Kiinteistörahoitus

22.3.2022 - 8.6.2022
Helsinki

Kuvaus

Kiinteistörahoituksen koulutusohjelma koostuu kolmesta jaksosta, joiden aikana perehdytään rahoituksen edellytyksiin ja rahoitusratkaisuihin, rahoitusinstrumentteihin ja -lähteisiin sekä rahoitusrakenteen ja velkaisuuden vaikutuksiin.

Professoreiden ja alan asiantuntijoiden johdolla koulutusohjelmassa arvioidaan rahoitusalan toimintaympäristön ja rakenteiden muutossuuntia. Ajankohtaisena aiheena mukana on myös EU:n kestävän rahoituksen luokitusjärjestelmä ja sen merkitys alalle.

Ohjelmat on suunniteltu yhdessä professori Heidi Falkenbachin kanssa, ja lähijaksojen luennoitsijakaarti edustaa tasapuolisesti alan tutkimuksen ja käytännön ammattilaisia. Opittuja sisältöjä sovelletaan jaksojen välillä käytännön tehtävissä. Koulutus kokoaa yhteen eri taustaisia osaajia ja tarjoaa alustan alan eri toimijoiden verkostoitumiselle ja yhteiselle alan kehittämiselle.

Jakso 1:
Vieras pääoma kiinteistösijoituksissa ja pankkilainoituksen edellytykset

 • Liiketoiminnan, yritystoiminnan ja investointien rahoitusedellytykset ja -ratkaisut
 • Kiinteistöhankkeiden ja -sijoitusten rahoitus
 • Kiinteistörahoituksen lähteet
 • Velkapääomamarkkinoiden näkymiä

Jakso 2:
Rahoitusrakenne, rahoitusmarkkinat ja rahan saatavuus

 • Kiinteistösijoitusten ja kiinteistösijoitusyhtiön rahoitus
 • EU:n kestävän rahoituksen luokitusjärjestelmän merkitys KiRa-alalle
 • Johdatus rahoitusmarkkinoiden nykytilaan ja haasteisiin
 • Vieraan pääoman käyttö ja saatavuus

Jakso 3:
Trendit ja kehityssuunnat

 • Rahoitusalan toimintaympäristön ja rakenteiden muutossuuntia
 • Kiinteistöhankkeiden ja -sijoitusten rahoitus
 • Julkisen sektorin investointihankkeiden rahoitus
 • Rahoitussopimukset, liiketoimintasuhteet ja riskinjako
 • Rahoitusmarkkinoiden viimeisempiä käänteitä

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu kaikille kiinteistörahoituksen lainalaisuuksien hallintaa tarvitseville ­ yhtä hyvin aiempien opintojen kertauksena tai tietotaidon päivittämisenä kuin osaamisen syventämisenä tai laajentamisena. Osallistujien erilaiset taustat täydentävät toisiaan, ja jokainen pääsee hyödyntämään vahvuusaluei­taan sekä kehittämään omaa osaamistaan keskinäisessä parhaiden käytäntöjen ja uusien ideoiden sparrailussa.

Aikataulu ja ohjelma

Jakson nimiAlkaaLoppuuSijainti
Jakso 1: Vieras pääoma kiinteistösijoituksissa ja pankkilainoituksen edellytykset22.03.202223.03.2022Sokos Hotel Presidentti
Jakso 2: Rahoitusrakenne, rahoitusmarkkinat ja rahan saatavuus27.04.202228.04.2022Sokos Hotel Presidentti
Jakso 3: Trendit ja kehityssuunnat08.06.202209.06.2022Sokos Hotel Presidentti

Yhteyshenkilö

Virpi Slotte
kehityspäällikkö

0400 641 007
virpi.slotte@kiinko.fi

Raija Pääkkönen
koulutuskoordinaattori

0400 127 249
raija.paakkonen@kiinko.fi

Hinta

Veroton hinta 2,400.00€
+ ALV Arvonlisäveroton

Hinnan lisätiedot

Koulutus on valtion tukemaa ammatillista lisäkoulutusta, jossa opiskelijamaksun suuruus on 2400 euroa. Valtion tukemana koulutus on arvonlisäverotonta. Tuettuja paikkoja on rajoitetusti. Lähetämme koulutukseen valituille vahvistuksen sähköpostitse hakuajan päätyttyä. Mahdollinen peruutus tulee tehdä sähköpostiviestillä vahvistuksessa mainittuun päivämäärään mennessä koulutuksen yhteyshenkilölle. Myöhemmistä peruutuksista veloitamme järjestelykuluina 50 % koulutuksen opiskelijamaksusta. Mikäli henkilö jää saapumatta tilaisuuteen ilmoittamatta peruutuksesta, veloitamme opiskelijamaksun kokonaisuudessaan. Mikäli opiskelu keskeytyy sen alettua, opiskelijamaksua ei palauteta.

Peruutusehdot

Lähetämme koulutukseen valituille vahvistuksen sähköpostitse hakuajan päätyttyä. Mahdollinen peruutus tulee tehdä sähköpostiviestillä vahvistuksessa mainittuun päivämäärään mennessä koulutuksen yhteyshenkilölle. Myöhemmistä peruutuksista veloitamme järjestelykuluina 50 % kurssin normaalista osallistumismaksusta. Mikäli henkilö jää saapumatta tilaisuuteen ilmoittamatta peruutuksesta, veloitamme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Myönnetty opiskeluoikeus on henkilökohtainen, eikä sitä voida siirtää toiselle henkilölle.