Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinto

10.10.2018 - 31.12.2019
Helsinki

Kuvaus

Kiinteistövälitysalan ammattitutkinto on ammatillinen tutkinto, joka kattaa välitystehtäviin liittyvät työvaiheet ja -tehtävät. Tutkinto suoritetaan joustavasti osoittamalla tutkinnon perusteissa (määräys 3/011/2011) edellytetty ammattitaito aidoissa kiinteistönvälitysalan työtehtävissä, näytöissä, työpaikalla. Koko tutkinnon sijasta tavoitteena voi olla myös tiettyjen tutkinnon osien suorittaminen.

Tutkinnon pakolliset osat ovat: kiinteistönvälitysalalla toimiminen sekä käytetyn asunnon ja asuinkiinteistön myyntitoimeksiantojen hoitaminen.

Valinnaisia osia on kahdeksan, joista tutkinnon suorittaja valitsee kaksi: kiinteistöjen ja osakehuoneistojen arviointi, uudiskohteen myyntitoimeksiannon hoitaminen, asuinhuoneiston vuokraustoimeksiannon hoitaminen, toimitilojen myynti- ja vuokraustoimeksiannon hoitaminen, ostotoimeksiannon hoitaminen, rakennustekniikkaan ja kuntoa koskeviin selvityksiin perehtyminen, metsätilan ja tontin myyntitoimeksiannon hoitaminen sekä kiinteistönvälitysliikkeen hoitaminen. Huom! Valinnaisten osien valinnan edellytyksenä on, että työpaikalla voidaan tehdä ja arvioida ko. työtehtäviä.

Ennen tutkintokoulutuksen käynnistymistä kartoitamme opiskelijan aiemman osaamisen ja laadimme henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS). Kartoituksen perusteella opiskelija ohjataan joko suoraan tutkintoa suorittamaan tai hankkimaan lisäkoulutusta.

Koulutus käsittää verkko-oppimismoduulien lisäksi lähtölaukauspäivän sekä lähiopetus- ja etäopiskelujaksoa oppimistehtävineen. Huom! Valinnaisten osioiden koulutuksen toteuttamisen edellytyksenä on riittävä määrä osallistujia. Koulutus valmentaa myös LKV-kokeeseen.

Tutkinnon perusteet: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/207454/naytto/tiedot

Kohderyhmä

Tutkintokoulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka päätyökseen tekevät kiinteistönvälityksen tehtäviä.

Koulutuksen aikainen tiedottaminen ja tehtäväpalautukset hoidetaan sähköisen oppimisalustan Optiman kautta, joten opiskelijalla tulee olla käytössä tietokone, jossa on sähköposti ja internet.

Aikataulu ja ohjelma

Jakson nimiAlkaaLoppuuSijainti
Lähtölaukaus10.10.201810.10.2018Helsinki
1. lähijakso22.10.201823.10.2018Helsinki
2. lähijakso11.12.201813.12.2018Helsinki
3. lähijakso11.02.201912.02.2019Helsinki
4. lähijakso Kiinteistöjen ja osakehuoneistojen arviointi (valinnainen tutkinnon osa)11.04.201912.04.2019Helsinki
5. lähijakso Rakennustekniikkaan ja kuntoa koskeviin selvityksiin perehtyminen (valinnainen tutkinnon osa)10.06.201911.06.2019Helsinki

Yhteyshenkilö

Katri Janhonen
koulutuspäällikkö

040 861 8110
katri.janhonen@kiinko.fi

Aila Räsänen
palvelukoordinaattori

09 3509 2948
0400 127 303
aila.rasanen@kiinko.fi

Hinta

Veroton hinta 950,00€
+ ALV Arvonlisäveroton
Yhteensä 950,00€

Hinnan lisätiedot

Tutkintokoulutuksen opiskelijamaksu valtion tukemana on 950 euroa. Hintaan sisältyy opetus, sähköinen luentomateriaali, näytöt sekä kahvitarjoilu. Valtion tukemana koulutus on arvonlisäverotonta. Tuettuja paikkoja on rajoitetusti.

Lähetämme koulutukseen valituille vahvistuksen sähköpostitse hakuajan päätyttyä. Mahdollinen peruutus tulee tehdä sähköpostiviestillä vahvistuksessa mainittuun päivämäärään mennessä koulutuksen yhteyshenkilölle. Myöhemmistä peruutuksista veloitamme järjestelykuluina 50 % koulutuksen opiskelijamaksusta. Mikäli henkilö jää saapumatta tilaisuuteen ilmoittamatta peruutuksesta, veloitamme opiskelijamaksun kokonaisuudessaan. Mikäli opiskelu keskeytyy sen alettua, opiskelijamaksua ei palauteta. Myönnetty osallistumisoikeus on henkilökohtainen, eikä sitä voida siirtää toiselle henkilölle.

Mikäli henkilö opiskelee läsnä olevana jo muussa opetus- ja kulttuuritoimen rahoituslain (RahL 1705/2009) määrittelemässä koulutuksessa (sisältää mm. lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen), ei ammatilliseen lisäkoulutukseen voi saada samanaikaisesti valtion tukea. Kysy koulutuksen hintatiedot lisätietoja antavalta henkilöltä.

Koulutukseen kuuluvan kirjallisuuden, Kiinteistölainsäädännön ja Kiinteistönvälittäjän käsikirjan, opiskelijat hankkivat itse. Opiskelijat saavat nämä teokset edullisempaan hintaan. Tilausohjeet lähetetään vahvistuksen yhteydessä.

Suunnistus näyttötutkintoon: http://www.kiinko.fi/koulutus/opiskelu-kiinkossa/suunnistus-nayttötutkintoon

Peruutusehdot

Lähetämme koulutukseen valituille vahvistuksen sähköpostitse hakuajan päätyttyä. Mahdollinen peruutus tulee tehdä sähköpostiviestillä vahvistuksessa mainittuun päivämäärään mennessä koulutuksen yhteyshenkilölle. Myöhemmistä peruutuksista veloitamme järjestelykuluina 50 % kurssin normaalista osallistumismaksusta. Sairaustapauksissa veloitamme aiheutuneina kuluina 25 % osallistumismaksusta. Mikäli henkilö jää saapumatta tilaisuuteen ilmoittamatta peruutuksesta, veloitamme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Myönnetty osallistumisoikeus on henkilökohtainen, eikä sitä voida siirtää toiselle henkilölle.