Perustajaurakoinnin kirjanpito, tilinpäätös ja tuloverotus sekä ajankohtaiset rakentamisen alv-kysymykset

14.11.2019 - 14.11.2019
Original Sokos Hotel Presidentti

Kuvaus

Koulutuksessa käsitellään perustajaurakoitsijan kirjanpidon ja tuloverotuksen yhteensovittamista ajantasaisimman kirjanpitoa ja tuloverotusta koskevan sääntelyn ja oikeuskäytännön mukaisesti. Tuloveron laskenta nivoutuu kiinteästi myös asuntokauppalain määräyksiin, sekä perustajaurakoitsijan käyttöpääoman hallintaan, mikä korostaa ennakoivan suunnittelun merkitystä.

Koulutus on hyvin ajankohtainen ja tärkeä myös siitä johtuen, että nykyinen sääntely mahdollistaa useita toisistaan olennaisesti poikkeavia kirjanpitokäytäntöjä perustajaurakoitsijan kirjanpidossa ja tilinpäätöksessä. Koulutuksessa käsitellään nämä vaihtoehdot ja niiden keskeiset eroavaisuudet.

Lisäksi koulutuksessa käsitellään kattavasti perustajaurakoinnin ja muun omana käyttönä verotettavan rakennustoiminnan arvonlisäveroperiaatteita ja tuodaan samalla esille keskeiset erot muuhun rakentamiseen arvonlisäverotukseen. Verohallinnon odotetaan vuoden 2019 aikana julkaisevan ensimmäisen rakennustoiminnan arvonlisäverotusta laajasti käsittelevän alv-ohjeen. Koulutuksessa syvennytään ohjeen käytännön vaikutuksiin ja mahdollisiin uusiin tulkintoihin.

Koulutus järjestetään yhteistyössä Suomen Taloushallintoliitto ry:n kanssa.

Kohderyhmä

Rakennusliikkeiden taloushallinnosta vastaavat, tilitoimistojen edustajat, tilintarkastajat ja verohallinnon edustajat.

Koulutuspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistujat voidaan vahvistaa ryhmän täytyttyä, vaikka ilmoittautumisaikaa olisi vielä jäljellä.

Asiantuntevat luennoitsijat. Asiaa tuli paljon ja siinä muodossa, että se oli helppo omaksua.

Aikataulu ja ohjelma

Jakson nimiAlkaaLoppuuSijainti
Lähijakso14.11.201914.11.2019Helsinki

Yhteyshenkilö

Tero Salmelin
koulutuspäällikkö

040 868 1281
tero.salmelin@kiinko.fi

Raija Pääkkönen
koulutuskoordinaattori

09 3509 2915
0400 127 249
raija.paakkonen@kiinko.fi

Hinta

Veroton hinta 550,00€
+ ALV alv. 24%

Hinnan lisätiedot

Hinta sisältää opetuksen, sähköisen aineiston sekä ohjelmaan merkityt tarjoilut. Jos samasta yrityksestä on vähintään kolme osallistujaa, myönnämme 10 %:n alennuksen normaalista osallistumismaksusta.