≡LIITUTAULU≡ -BLOGI - Jaana Lehto https://www.kiinko.fi Kiinkon ≡LIITUTAULU≡ -blogissa kerromme sisäpiirin kuulumisia tapahtumistamme ja tarjoamme kiinnostavia asiantuntijoidemme näkökulmia kiinteistö- ja rakentamisalan ajankohtaisiin teemoihin. fiFri, 16 Apr 2021 08:26:00 +0300Fri, 16 Apr 2021 08:38:25 +0300eZ Publish - Avenis eZ Start http://www.rssboard.org/rss-specification Parasta (työ)elämässä? Fri, 16 Apr 2021 08:26:00 +0300 https://www.kiinko.fi/blogi/osaamisen-kehittaminen/parasta-tyo-elamassa https://www.kiinko.fi/blogi/osaamisen-kehittaminen/parasta-tyo-elamassa Parasta mitä elämä voi mahdollistaa on jaettu visio. Jaetulla visiolla tarkoitetaan yhdessä luotua visiota. Visiota, josta jokainen löytää itsensä, joka resonoi. 

]]>
Jos haluat valaista, täytyy kestää palaminen Fri, 15 Jan 2021 11:24:00 +0200 https://www.kiinko.fi/blogi/osaamisen-kehittaminen/jos-haluat-valaista-taytyy-kestaa-palaminen https://www.kiinko.fi/blogi/osaamisen-kehittaminen/jos-haluat-valaista-taytyy-kestaa-palaminen Millä mielellä oivallutat parhaiten? Miten voisin tukea yhteistä ajattelua? Yhteinen ajattelu on yksi tärkeimmistä tulevaisuustaidoista. 

]]>
Väärästä vastauksesta papukaijamerkki Tue, 24 Nov 2020 09:58:00 +0200 https://www.kiinko.fi/blogi/osaamisen-kehittaminen/vaarasta-vastauksesta-papukaijamerkki https://www.kiinko.fi/blogi/osaamisen-kehittaminen/vaarasta-vastauksesta-papukaijamerkki Jo koulussa opimme, että oikeat vastaukset palkitaan. Oikeat vastaukset pohjautuivat usein muistamiseen; sen miten joku muu oli joskus ajatellut. Mutta aikana, jolloin ratkaistavana on kompleksisia haasteita, oikeaa vastausta eteenpäin pääsemikseksi välttämättä olekaan.

]]>
Toiveena valoa läpäiseviä säröjä Fri, 02 Oct 2020 09:43:00 +0300 https://www.kiinko.fi/blogi/osaamisen-kehittaminen/toiveena-valoa-lapaisevia-saroja https://www.kiinko.fi/blogi/osaamisen-kehittaminen/toiveena-valoa-lapaisevia-saroja Todistusten jakaminen koulutusten päätteeksi on mukavimpia ja kiitollisimpia rehtorin tehtäviä. Porukalla huojentunut ja hyvä mieli, ilo poreilee ilmassa.

]]>
Taitoja rakenteiden horjuessa Mon, 24 Aug 2020 09:59:00 +0300 https://www.kiinko.fi/blogi/osaamisen-kehittaminen/taitoja-rakenteiden-horjuessa https://www.kiinko.fi/blogi/osaamisen-kehittaminen/taitoja-rakenteiden-horjuessa Voisiko itseohjautuvuus tuoda työelämään uudenlaista merkityksellisyyttä ja arvoa? Ei yksinään, vaan yhdessä ja osana yhteisön pitkän tähtäimen visiota ja askeleittain etenevää prosessia.

]]>
Merkilliseen aikaan Melbournessa Thu, 28 May 2020 13:22:00 +0300 https://www.kiinko.fi/blogi/kansainvalistyminen/merkilliseen-aikaan-melbournessa https://www.kiinko.fi/blogi/kansainvalistyminen/merkilliseen-aikaan-melbournessa Once in the Life Time Opportunity – tutkijavaihtoon RMIT yliopistoon - ja sitten maailman valloitukseni hetkellä maapallon valtaakin korona. Pettymyksiä ja suunnitelmien muuttamista lennossa - toki - mutta myös merkittävyyden kokemuksia ja kaikesta huolimatta ihan tavallista tutkijan arkeakin.

]]>
Complex problems demand versatile thinking Wed, 15 Apr 2020 15:08:00 +0300 https://www.kiinko.fi/blogi/osaamisen-kehittaminen/complex-problems-demand-versatile-thinking https://www.kiinko.fi/blogi/osaamisen-kehittaminen/complex-problems-demand-versatile-thinking Project alliances are gaining popularity as a project model suitable especially for temporary, but complex construction projects. They are combining people from several organizations to accomplish common targets - quality, time and money wise.

]]>
On the wave of change in education Fri, 27 Mar 2020 09:12:00 +0200 https://www.kiinko.fi/blogi/kansainvalistyminen/on-the-wave-of-change-in-education https://www.kiinko.fi/blogi/kansainvalistyminen/on-the-wave-of-change-in-education Earlier we were talking about digitalization triggering changes also in the education sector. Now the trigger is a small virus, and digitalization in a form of on-line courses is used as a response. While still on the first steps of the process there are already signs of transformative changes.

]]>
Helsinki meets Melbourne Tue, 25 Feb 2020 12:59:00 +0200 https://www.kiinko.fi/blogi/kansainvalistyminen/helsinki-meets-melbourne https://www.kiinko.fi/blogi/kansainvalistyminen/helsinki-meets-melbourne City life. Rehtorimme Jaana Lehto viettää kevään 2020 vierailevana tutkijana Melbournen RMIT-yliopistossa.

]]>
Onko Australia kaukana vai lähellä… Tue, 14 Jan 2020 10:35:00 +0200 https://www.kiinko.fi/blogi/kansainvalistyminen/onko-australia-kaukana-vai-lahella https://www.kiinko.fi/blogi/kansainvalistyminen/onko-australia-kaukana-vai-lahella .. riippuu miltä rannalta katsoo – laulaa Ollie kappaleessaan. Suomessa olemme kaukana kaikesta, mutta tänä päivänä toki suhteellisesti yhä lähempänä ja joissain asioissa ihan kehityksen ytimessä, muiden edellä.

]]>
Asuisitko mieluummin kontissa vai paratiisissa? Fri, 16 Nov 2018 13:58:00 +0200 https://www.kiinko.fi/blogi/kansainvalistyminen/asuisitko-mieluummin-kontissa-vai-paratiisissa https://www.kiinko.fi/blogi/kansainvalistyminen/asuisitko-mieluummin-kontissa-vai-paratiisissa Joskus tuntuu, että uutta innovatiivista rakentamista etsiessämme lähdemme merta edemmäs kalaan, kun uusia meidän olosuhteisiin sopivia ideoita voisi hyvinkin löytyä kovin läheltäkin.

]]>
Smart Hong Kong Mon, 04 Jun 2018 10:59:00 +0300 https://www.kiinko.fi/blogi/kiinteistoala/smart-hong-kong https://www.kiinko.fi/blogi/kiinteistoala/smart-hong-kong KiRaEMBAn opintomatkalla Hong Kongissa yksi sana oli ylitse muiden – SMART.

]]>
Joustavaa osaamisen kehittämistä ja näyttämistä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoilla Wed, 16 May 2018 17:40:00 +0300 https://www.kiinko.fi/blogi/koulutus/joustavaa-osaamisen-kehittamista-ja-nayttamista-ammatti-ja-erikoisammattitutkinnoilla https://www.kiinko.fi/blogi/koulutus/joustavaa-osaamisen-kehittamista-ja-nayttamista-ammatti-ja-erikoisammattitutkinnoilla Kiinkossa on palvelumuotoiluprojektimme myötä uudistettu myös ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin johtavaa tutkintopolkuamme. Tutkinnon suorittaminen suunnitellaan entistä yksilöllisemmin. Osaamisen kerryttämisen tapoja on monia ja tutkinnon voi koota monesta eri palasesta vaikkapa tutkinnon osa kerrallaan.

]]>
Älä vikise murroksen alla! Fri, 19 May 2017 09:37:00 +0300 https://www.kiinko.fi/blogi/kiinteistoala/ala-vikise-murroksen-alla https://www.kiinko.fi/blogi/kiinteistoala/ala-vikise-murroksen-alla Kiinkon ja Tampereen Yliopiston yhteisessä Kira EMBAssa oltiin keskellä kaiken läpäisevää turbulenssia, kun aiheena olivat murtuvat rakenteet sekä uutta luovat strategiat ja liiketoimintamallit. Välillä tuntui jo lähes epätoivoiselta, kun ihan kaikki palaset tuntuivat olevan ilmassa. Mutta vaikka tieto lisää tuskaa, niin kyllä se myös sitä helpottaa. Vanhan murtuessa syntyy uutta kasvua juurille ja mahdollisuuksia rakenteiden väliin. Vauhtia tuovat Start-up ja Pop-up- maailmat. Mahdollisuuksien hahmottamiseksi tarvitaan kuitenkin uudet sanat ja työkalut.

]]>
Pallot ilmaan KiraEMBAssa Wed, 30 Nov 2016 17:31:00 +0200 https://www.kiinko.fi/blogi/koulutus/pallot-ilmaan-kiraembassa https://www.kiinko.fi/blogi/koulutus/pallot-ilmaan-kiraembassa Kaikkien aikojen ensimmäisen KiraEMBAn kaikkien aikojen ensimmäinen päivä. Kiinkon ja Tampereen Yliopiston johtamiskorkeakoulun yhteistyöprojektin ensimmäinen jakso Tampereella. Esittelykierros - jännittävää – niin kuin aina kun kaikki on vielä ihan uutta. Mukana aivan mahtava kirjo ja edustus kiinteistö- ja rakennusalan toimijoita. Näiden ihmisten kanssa opiskelen seuraavat kolme vuotta. Jännittävää, mutta ennen kaikkea innostavaa.

]]>