Rakennuttamisen ja sopimustekniikan perusteet 13 (RAPE)

28.3.2023 - 7.6.2023
Etäkoulutus/Helsinki

Kuvaus

Koulutusohjelmassa käydään läpi rakennuttamisen prosessia, sopimustekniikan perusteita ja keskeistä lainsäädäntöä. Koulutuksen aikana saat kokonaiskuvan rakennushankkeen kulusta, hankkeen eri vaiheista ja osapuolten vastuista, tehtävistä ja velvoitteista. Koulutuksen tavoitteena on antaa rakennuttamisen perustaidot henkilöille, joilla ei ole juurikaan kokemusta rakennushankkeen tilaamisesta/rakennuttamisesta. Osallistujalla on hyvä olla muutaman vuoden kokemus kiinteistö- ja rakentamisalalta.

Sisältö:
- Rakentamisen toimintakenttä ja lainsäädäntö
- Rakennushankkeen kulku ja sopimukset
- Rakennushankkeen toteutus ja käyttöönotto, loppuselvitykset

Koulutus järjestetään pääasiassa hybriditoteutuksena, jolloin osallistuja voi valita, osallistuuko koulutustilassa vai etäyhteyksin. Koulutuksessa on myös muutamia pelkkiä etätoteutuspäiviä.

Koulutus alkaa 15.3.2023, jolloin lähetämme mm. ensimmäisen jakson ohjelman sekä jakson aiheisiin orientoivat ennakkotehtävät. Koulutuksen ensimmäinen varsinainen koulutusjakso pidetään 28.-29.3.2023. Koulutuspäivien kesto on n. klo 9.00-16.00.

Koulutuksen jaksojen välillä osallistujat tekevät jaksojen aiheisiin liittyviä oppimistehtäviä.

Koulutus on valtion tukemaa ammatillista lisäkoulutusta, jonka osallistumismaksun suuruus varmistuu syksyn 2022 aikana.

Kohderyhmä

Koulutusohjelma on suunnattu tilaamisen ja rakennuttamisen parissa toimiville sekä tehtäviin siirtyville. Koulutus sopii kaikille, jotka ovat mukana rakennushankkeissa ja haluavat saada kokonaiskuvan hankkeen kulusta. Ohjelma on suunnattu sekä julkisen että yksityisen sektorin toimijoille.

Keväällä 2021 koulutuksen suoritti Johanna Kuivanen SRV:ltä "Työskentelen SRV Rakennus Oy:n palveluksessa projekti-insinöörinä. Toimipisteeni on Tampereella, jossa työskentelen rakennuttamisen tiimissä. Hankkeeni ovat pääosin perustajaurakkakohteita ja työnkuvani on monipuolien: rakennuttamista, suunnittelunohjausta, sopimusten laadintaa, ennakkomarkkinointi- ja myyntiaineistojen valmistelua, vuositarkastuksia, eri vaiheiden koordinointia, asiakaspalvelua jne.

Pyrin kehittämään itseäni työssäni koko ajan ja valitsin koulutuksen, koska arvelin saavani siellä hyvät perustiedot rakennuttamisen prosessista, hankkeen eri vaiheista ja sopimustekniikan perusteista. Koulutuksen sisältö vastasi hyvin koulutusesitteen kuvausta ja luennoitsijat olivat ammattitaitoisia. Myös etätoteutus toimi mainiosti ja pienryhmätehtävät katkaisivat mukavasti luentoja ja pakottivat pohtimaan käsiteltäviä asioita myös itse. Koulutus vahvisti mukavasti jo työssä oppimiani asioita ja antoi lisäksi hyviä uusia näkökulmia ja pohdittavaa."

Koulutuksen saamaa palautetta: "Koko koulutus oli tosi hyvä ja juuri sitä mitä toivoinkin, ehkä jopa hiukan parempikin. Erinomaiset luennoitsijat! Kiitos tosi hyvästä koulutuksesta!" "Hyvä kokonaisuus." "Hybridi toimi mielestäni näillä kokemuksilla mahdollisimman hyvin."

Aikataulu ja ohjelma

Jakson nimiAlkaaLoppuuSijainti
1 Rakentamisen toimintakenttä, hankkeen kulku ja eri osapuolet, suunnitteluttaminen, toteutusmuodot28.03.202329.03.2023Etäkoulutus/Kiinko, Helsinki
2 Viestintä, rakennuttajan vastuullisuus03.05.202303.05.2023Etäkoulutus/Kiinko, Helsinki
2 a Hankkeen kustannusten hallinta, turvallisuuskoordinaattorin rooli ja työturvallisuus16.05.202316.05.2023Etäkoulutus
2 b Hankkeen aikataulun hallinta24.05.202324.05.2023Etäkoulutus
3 Sopimukset, hankkeen toteutus ja käyttöönotto, loppuselvitykset, laadun ja riskien hallinta06.06.202307.06.2023Etäkoulutus/Kiinko, Helsinki

Yhteyshenkilö

Anne Pitkänen
koulutuspäällikkö

040 737 0534
anne.pitkanen@kiinko.fi

Minna Pelli
koulutuskoordinaattori

0400 663 275
minna.pelli@kiinko.fi

Hinta

Veroton hinta 0.00€
+ ALV Arvonlisäveroton

Hinnan lisätiedot

Koulutus on valtion tukemaa ammatillista lisäkoulutusta, jonka opiskelijamaksun suuruus selviää myöhemmin (vuonna 2022 hinta oli 1795 euroa). Hintaan sisältyy opetus, sähköinen luentomateriaali sekä kahvitarjoilu. Valtion tukemana koulutus on arvonlisäverotonta. Tuettuja paikkoja on rajoitetusti.

Peruutusehdot

Lähetämme koulutukseen valituille vahvistuksen sähköpostitse hakuajan päätyttyä. Mahdollinen peruutus tulee tehdä sähköpostiviestillä vahvistuksessa mainittuun päivämäärään mennessä koulutuksen yhteyshenkilölle minna.pelli@kiinko.fi. Myöhemmistä peruutuksista veloitamme järjestelykuluina 50 % kurssin normaalista osallistumismaksusta. Mikäli henkilö jää saapumatta tilaisuuteen ilmoittamatta peruutuksesta, veloitamme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Myönnetty opiskeluoikeus on henkilökohtainen, eikä sitä voida siirtää toiselle henkilölle.