Asumisneuvojan koulutus ja tutkinto (ANT)

1.10.2018 - 24.5.2019
Kiinko, Helsinki

Kuvaus

Asumisneuvojan tehtävänä on ennaltaehkäistä pulmatilanteiden syntymistä ja parantaa asumisviihtyisyyttä sekä luoda turvallisuuden tunnetta asumisyhteisössä sekä saada toiminnallaan aikaan säästöjä.

Yhteiskunnalliset muutokset sekä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelutoiminnan ulkoistuminen vaikuttavat eri asukasryhmien lisääntyvään avun tarpeeseen sekä asumisen sosiaalisiin olosuhteisiin. Ihmisten elämäntilanteiden heikentyminen niin taloudellisesti kuin psyykkisestikin heijastuu haasteina kiinteistö- ja isännöintiorganisaatioihin sekä asumisen ohjaus- ja neuvontatyötä tekeviin työntekijöihin. Asumisneuvojan koulutus auttaa tunnistamaan ja kohtaamaan näitä ongelmia sekä antaa kiinteistöpalvelu- ja isännöintitehtävissä toimiville valmiuksia asukkaiden ohjaamiseen tarvittaviin sosiaali- ja terveydenhuollon yms. palveluihin.

Koulutuksessa käsitellään asumisneuvonnan toimintaympäristöjä, pureudutaan asuntojen vuokraamisen juridiikkaan, asukasvalintoihin sekä asukasdemokratiaan, tarkastellaan asumisneuvojan valmiuksia toimia haastavassa tehtävässä, pohditaan monikulttuurisuutta, ikääntymistä sekä sosiaalisia erityisryhmiä, tutustutaan naapuruussovittelun menetelmiin ja opiskellaan valmiuksia haastaviin palvelutilanteisiin.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu erityisesti asumisneuvojille, mutta myös muut joiden tehtäväkenttään kuuluu asukkaiden neuvonta, ohjaus, asiakaspalvelu sekä näistä toimista vastaaminen voivat osallistua. Koulutus sopii myös mm. kiinteistösihteereille, isännöitsijöille, vuokravalvojille sekä asumisen ohjauksen vastuuhenkilöille.

Huippusuosittu ANT-käynnistyy taas lokakuussa. Hyppää kyytiin!

Aikataulu ja ohjelma

Jakson nimiAlkaaLoppuuSijainti
Asumisneuvonta ja sen toimintaympäristö01.10.201802.10.2018
Erilaiset asiakaspalvelutilanteet01.11.201802.11.2018Helsinki
Asukasneuvontaa käytännön työssä24.01.201925.01.2019

Yhteyshenkilö

Katja Haarma
liiketoimintajohtaja

09 3509 2920
040 572 8057
katja.haarma@kiinko.fi

Hinta

Veroton hinta 450,00€
+ ALV Arvonlisäveroton

Hinnan lisätiedot

Koulutuksen hinta on 1.800 euroa, johon sisältyy opetus ja sähköinen luentoaineisto. Koulutus on valtion tukemaa ammatillista koulutusta, jossa opiskelijan/yrityksen maksuosuus on 450 euroa, kun osallistuja suorittaa Isännöinnin ammattitutkinnon valinnaisen osatutkinnon Asumisneuvonta. Ilman ammattitutkinnon osan suorittamista hinta on 900 euroa. Koulutus on arvonlisäverotonta.