Isännöitsijän koulutus ja tutkinto 42 (ITS®)

13.5.2020 - 30.8.2021
Turku

Kuvaus

Koulutusohjelma vahvistaa isännöitsijän valmiuksia toimia ammatti-isännöitsijän tehtävissä ja antaa lisätietoa isännöintityön keskeisistä osa-alueista. Koulutuksessa painotetaan asunto-osakeyhtiöasioita, mutta myös vuokra- ja liikekiinteistöasioita käsitellään. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, johon sisältyy lähiopetuspäiviä, oppimistehtäviä, tenttejä sekä itsenäisesti laadittava kirjallinen projektityö omaan työhön tai isännöintialan kehittämiseen liittyen. Koulutusohjelma käynnistyy kaksi kertaa vuodessa ja kestää noin puolitoista vuotta.

Koulutusohjelma syventää isännöitsijän osaamista

  • kiinteistöjen hallinnon erityiskysymyksiin sekä sopimusasioihin
  • huoneenvuokralainsäädäntöön ja perintään
  • isännöitsijän viestintä- ja kokoustaitoihin
  • taloushallinnon ja verotuksen erityiskysymyksiin taloussuunnittelusta tilintarkastukseen
  • korjausrakennuttamiseen ja kiinteistöautomaatioon
  • energia- ja ympäristöasioihin sekä riskienhallintaan ja turvallisuuskysymyksiin
  • vuokra- ja liikekiinteistöjen erityispiirteisiin

Koulutuksen lopuksi pidetään päättäjäisten yhteydessä projektityöseminaari, jossa jokainen opiskelija esittelee oman kirjallisen projektityönsä ja saa todistuksen.

Neljän ensimmäisen jakson päivämäärät on vahvistettu. Koulutuksen aikataulu vuoden 2021 osalta tarkentuu myöhemmin.

Kohderyhmä

Hakijalta edellytetään vähintään vuoden työkokemusta päätoimisesta isännöinnistä. Koulutusvaatimuksena on suoritettu Isännöinnin ammattitutkinto tai vähintään opisto- tai ammattikorkeakoulutasoinen tutkinto sekä tämän lisäksi edellä mainittu työkokemus. Koulutusohjelmaan osallistuvilla edellytetään olevan alan työpaikka.

Opiskelupaikat täytetään hakemusten saapumisjärjestyksessä. Opiskelijat voidaan vahvistaa ryhmän täytyttyä, vaikka hakuaikaa olisi vielä jäljellä. Hakulomakkeesta tulee käydä ilmi hakijan koulutus, kokemus sekä perustelut koulutukseen hakeutumiselle.

Aikataulu ja ohjelma

Jakson nimiAlkaaLoppuuSijainti
1. jakso Kiinteistöjen hallinnon erityiskysymyksiä13.05.202014.05.2020Turku
2. jakso Kunnossapito ja muutostyöt, sopimusasiat sekä viestintä19.08.202020.08.2020Turku
3. jakso Huoneenvuokralainsäädäntö ja perintä14.10.202015.10.2020Turku
4. jakso Kiinteistöalan taloushallinto24.11.202025.11.2020Turku
5. jakso Verotus ja taloushallinnon kertaus  Turku
9. jakso Projektitöiden esittelyt ja koulutuksen päättäjäiset  

Yhteyshenkilö

Noora Mäkinen
koulutuspäällikkö

040 146 2747
noora.makinen@kiinko.fi

Anne Kaija
koulutuskoordinaattori

040 861 3891
anne.kaija@kiinko.fi

Hinta

Veroton hinta 2 525,00€
+ ALV Arvonlisäveroton

Hinnan lisätiedot

Koulutus on valtion tukemaa ammatillista lisäkoulutusta, jossa opiskelijamaksun suuruus on 2525 euroa. Hintaan sisältyy opetus, sähköinen luentomateriaali sekä kahvitarjoilu. Valtion tukemana koulutus on arvonlisäverotonta. Tuettuja paikkoja on rajoitetusti. Lisäksi opiskelijan hankittavaksi tulevat jaksokohtaiset kirjat.

Mikäli opiskelu keskeytyy sen alettua, opiskelijamaksua ei palauteta. Myönnetty osallistumisoikeus on henkilökohtainen, eikä sitä voida siirtää toiselle henkilölle.

Mikäli henkilö opiskelee läsnä olevana jo muussa opetus- ja kulttuuritoimen rahoituslain (RahL 1705/2009) määrittelemässä koulutuksessa (sisältää mm. lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen), ei ammatilliseen lisäkoulutukseen voi saada samanaikaisesti valtion tukea. Kysy koulutuksen hintatiedot lisätietoja antavalta henkilöltä.

Peruutusehdot

Lähetämme koulutukseen valituille vahvistuksen sähköpostitse hakuajan päätyttyä. Mahdollinen peruutus tulee tehdä sähköpostiviestillä vahvistuksessa mainittuun päivämäärään mennessä koulutuksen yhteyshenkilölle. Myöhemmistä peruutuksista veloitamme järjestelykuluina 50 % kurssin normaalista osallistumismaksusta. Mikäli henkilö jää saapumatta tilaisuuteen ilmoittamatta peruutuksesta, veloitamme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Myönnetty osallistumisoikeus on henkilökohtainen, eikä sitä voida siirtää toiselle henkilölle.