Perintätoimen tutkinto (PTT)

9.9.2021 - 10.12.2021
Kiinko, Helsinki, Tampere

Kuvaus

Tutkinto antaa valmiudet hoitaa perintätointa itsenäisesti ja valvoa muualla suoritettavan perinnän laillisuutta ja tarkoituksenmukaisuutta. Koulutus syventää valmiuksia ottaa huomioon lainsäädännön asettamat velvollisuudet ja tarjoamat mahdollisuudet pakkokeinojen käyttämisessä ja perinnässä. Koulutuksessa korostuu omaehtoinen opiskelu ja se tukee työssä tapahtuvaa oppimista.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka rakentuu kahdesta lähiopetusjaksosta, kahdesta etäopiskelujaksosta, neljästä webinaaritallenteesta tehtävineen ja oppimistehtävistä. Koulutusohjelmassa on käytössä virtuaalinen opiskeluympäristö Optima. Koulutuksen lopuksi on tentti, jonka läpäisseet saavat PTT-tutkintotodistuksen.

Kohderyhmä

Vuokravalvojat, perintätoimen hoitajat, isännöitsijät, kiinteistösihteerit, perintätoimeksiantoja valvovat ja muut vastaavat henkilöt. Suositus on, että osallistujilla on suoritettuna Vuokranvalvonnan tutkinto (VVT) ja lisäksi kokemusta vuokranvalvontaan ja perintään liittyvistä tehtävistä. Koulutus soveltuu myös henkilöille, joilla on muilla tavoin hankittuna vastaavat tiedot ja riittävä kokemus näistä tehtävistä.

Koulutuspaikat täytetään hakemusten saapumisjärjestyksessä. Osallistujat voidaan vahvistaa ryhmän täytyttyä, vaikka hakuaikaa olisi vielä jäljellä.

Uutta! Kiinteistöalan perintäpäivät sisältyy tutkintoon.

Viime vuoden palautteiden keskiarvo 4,5.

Palautetta viime vuodelta: "Varsinkin Sanna Hugesin osuus oli aivan mielettömän selkeä ja asiat ilmaistu suomeksi, ei pelkillä lakipykälillä. Kouluttajan osaaminen huippuluokkaa. Hänen tapa osallistuttaa ihmiset (jokaisen) tehtävillä / kysymyksillä ja miten vastaukset käytiin läpi oli toteutettu mielekkäästi. Ei päässyt toisten selän taakse piiloon, mutta ketään ei nostettu myöskään (vastentahoisesti) esille. Kyselyistä juontuva keskustelu erittäin mielekästä."

Aikataulu ja ohjelma

Jakson nimiAlkaaLoppuuSijainti
Asuin- ja liikehuoneistojen vuokraus perinnän kannalta sekä hyvä perintätapa ja perintää säätelevä lainsäädäntö, oikeudenkäynti huoneenvuokrasuhteessa sekä turvaamistoimenpiteet09.09.202110.09.2021Helsinki
Perinnän erityiskysymyksiä: vuokralaisen konkurssi ja yksityishenkilön velkajärjestely sekä häiriötilanteiden hallinta asunto- ja kiinteistöosakeyhtiössä sekä vuokra- ja vastikesaatavien perintäprosessin hoitaminen käytännössä11.10.202112.10.2021Helsinki
Kiinteistöalan perintäpäivät04.11.202105.11.2021Tampere
Tentti10.12.202110.12.2021Helsinki

Yhteyshenkilö

Tero Salmelin
koulutuspäällikkö

040 868 1281
tero.salmelin@kiinko.fi

Raija Pääkkönen
koulutuskoordinaattori

0400 127 249
raija.paakkonen@kiinko.fi

Hinta

Veroton hinta 1 200,00€
+ ALV Arvonlisäveroton

Hinnan lisätiedot

Koulutus on valtion tukemaa ammatillista lisäkoulutusta, jossa opiskelijamaksun suuruus on 1200 euroa. Hintaan sisältyy opetus, sähköinen luentomateriaali sekä kahvitarjoilu. Valtion tukemana koulutus on arvonlisäverotonta. Tuettuja paikkoja on rajoitetusti.

Mikäli henkilö opiskelee läsnä olevana jo muussa opetus- ja kulttuuritoimen rahoituslain (RahL 1705/2009) määrittelemässä koulutuksessa (sisältää mm. lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen), hän ei voi saada valtion tukea tähän koulutukseen.

Peruutusehdot

Lähetämme koulutukseen valituille vahvistuksen sähköpostitse hakuajan päätyttyä. Mahdollinen peruutus tulee tehdä sähköpostiviestillä vahvistuksessa mainittuun päivämäärään mennessä koulutuksen yhteyshenkilölle. Myöhemmistä peruutuksista veloitamme järjestelykuluina 50 % kurssin normaalista osallistumismaksusta. Mikäli henkilö jää saapumatta tilaisuuteen ilmoittamatta peruutuksesta, veloitamme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Myönnetty opiskeluoikeus on henkilökohtainen, eikä sitä voida siirtää toiselle henkilölle.