Asumisneuvojan tutkintokoulutus (ANT)

19.8.2021 - 28.2.2022
Kiinko, Helsinki

Kuvaus

Asumisneuvojan tehtävänä on ennaltaehkäistä pulmatilanteiden syntymistä ja parantaa asumisviihtyisyyttä sekä luoda turvallisuuden tunnetta asumisyhteisössä ja saada toiminnallaan aikaan säästöjä.

Yhteiskunnalliset muutokset sekä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelutoiminnan ulkoistuminen vaikuttavat eri asukasryhmien lisääntyvään avun tarpeeseen sekä asumisen sosiaalisiin olosuhteisiin. Ihmisten elämäntilanteiden heikentyminen niin taloudellisesti kuin psyykkisestikin heijastuu haasteina kiinteistö- ja isännöintiorganisaatioihin sekä asumisen ohjaus- ja neuvontatyötä tekeviin työntekijöihin. Asumisneuvojan koulutus auttaa tunnistamaan ja kohtaamaan näitä ongelmia sekä antaa kiinteistöpalvelu- ja isännöintitehtävissä toimiville valmiuksia asukkaiden ohjaamiseen tarvittaviin sosiaali- ja terveydenhuollon yms. palveluihin.

Koulutuksessa käsitellään asumisneuvonnan toimintaympäristöjä, pureudutaan asuntojen vuokraamisen juridiikkaan, asukasvalintoihin sekä asukasdemokratiaan, tarkastellaan asumisneuvojan valmiuksia toimia haastavassa tehtävässä, pohditaan monikulttuurisuutta sekä sosiaalisia erityisryhmiä, tutustutaan naapuruussovittelun menetelmiin ja opiskellaan valmiuksia haastaviin palvelutilanteisiin.

Koulutus tukee Isännöinnin ammattitutkinnon osan Asumisneuvonta suorittamista, joka suoritetaan koulutuksen yhteydessä. Tutustu tutkinnon perusteisiin Isännöinnin ammattitutkinto perusteet 1.1.2018 »

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu erityisesti asumisneuvojille, mutta myös muut joiden tehtäväkenttään kuuluu asukkaiden neuvonta, ohjaus, asiakaspalvelu sekä näistä toimista vastaaminen, voivat osallistua. Koulutus sopii myös mm. kiinteistösihteereille, isännöitsijöille, vuokravalvojille sekä asumisen ohjauksen vastuuhenkilöille. Isännöinnin ammattitutkinnon osa Asumisneuvonta suoritetaan näyttämällä osaaminen aidoissa asumisneuvonnan työtehtävissä.

Opiskelupaikat täytetään hakemusten saapumisjärjestyksessä.

  • Koulutus antoi jo alkuvaiheessa aitoja työkaluja arkeen
  • Kaikki oli tärkeitä aiheita oman työni kannalta ja luennoitsijat loistavia!!
  • Meillä kaikki käyvät tämän vuorollaan ja selkeitä säätöjä niin työaikaan kun kustannuksiin on saatu jo vuosia

Palautetta edellisen ANT-koulutuksen opiskelijoilta.

Aikataulu ja ohjelma

Jakson nimiAlkaaLoppuuSijainti
Asumisneuvonta ja sen toimintaympäristö19.08.202120.08.2021Helsinki
Huoneenvuokralainsäädäntö, asukasdemokratia, asukasvalinnat, naapuruussovittelu13.09.202114.09.2021Helsinki
Asumisneuvontaa käytännön työssä, erilaiset asukas- ja asiakasryhmät04.11.202105.11.2021Helsinki
Monikulttuurisuus, turvallisuus asiakaspalvelutilanteissa, viranomaisyhteistyö, työssäjaksaminen17.01.202218.01.2022Helsinki

Yhteyshenkilö

Katja Haarma
liiketoimintajohtaja

040 572 8057
katja.haarma@kiinko.fi

Anne Kaija
koulutuskoordinaattori

040 861 3891
anne.kaija@kiinko.fi

Hinta

Veroton hinta 500,00€
+ ALV Arvonlisäveroton

Hinnan lisätiedot

Tutkintokoulutuksen opiskelijamaksu valtion tukemana on 500 euroa ja se edellyttää isännöinnin ammattitutkinnon osan Asumisneuvonta suorittamista. Hintaan sisältyy opetus, sähköinen luentomateriaali sekä kahvitarjoilu. Koulutuksen hinta ilman Isännöinnin ammattitutkinnon osan suorittamista on 1000 euroa. Valtion tukemana koulutus on molemmissa tapauksissa arvonlisäverotonta.

Mahdolliset matka- ja majoituskulut opiskelija maksaa itse.

Peruutusehdot

Lähetämme koulutukseen valituille vahvistuksen sähköpostitse hakuajan päätyttyä. Mahdollinen peruutus tulee tehdä sähköpostiviestillä vahvistuksessa mainittuun päivämäärään mennessä koulutuksen yhteyshenkilölle. Myöhemmistä peruutuksista veloitamme järjestelykuluina 50 % kurssin normaalista osallistumismaksusta. Mikäli henkilö jää saapumatta tilaisuuteen ilmoittamatta peruutuksesta, veloitamme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Myönnetty opiskeluoikeus on henkilökohtainen, eikä sitä voida siirtää toiselle henkilölle.