Asuntokaupan kuntotarkastaja AKK, FISE-tentti

7.6.2019 - 7.6.2019
Helsinki

Kuvaus

Asuntokaupan kuntotarkastaja AKK, FISE-tentti on asuntokaupan kuntotarkastuksen yhteiseen toimintamalliin (YTM) perustuvan sekä AKK-pätevyyslautakunnan asuntokaupan kuntotarkastajan koulutusohjelman valtakunnallinen lopputentti. (Ei hakumenettelyä, ilmoittautuminen alla olevasta ilmoittautuminen)

Pakollisen koulutuksen, näyttötöiden (3 kpl) ja tentin hyväksytysti suorittaneella on oikeus hakea Asuntokaupan kuntotarkastajien pätevyyslautakunnalta Asuntokaupan kuntotarkastajan AKK, FISE-pätevyyttä. Tämän jälkeen pätevyyden saaneella henkilöllä on oikeus käyttää nimikettä Asuntokaupan kuntotarkastaja AKK, FISE. Pätevyyttä haetaan hakulomakkeella, jonka löytää FISE:n sivuilta.

FISE-pätevyyden hakukriteerit:

Koulutus - Vähintään rakennusalan teknillisessä oppilaitoksessa suoritettu asuntokaupan yhteydessä tehtävän kuntotarkastuksen suorittamiseen soveltuva teknikkotason peruskoulutus. - Lisäksi hakija on kokonaisuudessaan suorittanut koulutusohjelman, joka on pätevyyslautakunnan hyväksymä.

Työkokemus - joko vähintään viisi vuotta talonrakennus- tai kiinteistöalan työkokemusta ja sen lisäksi kolme vuotta kosteus- ja homevaurioiden arviointi-, tutkimus- ja tarkastustehtävissä hankittua kokemusta - tai vaihtoehtoisesti vähintään viisi vuotta työkokemusta pääsääntöisesti kosteus- ja homevaurioiden selvittämiseen, vaurioiden aiheuttamaan suunnitteluun ja korjaamiseen erikoistuneissa tehtävissä.

Näyttötyöt - Ennen pätevyyden hakemista henkilön tulee laatia vähintään kolme kappaletta näyttötöitä sekä saada niille hyväksyminen erilliseltä näyttötöiden tarkastustyöryhmältä. Näyttötyöt ovat YTM:n mukaisia asuntokaupan kuntotarkastusraportteja todellisista kohteista. Saatavana on erillinen näyttötyöohje.

Aikataulu ja ohjelma

Jakson nimiAlkaaLoppuuSijainti

Yhteyshenkilö

Jarkko Mahkonen
koulutuspäällikkö

0505448561
jarkko.mahkonen@kiinko.fi

Marianne Vuorenmaa
koulutuskoordinaattori

09 3509 2917
040 866 7918
marianne.vuorenmaa@kiinko.fi

Hinta

Veroton hinta 405,00€
+ ALV alv. 24%

Hinnan lisätiedot

Tenttimaksu on 405 euroa + ALV 24 %. Näyttötöiden (3 kpl) tarkastamisesta veloitetaan erikseen 253 euroa + ALV 24 %.