Konfliktiosaamista asumisen toimijoille

7.10.2020 - 8.10.2020
Kiinko, Helsinki

Kuvaus

Konfliktit tulevat kalliiksi. Ne vievät aikaa, rahaa ja yöunet. Kaksipäiväinen koulutus antaa asumisen toimijoille välineitä tunnistaa, ennaltaehkäistä ja käsitellä konflikteja sellaisilla tavoilla, jotka purkavat vastakkainasetteluja ja rakentavat asumisrauhaa ja viihtyvyyttä.

Kuinka asumisen häiriöitä ja erimielisyyksiä kannattaa käsitellä, että asumisrauha ja viihtyvyys palautuvat? Kuinka ehkäistä ristiriitojen kärjistyminen konflikteiksi ja jämähtäneiksi vastakkainasetteluiksi taloyhtiössä? Miten konflikteja voi sovitella? Millaista osaamista ja yhteistyötä se vaatii asumisen toimijoilta? Miten yhtiö voisi ottaa konfliktinhallinnan osaksi toimintakulttuuria?

Koulutus rakentuu kolmesta kokonaisuudesta:

1. ILMIÖT: Mitä ihmisille tapahtuu asumiseen ja naapuruuteen liittyvissä konflikteissa? Konfliktien ja vastakkainasettelujen dynamiikan tunnistaminen.

2. OMAN TOIMINNAN JA TOIMINTAKULTTUURIN VAIKUTUS: Kuinka taloyhtiön toimintatavat vaikuttavat konflikteissa? Konfliktin ennaltaehkäisyä ja hallintaa sekä asumisrauhaa ja viihtyvyyttä edistävien työtapojen ja toimintakulttuurin kehittäminen.

3. KÄYTÄNNÖN TYÖKALUJA HANKALIIN TILANTEISIIN JA ENNALTAEHKÄISYYN: häiriöilmoitusten käsittely vastakkainasettelua purkavalla tavalla, hankalat vuorovaikutustilanteet, konfliktien sovittelun perusteet, toimivien naapuruussuhteiden edistäminen.

Koulutus järjestetään 7.10.2020 klo 9.30-16.30 ja 8.10.2020 klo 8.30-15.30 Kiinkon tiloissa, Malmin asematie 6, 00700 Helsinki.

Kouluttajina toimivat Miriam Attias sekä Hanna Vuorinen. He ovat vuosien ajan tehneet yhteistyötä naapuruusriitojen sovittelijoina ja kouluttajina. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Koneen Säätiön rahoittaman depolarize.fi -hankkeen kanssa.

Kohderyhmä

Isännöitsijät, asumisneuvojat sekä muut asumisen parissa työskentelevät, jotka haluavat lisää välineitä toimia rakentavasti konfliktitilanteissa sekä oppia ennaltaehkäisemään erimielisyyksien kärjistymistä konflikteiksi ja vastakkainasetteluiksi.

Koulutukseen otetaan 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Koulutus on täynnä. Kysy mahdollisia peruutuspaikkoja anne.kaija@kiinko.fi.

Koulutus on siirretty maaliskuulta pidettäväksi lokakuussa.

Aikataulu ja ohjelma

Jakson nimiAlkaaLoppuuSijainti
Konfliktiosaamista asumisen toimijoille07.10.202008.10.2020Helsinki

Yhteyshenkilö

Katri Janhonen
koulutuspäällikkö

040 861 8110
katri.janhonen@kiinko.fi

Anne Kaija
koulutuskoordinaattori

040 861 3891
anne.kaija@kiinko.fi

Hinta

Veroton hinta 120,00€
+ ALV alv. 24%

Hinnan lisätiedot

Koulutuksen hinta on 120 euroa + alv 24%. Hinta sisältää osallistumisen, sähköisen aineiston sekä aamu- ja iltapäiväkahvit sekä lounaat.

Peruutusehdot

Mahdollinen peruutus tulee tehdä sähköpostiviestillä viimeistään 7.9.2020 koulutuksen yhteyshenkilölle. Osallistumismaksu laskutetaan heti kun toteutus on vahvistettu ja viimeinen veloitukseton peruutusajankohta on ohitettu. Esteen sattuessa tilalle voidaan kuluitta vaihtaa toinen henkilö samasta organisaatiosta.