Kiinteistöalan kirjanpidon koulutus ja tutkinto II (KPT® II)

7.9.2021 - 25.3.2022
Helsinki, Tampere

Kuvaus

Koulutukseen on sisällytetty jakso Taloushallintofoorumi, jossa käsitellään ajankohtaisia taloushallinnon asioita.

Koulutuksen tavoite on antaa valmiuksia asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöiden vaativien taloushallinnon tehtävien itsenäiseen hoitamiseen; antaa laaja-alainen tietämys eri yhteisölakeja soveltavien kiinteistöalan yhtiöiden kirjanpidon, tilinpäätöksen ja verotuksen säädöksistä ja niiden käytäntöön soveltamisesta. Koulutuksessa korostuu omaehtoinen opiskelu ja se tukee työssä tapahtuvaa oppimista.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka rakentuu viidestä lähiopetusjaksosta, neljästä etäopiskelujaksosta sekä oppimistehtävistä. Koulutusohjelmassa on käytössä Optima verkko-oppimisympäristö. Koulutuksen lopuksi on tentti, jonka läpäisseet saavat KPT® II -tutkintotodistuksen.

Voit suorittaa samalla Liiketoiminnan ammattitutkinnon, jolloin voit saada osallistumismaksusi 1125 euroon, mikäli valitset kirjanpidon ja arvonlisäverotuksen hoitamisen tutkinnon osan. Tämä maksu siis sisältää sekä KPT II tutkinnon, että liiketoiminnan ammattitutkinnon. Lisätietoja Tero Salmelinilta. Tässä liiketoiminnan ammattitutkinnon tutkinnon perusteet:

Liiketoiminnan ammattitutkinnon perusteet

Kohderyhmä

Asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöiden kirjanpitäjät, kirjanpito- ja toimistopäälliköt sekä isännöitsijät. Koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on, että osallistujalla on vähintään kahden vuoden päätoiminen kokemus asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöiden kirjanpito- ja tilinpäätöstehtävien hoidosta. Koulutukseen voi osallistua myös henkilö, joka on suorittanut KPT® I -tutkinnon ja jolla on yhden vuoden kokemus alalta. Mikäli kokemuksesi on lähellä näitä minimirajoja, motivaatiosi pitää olla huipussaan koko koulutuksen ajan, koska uutta opittavaa tulee paljon.

Koulutuspaikat täytetään hakemusten saapumisjärjestyksessä. Osallistujat voidaan vahvistaa ryhmän täytyttyä, vaikka hakuaikaa olisi vielä jäljellä.

Palautetta edelliseltä ryhmältä: "Keskustelu esimerkkitilanteista ja kokemuksista. On opettavaisia kun ovat tilanteita oikeasta elämästä."

Vastaa tarpeisiini työtehtävissä. Etäkoulutusmahdollisuus näin korona-aikaan. Asiantuntevat kouluttajat. Odotan innolla jatkoa! :)

Aikataulu ja ohjelma

Jakson nimiAlkaaLoppuuSijainti
Uuden yhtiön vastaanotto - rakennusaikainen kirjanpito ja talouden suunnittelu07.09.202108.09.2021Helsinki
Tilinpäätöksen ja tuloksen suunnittelu, verosuunnittelu sekä laskelmat asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöissä06.10.202108.10.2021Helsinki
Taloushallintofoorumi 202103.11.202104.11.2021Tampere
Arvonlisäveron erityiskysymykset ja konsernitilinpäätös kiinteistöalalla07.12.202109.12.2021Helsinki
Suunnitelman mukaiset poistot ja IFRS kiinteistöalalla sekä sulautuminen ja jakautuminen asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöissä02.02.202203.02.2022Helsinki
Tentti25.03.202225.03.2022Optima

Yhteyshenkilö

Tero Salmelin
koulutuspäällikkö

040 868 1281
tero.salmelin@kiinko.fi

Raija Pääkkönen
koulutuskoordinaattori

0400 127 249
raija.paakkonen@kiinko.fi

Hinta

Veroton hinta 2,250.00€
+ ALV Arvonlisäveroton

Hinnan lisätiedot

Koulutus on valtion tukemaa ammatillista lisäkoulutusta, jossa opiskelijamaksun suuruus on 2250 euroa. Hintaan sisältyy opetus, sähköinen luentomateriaali sekä kahvitarjoilu. Valtion tukemana koulutus on arvonlisäverotonta. Tuettuja paikkoja on rajoitetusti.

Mikäli suoritat samalla liiketoiminnan ammattitutkinnon, osallistumismaksusi on 1125 euroa, mikäli valitset kirjanpidon ja arvonlisäverotuksen hoitamisen tutkinnon osan. Mikäli henkilö opiskelee läsnä olevana jo muussa opetus- ja kulttuuritoimen rahoituslain (RahL 1705/2009) määrittelemässä koulutuksessa (sisältää mm. lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen), ei ammatilliseen lisäkoulutukseen voi saada samanaikaisesti valtion tukea. Kysy koulutuksen hintatiedot lisätietoja antavalta henkilöltä.

Peruutusehdot

Lähetämme koulutukseen valituille vahvistuksen sähköpostitse hakuajan päätyttyä. Mahdollinen peruutus tulee tehdä sähköpostiviestillä vahvistuksessa mainittuun päivämäärään mennessä koulutuksen yhteyshenkilölle. Myöhemmistä peruutuksista veloitamme järjestelykuluina 50 % kurssin normaalista osallistumismaksusta. Mikäli henkilö jää saapumatta tilaisuuteen ilmoittamatta peruutuksesta, veloitamme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Myönnetty opiskeluoikeus on henkilökohtainen, eikä sitä voida siirtää toiselle henkilölle.