnon näyttämällä osaamisesi omissa työtehtävissäsi.

Kohderyhmä

KTJ-koulutuksen läpi käyneet henkilöt, kiinteistönhoidon erikoisammattitutkinnon suorittaneet tai käytännön työssä saman tietotason hankkineet, kokeneet työnjohtajat ja kiinteistönhoidon esimiehet. HMT-koulutus sopii myös kiinteistönhoidon esimiehinä toimiville isännöitsijöille ja huoltopäälliköille.

Meille on erittäin tärkeää, että osallistuminen koulutuspäiviin on mahdollisimman turvallista. Huolehdimme koulutustilojen turvaetäisyyksistä ja hygieniasta. Lisäksi suosittelemme opiskelijoillemme kasvomaskin käyttöä osallistuessa lähikoulutukseen. Opiskelijat hankkivat maskit itse. Koulutuksemme järjestään vuoden loppuun asti hybriditoteutuksena ja voit itse valita osallistumisestasi etäyhteyksin tai paikan päällä koulutustilassa.

Aikataulu ja ohjelma

Jakson nimiAlkaaLoppuuSijainti
1. lähijakso29.10.202030.10.2020
Valmentava johtaminen29.10.202029.10.2020Helsinki
2. lähijakso30.11.202001.12.2020
3. lähijakso21.01.202122.01.2021
4. lähijakso Tentti  

Yhteyshenkilö

Suna Pyykkö
koulutuspäällikkö

0400 885 919
suna.pyykko@kiinko.fi

Hanne Valtonen
koulutuskoordinaattori

0400 792 925
hanne.valtonen@kiinko.fi

Hinta

Veroton hinta 1 550,00€
+ ALV Arvonlisäveroton

Hinnan lisätiedot

Koulutus on valtion tukemaa ammatillista lisäkoulutusta, jossa opiskelijamaksun suuruus on 1550 euroa. Hintaan sisältyy opetus, sähköinen luentomateriaali sekä kahvitarjoilu. Valtion tukemana koulutus on arvonlisäverotonta. Tuettuja paikkoja on rajoitetusti.

Mikäli opiskelija suorittaa koulutuksen yhteydessä Lähiesimiehen ammattitutkinnon, koulutuksen ja tutkinnon yhteishinta on 790 euroa.

Mikäli henkilö opiskelee läsnä olevana jo muussa opetus- ja kulttuuritoimen rahoituslain (RahL 1705/2009) määrittelemässä koulutuksessa (sisältää mm. lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen), ei ammatilliseen lisäkoulutukseen voi saada samanaikaisesti valtion tukea. Kysy koulutuksen hintatiedot lisätietoja antavalta henkilöltä.