Huoltomestarin koulutus ja tutkinto HMT

31.10.2019 - 5.2.2020
Helsinki

Kuvaus

Tavoitteena on syventää osaamista vaativan työnjohdon työhön kuuluvissa keskeisissä tehtäväalueissa. Koulutus auttaa osallistujia kehittämään valmiuksiaan toimia kiinteistönhoidon ja -huollon vastuullisissa työnjohtotehtävissä. Tutkinnon suorittanut pystyy johtamaan myös vaativien liike-, toimisto- ja erikoiskiinteistöjen hoitoa.

Koulutusohjelmassa käsiteltävät aihealueet:

 • Esimiestaidot
 • Kiinteistöpalvelujen yleiset laatuvaatimukset ja kiinteistöpalvelualan yleiset sopimusehdot
 • Kiinteistötyön suunnittelu ja hallinta
 • Rakennusten ylläpito ja korjaaminen
 • Henkilöstön työsopimukset
 • Kiinteistö- ja yrityskohtainen ympäristöohjelma; jätehuollon järjestäminen
 • Asuinkerrostalojen ilmanvaihtojärjestelmät
 • Taloteknisten laitteistojen ja järjestelmien kunnon selvittäminen
 • Kiinteistöautomaatio ja kaukovalvonta
 • Kokonaisvaltianen talotekniikan huolto
 • Korjaushankkeen valmistelu ja urakointi
 • Tietokantapohjainen kiinteistönhallinta

Koulutusohjelmassa on kolme lähiopetusjaksoa. Oppimista tehostavat koulutuksen aikana tehtävät oppimistehtävät sekä kehittämissuunnitelma. Koulutus päättyy lopputenttiin.

Voit suorittaa samalla lähiesimiestyön ammattitutkinnon näyttämällä osaamisesi omissa työtehtävissäsi.

Kohderyhmä

KTJ-koulutuksen läpi käyneet henkilöt, kiinteistönhoidon erikoisammattitutkinnon suorittaneet tai käytännön työssä saman tietotason hankkineet, kokeneet työnjohtajat ja kiinteistönhoidon esimiehet. HMT-koulutus sopii myös kiinteistönhoidon esimiehinä toimiville isännöitsijöille ja huoltopäälliköille.

Aikataulu ja ohjelma

Jakson nimiAlkaaLoppuuSijainti
Valmentava johtaminen31.10.201931.10.2019Helsinki
Työlainsäädäntö, Kiinteistö- ja yrityskohtainen ympäristöohjelma01.11.201901.11.2019
Korjaushankkeen valmistelu ja urakointi, kiinteistönhallinta ja kiinteistötekniikan ylläpito, jätehuollon järjestäminen, kiinteistöautomaatio, ilmanvaihtojärjestelmät21.11.201922.11.2019
Rakennusten ylläpito ja korjaaminen, taloteknisten laitteistojen ja järjestelmien kunto, talotekniikan huolto, kiinteistöpalveluiden laatu ja sopimusehdot, kiinteistötyön suunnittelu ja hallinta23.01.202024.01.2020
4. lähijakso Tentti  

Yhteyshenkilö

Suna Pyykkö
koulutuspäällikkö

0400 885 919
suna.pyykko@kiinko.fi

Hanne Valtonen
koulutuskoordinaattori

0400 792925
hanne.valtonen@kiinko.fi

Hinta

Veroton hinta 1 550,00€
+ ALV Arvonlisäveroton

Hinnan lisätiedot

Koulutus on valtion tukemaa ammatillista lisäkoulutusta, jossa opiskelijamaksun suuruus on 1550 euroa. Hintaan sisältyy opetus, sähköinen luentomateriaali sekä kahvitarjoilu. Valtion tukemana koulutus on arvonlisäverotonta. Tuettuja paikkoja on rajoitetusti.

Mikäli opiskelija suorittaa koulutuksen yhteydessä Lähiesimiehen ammattitutkinnon, koulutuksen ja tutkinnon yhteishinta on 790 euroa.

Mikäli henkilö opiskelee läsnä olevana jo muussa opetus- ja kulttuuritoimen rahoituslain (RahL 1705/2009) määrittelemässä koulutuksessa (sisältää mm. lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen), ei ammatilliseen lisäkoulutukseen voi saada samanaikaisesti valtion tukea. Kysy koulutuksen hintatiedot lisätietoja antavalta henkilöltä.

Peruutusehdot

Lähetämme koulutukseen valituille vahvistuksen sähköpostitse hakuajan päätyttyä. Mahdollinen peruutus tulee tehdä sähköpostiviestillä vahvistuksessa mainittuun päivämäärään mennessä koulutuksen yhteyshenkilölle. Myöhemmistä peruutuksista veloitamme järjestelykuluina 50 % kurssin normaalista osallistumismaksusta. Mikäli henkilö jää saapumatta tilaisuuteen ilmoittamatta peruutuksesta, veloitamme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Myönnetty osallistumisoikeus on henkilökohtainen, eikä sitä voida siirtää toiselle henkilölle.