Asumisneuvojan koulutus ja tutkinto (ANT)

19.8.2019 - 22.1.2020
Kiinko, Helsinki

Kuvaus

kAsumisneuvojan tehtävänä on ennaltaehkäistä pulmatilanteiden syntymistä ja parantaa asumisviihtyisyyttä sekä luoda turvallisuuden tunnetta asumisyhteisössä sekä saada toiminnallaan aikaan säästöjä.

Yhteiskunnalliset muutokset sekä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelutoiminnan ulkoistuminen vaikuttavat eri asukasryhmien lisääntyvään avun tarpeeseen sekä asumisen sosiaalisiin olosuhteisiin. Ihmisten elämäntilanteiden heikentyminen niin taloudellisesti kuin psyykkisestikin heijastuu haasteina kiinteistö- ja isännöintiorganisaatioihin sekä asumisen ohjaus- ja neuvontatyötä tekeviin työntekijöihin. Asumisneuvojan koulutus auttaa tunnistamaan ja kohtaamaan näitä ongelmia sekä antaa kiinteistöpalvelu- ja isännöintitehtävissä toimiville valmiuksia asukkaiden ohjaamiseen tarvittaviin sosiaali- ja terveydenhuollon yms. palveluihin.

Koulutuksessa käsitellään asumisneuvonnan toimintaympäristöjä, pureudutaan asuntojen vuokraamisen juridiikkaan, asukasvalintoihin sekä asukasdemokratiaan, tarkastellaan asumisneuvojan valmiuksia toimia haastavassa tehtävässä, pohditaan monikulttuurisuutta, ikääntymistä sekä sosiaalisia erityisryhmiä, tutustutaan naapuruussovittelun menetelmiin ja opiskellaan valmiuksia haastaviin palvelutilanteisiin.

Koulutus tukee Isännöinnin ammattitutkinnon osan Asumisneuvonta suorittamista.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu erityisesti asumisneuvojille, mutta myös muut, joiden tehtäväkenttään kuuluu asukkaiden neuvonta, ohjaus, asiakaspalvelu sekä näistä toimista vastaaminen, voivat osallistua. Koulutus sopii myös mm. kiinteistösihteereille, isännöitsijöille, vuokravalvojille sekä asumisen ohjauksen vastuuhenkilöille. Tutkinnon osa Asumisneuvonta suoritetaan näyttämällä osaaminen aidoissa työtehtävissä.

Aikataulu ja ohjelma

Jakson nimiAlkaaLoppuuSijainti
Asumisneuvonta ja sen toimintaympäristö19.08.201920.08.2019Helsinki
Huoneenvuokralainsäädäntö, asukasdemokratia ja asukasvalinnat, vuokranmääritys17.09.201918.09.2019Helsinki
Asukasneuvontaa käytännön työssä, erilaiset asukas- ja asiakasryhmät06.11.201907.11.2019Helsinki
Monikulttuurisuus, turvallisuus asiakaspalvelutilanteissa22.01.202022.01.2020Helsinki

Yhteyshenkilö

Katri Janhonen
koulutuspäällikkö

040 861 8110
katri.janhonen@kiinko.fi

Hinta

Veroton hinta 1 800,00€
+ ALV Arvonlisäveroton

Hinnan lisätiedot

Tutkintokoulutuksen opiskelijamaksu on valtion tukemaa. Tuettu opiskelijamaksu vahvistetaan myöhemmin. Tuettu opiskelijamaksu edellyttää tutkinnon osan suorittamista. Hintaan sisältyy opetus, sähköinen luentomateriaali, näytöt sekä kahvitarjoilu. Valtion tukemana koulutus on arvonlisäverotonta.

Mikäli henkilö opiskelee läsnä olevana jo muussa opetus- ja kulttuuritoimen rahoituslain (RahL 1705/2009) määrittelemässä koulutuksessa (sisältää mm. lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen), ei ammatilliseen lisäkoulutukseen voi saada samanaikaisesti valtion tukea. Kysy koulutuksen hintatiedot lisätietoja antavalta henkilöltä.

Mahdolliset matka- ja majoituskulut opiskelija maksaa itse.

Peruutusehdot

Lähetämme koulutukseen valituille vahvistuksen sähköpostitse hakuajan päätyttyä. Mahdollinen peruutus tulee tehdä sähköpostiviestillä vahvistuksessa mainittuun päivämäärään mennessä koulutuksen yhteyshenkilölle. Myöhemmistä peruutuksista veloitamme järjestelykuluina 50 % kurssin normaalista osallistumismaksusta. Sairaustapauksissa veloitamme aiheutuneina kuluina 25 % osallistumismaksusta. Mikäli henkilö jää saapumatta tilaisuuteen ilmoittamatta peruutuksesta, veloitamme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Myönnetty osallistumisoikeus on henkilökohtainen, eikä sitä voida siirtää toiselle henkilölle.