Asumisneuvojan tutkintokoulutus (ANT), Isännöinnin ammattitutkinnon osa

17.8.2020 - 31.1.2021
Kiinko, Helsinki

Kuvaus

Asumisneuvojan tehtävänä on ennaltaehkäistä pulmatilanteiden syntymistä ja parantaa asumisviihtyisyyttä sekä luoda turvallisuuden tunnetta asumisyhteisössä sekä saada toiminnallaan aikaan säästöjä.

Yhteiskunnalliset muutokset sekä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelutoiminnan ulkoistuminen vaikuttavat eri asukasryhmien lisääntyvään avun tarpeeseen sekä asumisen sosiaalisiin olosuhteisiin. Ihmisten elämäntilanteiden heikentyminen niin taloudellisesti kuin psyykkisestikin heijastuu haasteina kiinteistö- ja isännöintiorganisaatioihin sekä asumisen ohjaus- ja neuvontatyötä tekeviin työntekijöihin. Asumisneuvojan koulutus auttaa tunnistamaan ja kohtaamaan näitä ongelmia sekä antaa kiinteistöpalvelu- ja isännöintitehtävissä toimiville valmiuksia asukkaiden ohjaamiseen tarvittaviin sosiaali- ja terveydenhuollon yms. palveluihin.

Koulutuksessa käsitellään asumisneuvonnan toimintaympäristöjä, pureudutaan asuntojen vuokraamisen juridiikkaan, asukasvalintoihin sekä asukasdemokratiaan, tarkastellaan asumisneuvojan valmiuksia toimia haastavassa tehtävässä, pohditaan monikulttuurisuutta sekä sosiaalisia erityisryhmiä, tutustutaan naapuruussovittelun menetelmiin ja opiskellaan valmiuksia haastaviin palvelutilanteisiin.

Koulutus tukee Isännöinnin ammattitutkinnon osan Asumisneuvonta suorittamista.

Tutustu tutkinnon perusteisiin Isännöinnin ammattitutkinto perusteet 1.1.2018 »

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu erityisesti asumisneuvojille, mutta myös muut, joiden tehtäväkenttään kuuluu asukkaiden neuvonta, ohjaus, asiakaspalvelu sekä näistä toimista vastaaminen, voivat osallistua. Koulutus sopii myös mm. kiinteistösihteereille, isännöitsijöille, vuokravalvojille sekä asumisen ohjauksen vastuuhenkilöille. Tutkinnon osa Asumisneuvonta suoritetaan näyttämällä osaaminen aidoissa asumisneuvonnan työtehtävissä.

Opiskelupaikat täytetään hakemusten saapumisjärjestyksessä. Opiskelijat voidaan vahvistaa ryhmän täytyttyä, vaikka hakuaikaa olisi vielä jäljellä.

Järjestämme koulutuksemme elo-syyskuussa siten, että osallistujillamme on mahdollisuus valita koulutukseen osallistumisesta etäyhteyksin tai fyysisesti koulutustilassa. Koulutustiloissa huolehdimme riittävistä etäisyyksistä ja läsnäolijoiden turvallisuudesta suositusten mukaisesti.

Aikataulu ja ohjelma

Jakson nimiAlkaaLoppuuSijainti
Asumisneuvonta ja sen toimintaympäristö17.08.202018.08.2020Helsinki
Huoneenvuokralainsäädäntö, asukasdemokratia, asukasvalinnat, naapuruussovittelu07.09.202008.09.2020Helsinki
Asumisneuvontaa käytännön työssä, erilaiset asukas- ja asiakasryhmät04.11.202005.11.2020Helsinki
Monikulttuurisuus, turvallisuus asiakaspalvelutilanteissa, viranomaisyhteistyö, työssäjaksaminen12.01.202113.01.2021Helsinki

Yhteyshenkilö

Katri Janhonen
koulutuspäällikkö

040 861 8110
katri.janhonen@kiinko.fi

Anne Kaija
koulutuskoordinaattori

040 861 3891
anne.kaija@kiinko.fi

Hinta

Veroton hinta 450,00€
+ ALV Arvonlisäveroton

Hinnan lisätiedot

Tutkintokoulutuksen opiskelijamaksu on 450 euroa ja se edellyttää ammattitutkinnon osan Asumisneuvonta suorittamista. Hintaan sisältyy opetus, sähköinen luentomateriaali, näytöt sekä kahvitarjoilu. Koulutuksen hinta ilman Isännöinnin ammattitutkinnon osan Asumisneuvonta suorittamista on 900 euroa (hinta vahvistetaan vahvistusvaiheessa opiskelijalle). Valtion tukemana koulutus on arvonlisäverotonta.

Mikäli henkilö opiskelee läsnä olevana jo muussa opetus- ja kulttuuritoimen rahoituslain (RahL 1705/2009) määrittelemässä koulutuksessa (sisältää mm. lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen), ei ammatilliseen koulutukseen voi saada samanaikaisesti valtion tukea. Kysy koulutuksen hintatiedot lisätietoja antavalta henkilöltä.

Mahdolliset matka- ja majoituskulut opiskelija maksaa itse.

Peruutusehdot

Lähetämme koulutukseen valituille vahvistuksen sähköpostitse hakuajan päätyttyä. Mahdollinen peruutus tulee tehdä sähköpostiviestillä vahvistuksessa mainittuun päivämäärään mennessä koulutuksen yhteyshenkilölle. Myöhemmistä peruutuksista veloitamme järjestelykuluina 50 % kurssin normaalista osallistumismaksusta. Mikäli henkilö jää saapumatta tilaisuuteen ilmoittamatta peruutuksesta, veloitamme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Myönnetty osallistumisoikeus on henkilökohtainen, eikä sitä voida siirtää toiselle henkilölle.