Asumisneuvojan tutkintokoulutus (ANT)

13.2.2023 - 6.6.2023
Kiinko, Helsinki

Kuvaus

Asumisneuvojan tehtävänä on ennaltaehkäistä pulmatilanteiden syntymistä ja parantaa asumisviihtyisyyttä sekä luoda turvallisuuden tunnetta asumisyhteisössä ja saada toiminnallaan aikaan säästöjä.

Yhteiskunnalliset muutokset sekä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelutoiminnan ulkoistuminen vaikuttavat eri asukasryhmien lisääntyvään avun tarpeeseen sekä asumisen sosiaalisiin olosuhteisiin. Ihmisten elämäntilanteiden heikentyminen niin taloudellisesti kuin psyykkisestikin heijastuu haasteina kiinteistö- ja isännöintiorganisaatioihin sekä asumisen ohjaus- ja neuvontatyötä tekeviin työntekijöihin. Asumisneuvojan koulutus auttaa tunnistamaan ja kohtaamaan näitä ongelmia sekä antaa kiinteistöpalvelu- ja isännöintitehtävissä toimiville valmiuksia asukkaiden ohjaamiseen tarvittaviin sosiaali- ja terveydenhuollon yms. palveluihin.

Koulutuksessa käsitellään asumisneuvonnan toimintaympäristöjä, pureudutaan asuntojen vuokraamisen juridiikkaan, asukasvalintoihin sekä asukasdemokratiaan, tarkastellaan asumisneuvojan valmiuksia toimia haastavassa tehtävässä, pohditaan monikulttuurisuutta sekä sosiaalisia erityisryhmiä, tutustutaan naapuruussovittelun menetelmiin ja opiskellaan valmiuksia haastaviin palvelutilanteisiin.

Koulutus tukee Isännöinnin ammattitutkinnon osan Asumisneuvonta suorittamista, joka suoritetaan koulutuksen yhteydessä. Tutustu tutkinnon perusteisiin ennen hakemuksen jättämistä Isännöinnin ammattitutkinto perusteet 1.1.2018 »

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu erityisesti asumisneuvojille, mutta myös muut joiden tehtäväkenttään kuuluu asukkaiden neuvonta, ohjaus, asiakaspalvelu sekä näistä toimista vastaaminen, voivat osallistua. Koulutus sopii myös mm. kiinteistösihteereille, isännöitsijöille, vuokravalvojille sekä asumisen ohjauksen vastuuhenkilöille. Isännöinnin ammattitutkinnon osa Asumisneuvonta suoritetaan näyttämällä osaaminen aidoissa asumisneuvonnan työtehtävissä. Tehtävien tulee sisältää asiakkaan palvelutarpeiden kartoitusta, toteutusta ja raportointia.

Aikataulu ja ohjelma

Jakson nimiAlkaaLoppuuSijainti

Yhteyshenkilö

Katri Janhonen
koulutuspäällikkö

040 750 0575
katri.janhonen@kiinko.fi

Anne Kaija
koulutuskoordinaattori

040 861 3891
anne.kaija@kiinko.fi

Hinta

Veroton hinta 520.00€
+ ALV Arvonlisäveroton

Hinnan lisätiedot

Tutkintokoulutuksen opiskelijamaksu valtion tukemana on 520 euroa ja se edellyttää isännöinnin ammattitutkinnon osan Asumisneuvonta suorittamista. Hintaan sisältyy opetus, sähköinen luentomateriaali sekä kahvitarjoilu. Koulutuksen hinta ilman Isännöinnin ammattitutkinnon osan suorittamista on 1040 euroa. Valtion tukemana koulutus on molemmissa tapauksissa arvonlisäverotonta.

Mahdolliset matka- ja majoituskulut opiskelija maksaa itse.