Ylempi ammatti-isännöinnin tutkinto 65 (AIT®)

4.10.2022 - 10.10.2024
Lahti/Helsinki

Kuvaus

Koulutus on täynnä ja 27.6. jälkeen tulleet hakemukset laitetaan jonoon. Ilmoitamme mahdollisista peruutuspaikoista 17.8. mennessä.

Seuraava koulutus alkaa syksyllä 2023 ja haku avataan elokuussa 2022.

Ylempi ammatti-isännöinnin tutkinto (AIT®)

  • avaa uusia näkökulmia asuinkiinteistöjen hallinnon johtamiseen ja kehittämiseen yhdessä omistajien ja palveluverkoston kanssa
  • vahvistaa ammatti-isännöitsijän valmiuksia johtaa asunto-osakeyhtiöiden toimintaa ja prosesseja kiinteistöalan vaativissa tehtävissä
  • kehittää ammatti-isännöitsijän yhteistyö- ja johtamistaitoja sekä henkilöstö- että palveluliiketoiminnan sektorilla
  • syventää isännöintiliiketoiminnan tietoja asiakkuuksien, oman toiminnan sekä tiimin johtamisen osa-alueilla
  • tukee valmiuksia toimia erilaisten kehittämis- ja korjaushankkeiden sekä projektien vetäjänä ja ohjaa ymmärtämään eri-ikäisten ja -tyyppisten kiinteistöjen teknisiä ominaisuuksia
  • ohjaa ammatti-isännöitsijää kehittämään omia työskentelytapojaan ja omaa oppimistaan jatkuvasti muuttuvalla ja kehittyvällä toimialalla
  • mahdollistaa samalla isännöinnin erikoisammattitutkinnon suorittamisen, joka sitoudutaan suorittamaan koulutuksen aikana, mikäli valitaan halluvaiheessa.

Opintoja syvennetään laatimalla lopputyönä tutkielma omavalintaisesta alan tai oman toimintaympäristön kehittämiseen liittyvästä aiheesta. Koulutuksessa on lisäksi valinnaisina osina mm. uudiskohteen isännöinti ja esimiestyö (2 pv).

Koulutukseen otetaan korkeintaan 30 opiskelijaa. Hakemuksia käsitellään hakuajan vielä ollessa käynnissä ja opiskelijat voidaan vahvistaa ryhmän täytyttyä, vaikka hakuaikaa olisi vielä jäljellä.

Koulutuksen lähijaksoja pidetään sekä Lahdessa että Helsingissä.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu vahvan pohjaosaamisen omaaville isännöitsijöille ja muille, joilla on vastuullaan merkittäviä, pääasiassa asuinkiinteistöomaisuuksia sekä kokemusta kiinteistön hallinnoinnista, kehittämisestä ja johtamisesta.

Hakijalta edellytetään neljän vuoden isännöintikokemusta, josta vähintään kaksi vuotta päätoimista tai viisi vuotta muuta soveltuvaksi katsottavaa kokemusta kiinteistöalalta. Koulutusvaatimuksena on suoritettu ITS-tutkinto tai vähintään opisto- tai ammattikorkeakoulutasoinen alalle soveltuva tutkinto.

Hakulomakkeesta tulee käydä ilmi hakijan koulutus, isännöintialan työkokemus, muu mahdollinen työkokemus, sekä perustelut koulutukseen hakeutumiselle. Perustellut hakemukset ovat etusijalla opiskelijavalintoja tehtäessä.

Koulutuksen aikana voi suorittaa myös Isännöinnin erikoisammattitutkinnon, joka tehdään näyttöinä työpaikalla. Mikäli valitset tutkinnon suorittamisen, sitoudut tekemään sen koulutuksen aikana. Erikoisammattitutkinnon suorittaminen edellyttää, että toimenkuvaan sisältyy tutkinnon perusteissa mainittuja työtehtäviä. Isännöinnin erikoisammattitutkinto on tarkoitettu kokeneille isännöinnin ammattilaisille.

Tutustu tutkinnon perusteisiin
Isännöinnin erikoisammattitutkinto perusteet

Tämä oli päätepiste lähes kuuden vuoden isännöinnin opinnoilleni. Tunnen olevani vahva osaaja, vaikka aina pitää oppia lisää.

- 2021 valmistunut AIT-isännöitsijä

Aikataulu ja ohjelma

Jakson nimiAlkaaLoppuuSijainti
Isännöintiliiketoiminta, strateginen johtaminen04.10.202205.10.2022Lahti
Asunto- ja kiinteistöosakeyhtiön hallinnon johtaminen07.11.202208.11.2022Helsinki
Kiinteistöomaisuuden talouden suunnittelu ja johtaminen24.01.202325.01.2023Helsinki
Asiakkuuksien hallinta, viestintä ja markkinointi15.05.202316.05.2023Helsinki
Johtajuus isännöintiliiketoiminnassa06.09.202307.09.2023Lahti
Kiinteistöjen teknisen toiminnan johtaminen01.11.202302.11.2023Lahti
Kiinteistöjen teknisen toiminnan johtaminen25.01.202426.01.2024Helsinki

Yhteyshenkilö

Katja Haarma
liiketoimintajohtaja

040 572 8057
katja.haarma@kiinko.fi

Hanne Valtonen
koulutuskoordinaattori

0400 792 925
hanne.valtonen@kiinko.fi

Hinta

Veroton hinta 4,190.00€
+ ALV Arvonlisäveroton

Hinnan lisätiedot

Koulutus on valtion tukemaa ammatillista lisäkoulutusta, jossa opiskelijamaksun suuruus on 4190 euroa. Hintaan sisältyy opetus, sähköinen luentomateriaali sekä kahvitarjoilu. Koulutus laskutetaan kahdessa erässä. Valtion tukemana koulutus on arvonlisäverotonta. Mahdolliset matka-, majoitus- ja ateriakulut opiskelijat maksavat itse.

Tutkintovaatimuksiin kuuluvan kirjallisuuden hankkivat ja kustantavat opiskelijat itse.

Kansainväliseen osuuteen (vapaaehtoinen, toteutus 2023 muiden opiskelijaryhmien kanssa) tulevat lisäksi matka- ja majoituskustannukset, joiden suuruus selviää kun kohde varmistuu.

Peruutusehdot

Lähetämme koulutukseen valituille vahvistuksen sähköpostitse hakuajan päätyttyä. Mahdollinen peruutus tulee tehdä sähköpostiviestillä vahvistuksessa mainittuun päivämäärään mennessä koulutuksen yhteyshenkilölle. Myöhemmistä peruutuksista veloitamme järjestelykuluina 50 % kurssin normaalista osallistumismaksusta. Mikäli henkilö jää saapumatta tilaisuuteen ilmoittamatta peruutuksesta, veloitamme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Myönnetty opiskeluoikeus on henkilökohtainen, eikä sitä voida siirtää toiselle henkilölle.