Huoltomestarin koulutus ja tutkinto (HMT®)

27.10.2022 - 8.2.2023
Kiinko, Helsinki

Kuvaus

Tavoitteena on syventää osaamista vaativan työnjohdon työhön kuuluvissa keskeisissä tehtäväalueissa. Koulutusohjelma auttaa osallistujia kehittämään valmiuksiaan toimia kiinteistönhoidon ja -huollon vastuullisissa työnjohtotehtävissä. Huoltomestarin koulutuksen ja tutkinnon suorittanut pystyy johtamaan myös vaativien liike-, toimisto- ja erikoiskiinteistöjen hoitoa.

Koulutusohjelmassa käsiteltävät aihealueet:

 • Esimiestaidot
 • Työlainsäädäntö
 • Kiinteistön jätehuollon järjestäminen
 • Kiinteistö- ja yrityskohtainen ympäristöohjelma
 • Korjaushankkeen valmistelu ja urakointi
 • Kiinteistöpalveluiden yleiset laatuvaatimukset - johdanto
 • Kiinteistöpalvelualan yleiset sopimusehdot KP YSE 2007 ? johdanto
 • Kiinteistötyön suunnittelu ja hallinta
 • Kiinteistöautomaatio ja kaukovalvonta
 • Kokonaisvaltainen talotekniikan huolto
 • Tietokantapohjainen kiinteistönhallinta ja kiinteistötekniikan ylläpito
 • Rakennusten ylläpito ja korjaaminen
 • Taloteknisten laitteistojen ja järjestelmien kunnon selvittäminen

Koulutusohjelmassa on kolme lähiopetusjaksoa. Oppimista tehostavat koulutuksen aikana tehtävät oppimistehtävät sekä kehittämissuunnitelma. Koulutus päättyy lopputenttiin.

Voit suorittaa koulutuksen yhteydessä lähiesimiestyön ammattitutkinnon näyttämällä osaamisesi työtehtävissäsi. Lähiesimiestyön ammattitutkinto suoritetaan näytöin, omalla työpaikalla, tutkinnon perusteiden mukaisia, päivittäisjohtamisen työtehtäviä tehden. Suorittaminen tapahtuu käytännön työtehtävien kautta - suunnittelemalla, ohjaamalla, seuraamalla ja arvioimalla tiimin, työryhmän tai vastaavaan toimintaa. Tutkinnon suorittajan täytyy toimia esihenkilö- tai työnjohtotehtävissä tai tiimin, työryhmän tai vastaavan vetäjänä. Tutustu tutkinnon perusteisiin Lähiesimiestyön ammattitutkinnon perusteet 1.1.2018 »

Kohderyhmä

KTJ-koulutuksen läpi käyneet henkilöt, kiinteistönhoidon erikoisammattitutkinnon suorittaneet tai käytännön työssä saman tietotason hankkineet, kokeneet työnjohtajat ja kiinteistönhoidon esihenkilöt. HMT-koulutus sopii myös kiinteistönhoidon esihenkilönä toimiville isännöitsijöille ja huoltopäälliköille.

Aikataulu ja ohjelma

Jakson nimiAlkaaLoppuuSijainti
1. lähijakso, Esimiestaidot, Työlainsäädäntö ja kiinteistön jätehuollon järjestäminen27.10.202228.10.2022Helsinki
2. lähijakso: Ympäristöohjelma, korjaushanke, kiinteistöpalvelun laatu, kiinteistötyön suunnittelu ja hallinta01.12.202202.12.2022Helsinki
3. lähijakso: Rakennusten ylläpito ja korjaaminen, talotekniset laitteistot ja järjestelmät23.01.202324.01.2023Helsinki
HMT-lopputentti08.02.202308.02.2023

Yhteyshenkilö

Katri Janhonen
koulutuspäällikkö

040 750 0575
katri.janhonen@kiinko.fi

Anne Kaija
koulutuskoordinaattori

040 861 3891
anne.kaija@kiinko.fi

Hinta

Veroton hinta 1,580.00€
+ ALV Arvonlisäveroton

Hinnan lisätiedot

Koulutus on valtion tukemaa ammatillista lisäkoulutusta, jossa opiskelijamaksun suuruus on 1580 euroa. Hintaan sisältyy opetus, sähköinen luentomateriaali sekä kahvitarjoilu. Valtion tukemana koulutus on arvonlisäverotonta. Tuettuja paikkoja on rajoitetusti.

Mikäli opiskelija suorittaa koulutuksen yhteydessä Lähiesimiestyön ammattitutkinnon, koulutuksen ja tutkinnon yhteishinta on 790 euroa. Hinta päivittyy laskutusvaiheessa.

Peruutusehdot

Lähetämme koulutukseen valituille vahvistuksen sähköpostitse hakuajan päätyttyä. Mahdollinen peruutus tulee tehdä sähköpostiviestillä vahvistuksessa mainittuun päivämäärään mennessä koulutuksen yhteyshenkilölle. Myöhemmistä peruutuksista veloitamme järjestelykuluina 50 % kurssin normaalista osallistumismaksusta. Mikäli henkilö jää saapumatta tilaisuuteen ilmoittamatta peruutuksesta, veloitamme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Myönnetty opiskeluoikeus on henkilökohtainen, eikä sitä voida siirtää toiselle henkilölle.