≡LIITUTAULU≡ -BLOGI - 2021 https://www.kiinko.fi Kiinkon ≡LIITUTAULU≡ -blogissa tarjoamme raikkaita näkökulmia osaamisen kehittämiseen, koulutukseen ja kiinteistö- ja rakentamisalan ajankohtaisiin teemoihin. fiWed, 29 Dec 2021 11:36:00 +0200Fri, 17 Nov 2023 15:02:58 +0200eZ Publish - Avenis eZ Start http://www.rssboard.org/rss-specification Kohti parempia työpäiviä Wed, 29 Dec 2021 11:36:00 +0200 https://www.kiinko.fi/blogi/osaamisen-kehittaminen/kohti-parempia-tyopaivia https://www.kiinko.fi/blogi/osaamisen-kehittaminen/kohti-parempia-tyopaivia Kukapa meistä ei haluaisi nauttia työntekemisen flow-tilasta. Kaukana tylsyydestä, ahdistuksesta ja stressistä.

]]>
Ylpeästi kuutamolla tähtien loisteessa Mon, 20 Dec 2021 12:42:00 +0200 https://www.kiinko.fi/blogi/osaamisen-kehittaminen/ylpeasti-kuutamolla-tahtien-loisteessa https://www.kiinko.fi/blogi/osaamisen-kehittaminen/ylpeasti-kuutamolla-tahtien-loisteessa Improvisaation kultainen sääntö on: ”Anna toisen loistaa”. Niin johtamisessakin. Yhteistä on myös kuuntelemisen ja läsnäolon tärkeys. Niin oppimisessakin. Improssa ja oppimisessa rohkaistaan omien ideoiden hyväksymiseen – myös oma tähti loistamaan. 

]]>
Vastuullisuuden pienet ja hyvät teot Fri, 19 Nov 2021 12:56:00 +0200 https://www.kiinko.fi/blogi/green-office/vastuullisuuden-pienet-ja-hyvat-teot https://www.kiinko.fi/blogi/green-office/vastuullisuuden-pienet-ja-hyvat-teot Kiinteistö- ja rakentamisala on merkittävässä roolissa ilmastonmuutoksen torjumisessa ja toimialalla tehdäänkin jo valtavasti hyviä asioita ilmastonmuutoksen eteen. Osaaminen ja tahtotila vaikuttaviin ratkaisuihin kehittyvät jatkuvasti.

]]>
Hyvästä parhaaksi Wed, 27 Oct 2021 11:54:00 +0300 https://www.kiinko.fi/blogi/osaamisen-kehittaminen/hyvasta-parhaaksi https://www.kiinko.fi/blogi/osaamisen-kehittaminen/hyvasta-parhaaksi Jokaisella meistä on osaamista, jossa voimme todeta olevamme hyviä. Homma sujuu mukavasti ja tekemisestä voi nauttia. Useimmalle se riittää, mutta on myös mahdollista tavoitella enemmän.

]]>
Itsensä kehittäminen ja kouluttautuminen ottaa, mutta antaa sitäkin enemmän Thu, 23 Sep 2021 12:40:00 +0300 https://www.kiinko.fi/blogi/vieraskyna/itsensa-kehittaminen-ja-kouluttautuminen-ottaa-mutta-antaa-sitakin-enemman https://www.kiinko.fi/blogi/vieraskyna/itsensa-kehittaminen-ja-kouluttautuminen-ottaa-mutta-antaa-sitakin-enemman Usein koulutuksen aloittaminen saattaa mietityttää arjen- ja ajanhallinnan näkökulmasta. Onko minulla riittävästi aikaa ja energiaa sitoutua vaativaan opiskeluun?

]]>
Rakkaat lapset saivat uudet nimet Fri, 17 Sep 2021 09:33:00 +0300 https://www.kiinko.fi/blogi/koulutus/rakkaat-lapset-saivat-uudet-nimet https://www.kiinko.fi/blogi/koulutus/rakkaat-lapset-saivat-uudet-nimet Kiinkon koulutustarjonnassa on useita isännöintikoulutuksia, joista tunnetuimmat, ITS® ja AIT®, ovat olleet tarjonnassa jo vuosikymmeniä. Isännöinnin lippulaiva AIT® täyttää pian 40 vuotta.

]]>
Kiinteistöarvioijan osaamisvaatimukset kasvavat toimialan muuttuessa Wed, 15 Sep 2021 09:18:00 +0300 https://www.kiinko.fi/blogi/koulutus/kiinteistoarvioijan-osaamisvaatimukset-kasvavat-toimialan-muuttuessa https://www.kiinko.fi/blogi/koulutus/kiinteistoarvioijan-osaamisvaatimukset-kasvavat-toimialan-muuttuessa Kaikkeen toimintaan tarvitaan kiinteistöjä, jotka ovat aina jonkun omistuksessa. Kiinteistöarvioijan tehtäviin kuuluu nimensä mukaisesti arvioida kiinteistön arvoa.

]]>
Onko taloyhtiöllä edessä kalliita perusparannushankkeita? Lisä- ja täydennysrakentamisella saatua tuloa voidaan hyödyntää remonttien rahoittamiseen Tue, 07 Sep 2021 09:38:00 +0300 https://www.kiinko.fi/blogi/kiinteistoala/onko-taloyhtiolla-edessa-kalliita-perusparannushankkeita-lisa-ja-taydennysrakentamisella-saatua-tuloa-voidaan-hyodyntaa-remonttien-rahoittamiseen https://www.kiinko.fi/blogi/kiinteistoala/onko-taloyhtiolla-edessa-kalliita-perusparannushankkeita-lisa-ja-taydennysrakentamisella-saatua-tuloa-voidaan-hyodyntaa-remonttien-rahoittamiseen Parhaimmillaan taloyhtiöt ovat voineet rahoittaa mittavat linja-, hissi- ja julkisivusaneeraukset kokonaisuudessaan lisärakentamisella saadulla tulolla.

]]>
Osaava johtaminen organisaation menetystekijänä Thu, 02 Sep 2021 08:28:00 +0300 https://www.kiinko.fi/blogi/osaamisen-kehittaminen/osaava-johtaminen-organisaation-menetystekijana https://www.kiinko.fi/blogi/osaamisen-kehittaminen/osaava-johtaminen-organisaation-menetystekijana Oivaltava, osaava ja innostava moderni johtaminen voi olla tärkeä organisaation menestystekijä.

]]>
Elämää ei voi pidentää, mutta sitä voi leventää Thu, 26 Aug 2021 13:32:00 +0300 https://www.kiinko.fi/blogi/osaamisen-kehittaminen/elamaa-ei-voi-pidentaa-mutta-sita-voi-leventaa https://www.kiinko.fi/blogi/osaamisen-kehittaminen/elamaa-ei-voi-pidentaa-mutta-sita-voi-leventaa Miltä sinusta tuntuu ajatus siitä, että koulu ei lopu koskaan, emmekä koskaan valmistu? Aina vaan pitää tai saa opiskella lisää ja oppiminen on elinikäistä. 

]]>
Auttaisiko konstellaatio, kun maailma on VUCA ja MEME? Mon, 07 Jun 2021 11:22:00 +0300 https://www.kiinko.fi/blogi/osaamisen-kehittaminen/auttaisiko-konstellaatio-kun-maailma-on-vuca-ja-meme https://www.kiinko.fi/blogi/osaamisen-kehittaminen/auttaisiko-konstellaatio-kun-maailma-on-vuca-ja-meme Aina ei tiedetä edes kysymystä, mutta ratkaisu pitäisi löytyä. MEME = monimutkainen, epävarma, moniselitteinen, ennustamaton. VUCA = volatile, uncertain, complex, ambiguous. Mitä pitäisi tehdä, kun lineaarinen ajattelu tai hierarkkinen malli ei tuota tulosta, eikä todellisuus suostu prosessikaavioiden muotoon?

]]>
Kiinteistöalan kirjanpitäjät oppivat verkossa  Wed, 12 May 2021 10:35:00 +0300 https://www.kiinko.fi/blogi/verkko-oppiminen/kiinteistoalan-kirjanpitajat-oppivat-verkossa https://www.kiinko.fi/blogi/verkko-oppiminen/kiinteistoalan-kirjanpitajat-oppivat-verkossa Oppimisessa ja osaamisen kehittämisessä verkosta on tullut luonteva oppimisympäristö.

]]>
Koulutusten kulisseissa Fri, 30 Apr 2021 09:36:00 +0300 https://www.kiinko.fi/blogi/koulutus/koulutusten-kulisseissa https://www.kiinko.fi/blogi/koulutus/koulutusten-kulisseissa Opiskelijan rooli on meistä monelle hyvin selkeä. Käydään luennoilla, tehdään tehtäviä ja opiskellaan tenttiin. Luennoitsija vastaa kysymyksiin, tehdään ryhmätöitä. Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, mitä tapahtuu koulutusten kulisseissa? 

]]>
Parasta (työ)elämässä? Fri, 16 Apr 2021 08:26:00 +0300 https://www.kiinko.fi/blogi/osaamisen-kehittaminen/parasta-tyo-elamassa https://www.kiinko.fi/blogi/osaamisen-kehittaminen/parasta-tyo-elamassa Parasta mitä elämä voi mahdollistaa on jaettu visio. Jaetulla visiolla tarkoitetaan yhdessä luotua visiota. Visiota, josta jokainen löytää itsensä, joka resonoi. 

]]>
Vastuullista välitystyötä Tue, 06 Apr 2021 09:26:00 +0300 https://www.kiinko.fi/blogi/kiinteistoala/vastuullista-valitystyota https://www.kiinko.fi/blogi/kiinteistoala/vastuullista-valitystyota Kiinteistönvälitysalan ammattilainen tekee vastuullista työtä monipuolisella ja mielenkiintoisella alalla.  Työn itsenäisyys, näkyvien tulosten saavuttaminen ja päätösvalta omasta ajankäytöstä nähdään myönteisinä.

]]>
Energiatehokkuus, kiinteistövero ja digitalisaatio puhuttavat kiinteistöalaa Fri, 26 Mar 2021 15:04:00 +0200 https://www.kiinko.fi/blogi/tapahtumat/energiatehokkuus-kiinteistovero-ja-digitalisaatio-puhuttavat-kiinteistoalaa https://www.kiinko.fi/blogi/tapahtumat/energiatehokkuus-kiinteistovero-ja-digitalisaatio-puhuttavat-kiinteistoalaa Taloushallintofoorumi 2021 keskittyy kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatioon, kiinteistöveron muutoksiin ja isännöitsijöiden taloushallinnon osaamisen kehittämiseen.   

]]>
Valmentava ote oppimisen johtamisessa Wed, 03 Mar 2021 09:57:00 +0200 https://www.kiinko.fi/blogi/vieraskyna/valmentava-ote-oppimisen-johtamisessa https://www.kiinko.fi/blogi/vieraskyna/valmentava-ote-oppimisen-johtamisessa Valmentava ote on tärkeä osa nykyaikaista toiminta- ja johtamistapaa. Sen avulla voidaan vahvistaa itseohjautuvaa toimintaa, motivoida henkilöstöä ja ennen kaikkea löytää piilossa olevat osaamiset.

]]>
Kiinteistönvälittäjältä vaaditaan tunneälyä ja asiantuntijaosaamista Mon, 18 Jan 2021 09:58:00 +0200 https://www.kiinko.fi/blogi/koulutus/kiinteistonvalittajalta-vaaditaan-tunnealya-ja-asiantuntijaosaamista https://www.kiinko.fi/blogi/koulutus/kiinteistonvalittajalta-vaaditaan-tunnealya-ja-asiantuntijaosaamista Hyvän välitystavan lähettiläs 2020-2021, Rauman Sp-kodin toimitusjohtaja, vastaava hoitaja ja kiinteistönvälittäjä Linda Leino kertoi meille ajatuksiaan kiinteistönvälitysalasta, hyvästä välitystavasta ja koulutuksesta.

]]>
Jos haluat valaista, täytyy kestää palaminen Fri, 15 Jan 2021 11:24:00 +0200 https://www.kiinko.fi/blogi/osaamisen-kehittaminen/jos-haluat-valaista-taytyy-kestaa-palaminen https://www.kiinko.fi/blogi/osaamisen-kehittaminen/jos-haluat-valaista-taytyy-kestaa-palaminen Millä mielellä oivallutat parhaiten? Miten voisin tukea yhteistä ajattelua? Yhteinen ajattelu on yksi tärkeimmistä tulevaisuustaidoista. 

]]>